СП Ракомет: Maкедонија - Русија 16.01.2013 15:45 часот

• Креатор на темата Креатор на темата olaf
  • Време на започнување Време на започнување
Како за со Данска?

За играта незнам баш како затоа што многу селекции пробале секако па неуспеале да ѓи победат. Знам семо дека треба посебно многу концентрација и внимание.

Но едно знам со самото стапнување на терен треба да играме многу грубо, на граница на исклучување па и исклучувања - МНОГУ МНОГУ ГРУБО - т.е да се "тепаме" така кажано за да им стаме до знаење дека војна ќе има ама утакмицата мора да ја победиме.Зашто? Затоа што тие си имаат обезбедено пласман нема да ризикуваат на таква игра да се повреди некој играч или да се исцрпат од тепање на терен а знаат дека следно им е 1/8 финале, и ќе ѓи одалечиме од физички дуели а со тоа и од голот. Тоа е како такво е познато во ракометот. Ке сфати Вилбек која е пораката и ќе ѓи поштеди неговите најдобри играчи а со тоа ќе ни остаи простор за да победиме.

i pokraj se ke kazam deka Sundovski e flop of the match denes...ne znam kako moze najdobriot igrac vo timot do sega Stojance Stoilov da go drzi na klupa vo mometi koga brkame rezultat...pa toj Markovski kerka mu da ne ja dupi pa mora da igra? na vcerasniot natprevar celo vtoro poluvreme Stole ne vleze vo igra i vidovme kako ja plativme cenata za toa..denes promasi dva ziceri vo koi ako bese Stole ke bese ili penal ili gol..vakvite sitnici go odlucuvaat pobednikot

Ако победевме денеска тогаш Данска нема да може да си дозволи на изгуби од нас , бидејќи со победа ќе бевме 1 место.:) Вака со нерешен резултат со Русија , Данска доколку го победи Исланд сигурно е прва и релаксирано влегува на мечот со нас. Нерешениов резултат во тој случај е пополезен од победа до 3 разлика со Русија. :)
Да, да нема грешка ако победи сега Данска против Исланд очекувај дека на нас ќе ни ја поклони победата, и тоа ќе сечат црвена лента со Груевски.......Они влегуваат на терен и го оставаат срцето на „било каков“ натпревар.Не се они како нас.Со нив не смееме да се опуштаме, нема со нив правење грешки, рокади на секои три минути, излегување на половината од теренот како манекен итн. они тоа знаат да го казнат и тоа дебело.

Како за со Данска?

За играта незнам баш како затоа што многу селекции пробале секако па неуспеале да ѓи победат. Знам семо дека треба посебно многу концентрација и внимание.

Но едно знам со самото стапнување на терен треба да играме многу грубо, на граница на исклучување па и исклучувања - МНОГУ МНОГУ ГРУБО - т.е да се "тепаме" така кажано за да им стаме до знаење дека војна ќе има ама утакмицата мора да ја победиме.Зашто? Затоа што тие си имаат обезбедено пласман нема да ризикуваат на таква игра да се повреди некој играч или да се исцрпат од тепање на терен а знаат дека следно им е 1/8 финале, и ќе ѓи одалечиме од физички дуели а со тоа и од голот. Тоа е како такво е познато во ракометот. Ке сфати Вилбек која е пораката и ќе ѓи поштеди неговите најдобри играчи а со тоа ќе ни остаи простор за да победиме.

Сега уште некој да му го објасни ова на Шундо и може ќе не биде ако се нашиве напагачки расположени.

Киро да ја договори со онај колегата негов од Атлетико - Маркусен :D
Кој како сака и со кој сака нека ја договори само да тепаме :)

loool koja ludnica se komentarive vo tekot na utakmicava: dobar e Borko, top Borko denes, aj be iskachaj svinjo, daj be smenete go Borko neka vleze Mitrevski, Borko peder, abe ne brani Borko, ej ne brani Borko, ne branel Borko, Mitrevski sve ti jebem, aj be iskachaj pilishtarec, vrati go Borko be ashljak, MITREVSKI- to majstore, i na kraj trebashe porano da vleze Mitrevski.
hahahhahahahha hahaha:pos:.

So vakva igra vchera, se kje izgledashe poinaku denes, ali jebiga barem uspeaa da dadat smisla i natprevaruvachki karakter na sledniot natprevar.Za mene i da izgubea denes nemashe da bide sramno ili shto ja znam, poshto pokazhaa igra. Ova e nesporedlivo so ona shto se igrashe vchera. Inaku istite od vchera i dens bea drva.

Sekoja chest za Kire i Stole.

Серковци, не добија две просечни европски репрезентации. Уште го гледам Наумче на крајот се смее, иди бе плесни си два три шамари да не те гледам ко балерина на терен. А за Данска може да сонуваме, не е ова Србија па ќе ни пуштат бодови. Има да не бушат на големо. Единствено ако Франција поради вкрстување со полесен противник оди намерно на 2 место во групата, друго чаре ни нема.

Зошто е толку страшна Франција ,па на кое место завршија во Србија?
Данците со кои игравме и кои завршија со титула не беа и не се послаби од Франција.

Точно така, ни требаше победа од 4 или повеќе за да си го ладиме со Данците, освен ако не сакавме на прво место да атакуваме :D
Ако тепавме со помалку од 4, тогаш Данците ќе ни излезеа со прв состав.
Мада познавајќи ги нив, мислам дека и вака ќе ни излезат со прв тим :icon_mrgr:
Има уште една опција. Данска вечер губи од Исланд. Ние утре ја тепаме Данска :D
Данска завршува четврта и си игра осминафинале со Франција :icon_lol:

Ако се случи ова тогаш Французите намерно ќе загубат од Германија и на крај Германија ќе го јаде од Данска :icon_lol:

Ради оној дебилот Марковски изгубивме :facepalm: Столе>Ванчо>Марковски. Како бе 2 зицера утна бе муле едно.

И Манасков на двапати напраи престап и Кире утна 2пенала и имаше неколку нерезонски и избрзани шута во прво полувреме ако гледаш така.

П.С Сепак најслаби на натпреварот беа Наумче и Миркуловски.

Ако се случи ова тогаш Французите намерно ќе загубат од Германија и на крај Германија ќе го јаде од Данска :icon_lol:
И во ваков случај ние ќе играме со Франција :pos:

Абе како и да е, еве и да не се падниме со Франција во 1/8 финале, да играме со Тунис, и да загубиме, пак ќе се вадат дека целта на ова првенство била да се избори пласман во 1/8 финалето, се друго е плус.
Така не се оде на првенство, со такво размислување, и со тројца пикери во тимот и со едно лево крило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom