Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
БАНКАРСКИ МЕНАЏМЕТ втор колоквиум што беше скратено ?

Епа здраво колеги, ја вака како најнова на форумов реков да си дојдам право кај што ме носи маката. Како и повеќето се мачам со основи на менаџмент и ич не ми е јако. Како и повеќето, си паднав на прв колоквиум а само господ и моиве дома знаат колку учев. И дури откако помина полагањето сфатив дека требало да бубам само набројуванки или да умрам пробувајќи (поверојатно е ова второво, али ајде).
Јас незнам како се прави тоа и со денови си учам две страни, и после пак не ги знам набројуванките да ги пеам... Нда

Па си реков да ве запрашам:
1. Колку прашања има на испит?
2. Дали се паѓаат во глобала истите прашања од колоквиуми?
3. А кејсовите?
4. Дали се паѓаат поглавни или и поситничарски, зауткани набројуванки?
5. Воопшто да не се мачам да учам со разбирање, така?
6. И најглавно, возможно е да се положи испитот?
7. Ако да, КАКО?
8. Ако не, да си одам на зимОвање?

Благодарам

Епа здраво колеги, ја вака како најнова на форумов реков да си дојдам право кај што ме носи маката. Како и повеќето се мачам со основи на менаџмент и ич не ми е јако. Како и повеќето, си паднав на прв колоквиум а само господ и моиве дома знаат колку учев. И дури откако помина полагањето сфатив дека требало да бубам само набројуванки или да умрам пробувајќи (поверојатно е ова второво, али ајде).
Јас незнам како се прави тоа и со денови си учам две страни, и после пак не ги знам набројуванките да ги пеам... Нда

Па си реков да ве запрашам:
1. Колку прашања има на испит?
2. Дали се паѓаат во глобала истите прашања од колоквиуми?
3. А кејсовите?
4. Дали се паѓаат поглавни или и поситничарски, зауткани набројуванки?
5. Воопшто да не се мачам да учам со разбирање, така?
6. И најглавно, возможно е да се положи испитот?
7. Ако да, КАКО?
8. Ако не, да си одам на зимОвање?

Благодарам
Испитот како и колоквиумот се состои од набројувања, т.е сите точки и потточки што се во книгата треба да се научат. Другото не го читај (нема потреба). Кејсовите се на среќа.

може да ми каже некој англиски јазик2 дали треба вториот дел(business letter writing),и некој материјал од вежбите,прашања ,било што,плссс???

Ve molam nekoj neka mi objasni: vtoriot kolokvium go padnav i sega me nema na spisokot za ispit. na stranata pisuva Студентите кои не го положиле вториот колоквиум и ке одат на испит НЕ ТРЕБА ДА ПРИЈАВУВААТ ИСПИТ БИДЕЈКИ КЕ ИМ ВАЖАТ ПРИЈАВИТЕ ПОДНЕСЕНИ НА КОЛОКВИУМ.
ako moze nekoj da mi objasni dali nesto sum propustil ili samo e greska sto me nema na spisok i mozam da polagam??

Ve molam nekoj neka mi objasni: vtoriot kolokvium go padnav i sega me nema na spisokot za ispit. na stranata pisuva Студентите кои не го положиле вториот колоквиум и ке одат на испит НЕ ТРЕБА ДА ПРИЈАВУВААТ ИСПИТ БИДЕЈКИ КЕ ИМ ВАЖАТ ПРИЈАВИТЕ ПОДНЕСЕНИ НА КОЛОКВИУМ.
ako moze nekoj da mi objasni dali nesto sum propustil ili samo e greska sto me nema na spisok i mozam da polagam??

Немаш ништо пропуштено, најверојатно ги нема сите што паднале на втор колоквиум, ќе одиш најнормално и прашај го професорот пред полагање каде да полагате.

Немаш ништо пропуштено, најверојатно ги нема сите што паднале на втор колоквиум, ќе одиш најнормално и прашај го професорот пред полагање каде да полагате.
fala mnogu kolega

Тие што се запишавте оваа година... дали ви даваа цедиња со студиска програма?

Колеги ќе ве замолам да ми пишете Теорија на организација и Претприемништво што беше отфрлено од вторите колоквиуми? И ако имате некој совет за на испит, благодарам однапред :)
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 20:07 ---
Тие што се запишавте оваа година... дали ви даваа цедиња со студиска програма?
Можеш да си побараш во студентски ако имаат во моментот ќе ти дадат.

Дали некој се сеќава/знае какви мали задачи имаше од ПРВ колоквиум по Економија на инвестиции??

Сакам да прашам дали некој ако отиде на испит и извади поголеми бодови ќе има поголема оценка од некој што извадил помалку на колоквиум? Т.е зборот ми е дали имаат некој бенефит оние што положиле на колоквиум од оние на испит?:)
Немаат друг бенефит сем тоа што го полагале на 2 пати и со помалку материјал...Некогаш е поголема веројатноста на испит да добиеш повисока оценка отколку на коловиум. Тоа е тоа :)

Коjа е вероjатноста Драге Jанев да го згази кола и да почине?
0,000000000000000000000000000000001. :mad: :mad: :mad:

Лесен беше испитот денес бе, бар групата од 11 часот, од 8 гледам потешки малце ствари според мене. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom