Чичко Кумплунг
деца на транзицијата
За ТАКВИ некултурни сељанки,само кур по чело!Наравоучение: get a life. (иако мразам англицизми). И не се замарајте со работи/луѓе кои не го заслужуваат вашето внимание.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За ТАКВИ некултурни сељанки,само кур по чело!Наравоучение: get a life. (иако мразам англицизми). И не се замарајте со работи/луѓе кои не го заслужуваат вашето внимание.
Првин, не треба да имаш страв од корпа. Тоа никако, ни во овој случај, ниту во еден случај со други девојки кои ќе следат.Значи вака, има една девојка што премногу ми се допаѓа, другари сме и и имам кажано дека сакам врска со неа, но таа рече дека едноставно ме гледа само како другар. Знам дека со тоа неможам ништо повеке и ке речете дека треба друга да побарам. но во неа сум заљубен и ако може некој совет?? И натаму се однесуваме како другари се имаме но ако и речам повторно за врска мислам дека ке ми го каже истото...
Секако дека треба да се. Ако тој нема интереси во врската, зошто да ја одржува?Не ми одговори дали и машките треба константно да се заинтересирани за да не пропадне врската?
Инаку знам дека не рече дека единствената цел не е размножувањето туку основната, ама не се сложувам и со такви генерализирања. Секој човек си ја разбира својата улога во светот на различен начин и сигурен сум дека има лиѓе што не чувствуваат како основна па ниту споредна цел да им е репродукција, еве јас не чувствувам на пример. Мојата биолошка цел за да оплодам некоја женка нема никаква врска со моите потреби и што јас чувствувам дека треба да постигнам како човек. Прочитај за најсреќниот човек во светот, доста маркантно е тоа што се родил во интелектуално и имотно семејство во Франција сма одбрал да го напушти и да се препушти на тоа што го исполнувало како човек и што го правело среќен. Не гледам тој човек да има жена, ниту тоа што го усреќува него да биде компатибилно со неговата "вградена" биолошка желба.
Со самото тоа што постои и еден човек што не го гледа тоа така пропаѓа генерализирањето за целото човештво.
Најпрво треба да ги разграничиме врските на врски од интерес и врски од љубов.
Значи најважно е секс па после другарство, долна глава пред горната.
Иако девојката вели дека сака само приателство со дечкото, тој сепак нек ја исекса, па ако и се бендиса - идемо даље ако не , ќе си најде друга другарка?
Преостро кажано? А што тоа е толку преостро кажано?
Дека на ниедно девојче нема да му се допаднеш ако си грд, глуп и неспособен?
Да, имам дечко. Него прашај го како ме освоил, мислам дека машко подобро ќе може да ти објасни.
Цела процедура е тоа.
Јас никого на темава конкретно не осудив, не знам што се тресешПреостро е да осудуваш некого дека е ваков, таков или онаков, ако тој не се однесува онака како што тебе ти одговара (на пример бара помош и не е многу „силен“ во односите со девојките). Особено што ниту го знаеш ниту го познаваш (каков е физички, ментално и какви способности има) - сериозно мислам дека од едно мислење напиишано на форумов не може да се извлече целосно мислење за кој ида е (освен ако лично го познаваш членот).
Обиди се да ја опишеш процедурата. Мислам дека тоа е и поентата на темава.
Јас никого на темава конкретно не осудив, не знам што се тресешЗборев општо, Цело време. Мислам дека сите приметија освен ти.
Него прашај го чоек ^^ Не знам ни ја како!Во ред, нека биде.
Те молам, општо, кажи како дечко ти те освоил.
Во ред, нека биде.
Те молам, општо, кажи како дечко ти те освоил.
не...пошто никогаш нема да можеш да научиш од туѓи грешки...сосема е поразлично коа ќе осетиш на твоја кожа..... Исто е да ја јадеш тортата и да гледаш друг како ја јаде?Дали ти сфаќаш дека литературата Е нечие искуство запишано на хартија?! Не е подобро да учиш од туѓи грешки наместо од свои?Замисли колку време ќе ти заштеди.
Наместо пет табли јајца да потрошиш у обид да напраиш пандишпан, трошиш една пошо веќе некој ти кажал како се праи пандишпанотHOW AWESOME IS THAT