Од реската во окото, не можеш да ја видиш шумата.
.
Колку си сигурен?
Јас сум шумар само колку да знаеш и посадувам дрва кај стигнам, не кастрам ама тоа го правам плански.
Од ограниченоста на твојот ум, не можеш да ја сфатиш поентата и моќта на поимот анархија како симбол за првиот чекор кон слободата и излегување од контролата во која си (сме) заглавени сега.
Прв болд ти ме знаеш ли бе па да ми кажуваш дали сум ограничен во умот што е тешка навреда од твоја страна бидејќи се изеедначува со лимитиран или најблаго речено ретардиран.(нејсе не само јас туку па и другите кои горе-долу имаат слични ставови.
Вториот болд се однесува на контролата???
Која контрола бе, да не си во Иран и несмееш да носиш џинс па да те бесат, или можеби џоинт оти си нзапалил или едноставно нте прогласиле за Лош(имаше таква вест обесени 6 Лоши луѓе

) навистина ти велам која контрола?Ё?
На човек можеш СЕ да му одземеш но слободата никако, да токму во моментов ми текнува на DAS EXPERIMENT, значи Човекот е слободен или можеби ти и Х други сте се "разбудиле" или сте станале преку ноќ "свесни" за тоа како некој не контролира епа извини вака ама има една група венцислав типови кои Латас и Шител може да ги контролира а не е државен непрофитен ентитет туку напротив Шител е профитен ентитет(ова од базична поделба), е сега ако има малоумници кои дозволуваат да бидат контролирани тоа е нивен проблем.
Се додека анархијата ја гледаш како површина од Х квадратни километри населени со луѓе кои се безработници и против апаратот држава оти така им се ќефнало, не можеш да сфатиш што и како би допринела таа анархија пред се во развојот на човековиот менталитет и свест.
Обиди се малку другачије да гледаш, можеш ти
А од каде знаеш ти јас како гледам на анархијата???
Јас подолго време бев активен и ти гарантирам дека
анархистите овие денешниве се подеденакво заслепени како неонацистите(повеќе ги имам прашано би ја запалиле ли банката под претпоставка никој да не ве казни и одговараат со
ДА а не мислат дека има ЦЕЛА ЗГРАДА над банката и домови, и не само тоа туку се и фанатични за некои работи а ипак вришти лицемерие нели неќеш држава ама потпишуваш дека си бугар- е такви анархисти само да знаеш колку има за кои можеби Бугарскиот Двор и не е држава, нели они неќат работа да си имаат со државите они СВЕСНИ СЕ, али ете пак трчкаат по пасоши.
Сега да разјасниме
Се додека анархијата ја гледаш како површина од Х квадратни километри населени со луѓе кои се безработници и против апаратот држава оти така им се ќефнало,
Не ја гледам така али анархистите се работници само многу се со БГ пасоши па работат 3-4 месеци во ЕУ за после овде да покажат ново знаме со А, појак телефон(од корпорација) и да му вели на колегата анархист цитирам 'ајде на чија картичка има повеќе пари ако има на мојата ма земам твојата'!?!?!?!?!?!?
И да, се против Државата која им гарантира права но нели модерно е сите да се повикуваат на права но на никој да не му текне за обврските.
Понатаму ако толку како мшто гледам си уверен во мојата лимитираност и ретардираност ајде да направиме еден модел на анархија еве паѓаат сите држави вечерва до 00:00:00, е сега имаш ан-капиталисти ова се коси со анархијата,имено приватна сопственост на средствата за производство се изедначува со нерамноправност а без контрола на примероците јасно е анархо-капиталистите сонуваат за профит но и притоа да не бидеат оданочени, исто така сонуваат и нормално за измама било на квалитет или контрола на вредноста на некои продукти(имаше случај во САД неколку CEO-a да договараат цени ама ФБИ ги откри), од друга страна во моделот се анархо-комунистите кои пак бараат правото на сопственост врз средствата за производство да биде заедничка и нели секој да добива колку што му е потребно, навистина благородна идеја.
Понатаму имаме анархофеминизам што значи дека сеуште и во анархија пак ќе мора феминистички покрети иако нели сите би биле рамноправни.
Моментално анархистите му одговараат на капитализмот ама не гледаат токиму бидејќи одговараат на капитализмот кој во суштина се базира на договор помеѓу две или повеќе странки и почитување на истиот, понатаму имаме одредени норми и правила на игра во системот-почитувај ги и никој нема да ти наштети, обтратно следува решетки и бубачки..
Што пак исто така се кренале против НАТО кога ООН дозволува колективни системи за одбрана.(ова го потенцирам бидејќи дел од анархистите го почитуваат ООН
не можеш да сфатиш што и како би допринела таа анархија пред се во развојот на човековиот менталитет и свест.
Епа затоа мора да биде Х квадратни километри како не гледаш,па ако сакаш да имаш луѓе кои нема да бидат парољупци, нема да имаат набилдано его нема да бидат лоботомирани, ќе бидат воспитани сосема поинаку- затоа и напишав ан-јунген бидејќи човековиот менталитет и свест не се менува преку ноќ освен ако е за Бг пасош, знаете тоа им е заедничко и на политичарите и на анархистите-црно на бело потпишуваа изјава со која едните плукаат по својот род и народ а другиве лицемерно потпиѓуваат и плукаат самите врз себеси и нивната чест, и потоа ќе ни продаваат муда за бубрег.
Кога велам ан-јунген дека треба да се воспитаат да бидат најблиску до уберменш едноставно да ги надминат сите материјалистички богатства тоа треба да бидат поединци кои наместо да купат БМВ Х6 ќе купи лада нива а остатокот би го донирал на пример за Х лице на кое му е потребна помош на крај краеви и лада Нива врши работа.
Кога сте виделе организација хуманитарна анархисти даваат крв???
Јас сум ги гледал АРМ како тоа го прават.
Кога анархистиве земале лопата, мотика вреќа и метла па средиле некоја улица???
Кога анархистите организирале хуманитарна журка од која средствата ќе одат за хумани цели??
Јасно ли ти е сега за какви анархисти ти зборам, очигледно има светлосни години од Анархист до Анархист..
--- надополнето: 17 јануари 2013 во 19:31 ---
Полека бе друже излезе ти од реалноста, можеме и ние другачие да гледаме али тоа веќе преминува за жал во фантазирање и сонување.
А потоа и губење контакт со реалноста