Ајмо работа за писмени и неписмени!

• Креатор на темата Креатор на темата acetetovo
  • Време на започнување Време на започнување
И тие со книшки се луѓе, кои можеби тој начин им е единствен за да го нахранат семејството.
Мислите луѓето што излегуваат на протести одликувани како "партиски војници" и кои се исмејувани, од кеиф излегуваат ? Зошо преголема љубов имаат кон партијата?.. yeah right

Членовите и општо општеството некои работи ги прифаќаат без воопшто да размислат за нив и преземаат страна во кои се толку цврсто уверени дури и полни со омраза и гнев..
поради тоа што некој е поснаодлив од нив за парче леб..

Анално поотворен, искажи се точно.
Затоа и таму сме кај што сме, пикајќи ја главата во нечиј задник, сите почнаа да смрдат. Секогаш ќе ги презирам газолижачите, тие за мене не се снаодливи, туку бескичмењаци и лигуши.
Ако беа снаодливи ќе знаеа да заработат без партиски цефки вгаз.

Знам луѓе што пробале со партиска книшка,врска нема и многу е тешко.Значи порано успеваа да влезат со мољакање,идење на митинзи,незнам што ти не.Денес е само директно 5000 евриќи на рака,и бирај си од понудените работни места,па ако сакаш бил ти и од СДСМ или Клингонец...

Знам луѓе што пробале со партиска книшка,врска нема и многу е тешко.Значи порано успеваа да влезат со мољакање,идење на митинзи,незнам што ти не.Денес е само директно 5000 евриќи на рака,и бирај си од понудените работни места,па ако сакаш бил ти и од СДСМ или Клингонец...

Книшка плус кеш :) Башка ако имаш некој твој, таман.

Овие работни места каде се бара и работно искуство во државна служба се за ротирање на директорчиња од една јавна институција во друга.Знам за еден , му поминаа 4 год директорување на едно место и се “сменија“ со местата со друго директорче, а и на двете места имаше пријавено само по еден да конкурира
:facepalm:

Книшка плус кеш :) Башка ако имаш некој твој, таман.
Така си е,сите знаат дека конкурсите се завршени и луѓето се примени уште пред да ги објават,само знаеш надеЖда последна умира :)

Искрено да се конкурираше само преку мејл ја на сите огласи би се пријавувала од инает да им реметам ред:D. Ама немам пари за фрлање по нотари да ги заверувам бадијала документите пошто на ваквиве огласи CV најмалце им е битно туку се бараат копија од лична карта, извод на родени , уверение за државјанство, доказ за неосудуваност и сите нотарски печатирани! :tapp:

Анално поотворен, искажи се точно.
Затоа и таму сме кај што сме, пикајќи ја главата во нечиј задник, сите почнаа да смрдат. Секогаш ќе ги презирам газолижачите, тие за мене не се снаодливи, туку бескичмењаци и лигуши.
Ако беа снаодливи ќе знаеа да заработат без партиски цефки вгаз.

Можеби ти имаш денеска и за да прошеташ и за да си купиш нешто ново за носење да излезеш на кафе , да излезеш на викенд.. ама неможеш да го негираш фактот дека најголемиот процент во нашата држава одвај издржуваат ден за ден, немаат друг излез, децата им бараат патики да им купат зошто старите им пропуштаат или одат со една иста маичка 5 години ако треба и ГОЛ ќе се соблечам пред собрание за Бранко или за Грујо иако знам дека се хоштаплери ако со тоа ќе добијам работа или некој денар плус за да му платам на детето да отиде на екскурзија преку школо со другарчињата.
Тоа е инстинкт за преживување ме боли курот мене за сдсм или за вмро единствено што гледаш е од негде да најдеш денар плус за пристоен живот.
Остани 20 дена без храна ќе ти дојде и самиот себе да си ги сечеш прстите за да се нахраниш не па ова. (фигуративно).

А се разбира партиите глејдајќи ја состојбата на нашиот народ знаат добро да ја искористат.

Можеби ти имаш денеска и за да прошеташ и за да си купиш нешто ново за носење да излезеш на кафе , да излезеш на викенд.. ама неможеш да го негираш фактот дека најголемиот процент во нашата држава одвај издржуваат ден за ден, немаат друг излез, децата им бараат патики да им купат зошто старите им пропуштаат или одат со една иста маичка 5 години ако треба и ГОЛ ќе се соблечам пред собрание за Бранко или за Грујо иако знам дека се хоштаплери ако со тоа ќе добијам работа или некој денар плус за да му платам на детето да отиде на екскурзија преку школо со другарчињата.
Тоа е инстинкт за преживување ме боли курот мене за сдсм или за вмро единствено што гледаш е од негде да најдеш денар плус.
Остани 20 дена без храна ќе ти дојде и самиот себе да си ги сечеш прстите за да се нахраниш не па ова. (фигуративно)

Незнам која ти е поентата со муабетов,на сите им е тешко,мислиш оние што нејкат да извадат книшка убаво си живеат.Тоа ти е борба за опстанок и не ми е јасно со кој памет некој оправдува нелојална конкуренција за работното место(го врабутуваат а не е подобар од тебе за таа позиција).Не е работата кој како се снашол туку ова е неморално и треба да е незаконски,бидејки тие пари што ќе ги зема некој доаѓаат од нас.Ако више е муабетов морал си се снашол тогаш може и крадците да ги оправдуваме сигорно и на нив не им било лесно..

Незнам која ти е поентата со муабетов,на сите им е тешко,мислиш оние што нејкат да извадат книшка убаво си живеат.Тоа ти е борба за опстанок и не ми е јасно со кој памет некој оправдува нелојална конкуренција за работното место(го врабутуваат а не е подобар од тебе за таа позиција).Не е работата кој како се снашол туку ова е неморално и треба да е незаконски,бидејки тие пари што ќе ги зема некој доаѓаат од нас.Ако више е муабетов морал си се снашол тогаш може и крадците да ги оправдуваме сигорно и на нив не им било лесно..

Ама легално е ова, секој може да го прави, неможеш ти да го менуваш системот, таков е секаде не само кај нас.
Неможеш ти да живееш со негирање туку треба да го прифатиш тоа. Треба да прифатиш дека за некои работи не ти е доволна само диплома туку и книшка.
Се разбира дека државата нема да ти стави некој неписмен за некоја одговорна работа, неписмените ги ставаат најчесто на шалтер, чувар итн.
Има и дипломирани со книшки на пример мој братучед заврши со просек 10 филолошки факултет, и сега извади книшка и се запиша на магистратура (без никакви врски) тоа значи дека тој си мисли за својата иднина знае какви се работите и тоа е дел од животот и снаодливоста.

не ми се верува што читам,не не е легално некој да ти биде вработен место тебе само ради партиската припадност.Таков е системот само кај нас,исто ко што е системот да те краде секој можен политичар што е на власт.Ти слободно прифати го системот,ја се надевам дека им некој нормален останато тука што нема да го прифати.Само не ми се верува дека им луѓе кој го оправдуваат ова,бараш да браниме луѓе кој за да си го извлечат својот гз им наштетуваат на други луѓе.

сите се бориме како знаеме и умееме. некој со пријатели, некој со врски, некој со книшки, некој без ништо од набројаното. се е до тоа кој колку умее. знам дека кога би требало, ова јавно си го признавам, дека ќе се продадам ако немам друго. лебот на маса, и ситоста на децата ми се приоритет. ќе се продадам како највеча курва само да го има лебот на маса. сва среќа јас не морам, но ги сваќам оние кои мораат. не сме сите со иста моќ на преживување.така да моралноста паѓа во вода
то је ко да пуштиш 100 луѓе во амазонската прашума и да очекуваш сите да преживеат на ист начин. не е можно тоа.
така да сите вие, и аут од риалиту, и леандра и димитар171 сите сте во право, само секој на свој начин.
дали има лек? па ваљда има, а по мене е “ние“ кои сме способни да се бориме без книшки, да им помогнеме на оние коине се моќни сами. ако ништо друго, да им дадеме по некој совет кој ќе биде добронамерен. да не биде тролање.
еве прв од мене што во моментов ми падна на памет!!!
“имајте многу пријатели. другари се друга категорија, на пријатели мислам!!! и бидете комуникативни“

не ми се верува што читам,не не е легално некој да ти биде вработен место тебе само ради партиската припадност.Таков е системот само кај нас,исто ко што е системот да те краде секој можен политичар што е на власт.Ти слободно прифати го системот,ја се надевам дека им некој нормален останато тука што нема да го прифати.Само не ми се верува дека им луѓе кој го оправдуваат ова,бараш да не браниме луѓе кој за да си го извлечат својот гз им наштетуваат на други луѓе.

Плачи колку сакаш тоа е. Или се прилагодуваш во своја полза или цел живот ќе се лигавиш дека животот не е фер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom