Sto menuva be drugar ? Zborovite se isti,BOG NIKOJ NIKOGAS NE GO VIDEL,go znaat onaka kako sto sinot im go objavil-prestavil. Nitu pak "sinot" menuva nesto bidejki na mnogu mesta vo biblijata sinovi bozji se site dobri luge. I takvi sinovi Bozji na mnogu mesta se spomnati.
.
АлКаеда, многу сте смешни коа вака ќе се изрезилите со ѓоамити познавање на Библијата или со укажување на погрешните верувања на Христијаните.
Овој твој цитат многу кажува.
Си помешал нефилими, со Христос и со обични луѓе. Синот менува многу, шин кој е центар во пентаграматонот "I am God, I have not changed." е стихот кој ја претставува латентноста на жарот.... (не би продужуел тука, многу ќе биде)
Чеда божји,
божји луѓе, божји синови и слични апстрактно-субјективни поими (од таков карактер) имаат посебно значење на разни места во Писмото. И тоа
Бог никој не го видел, исто така има подлабоко значење, кое може да се протолкува преку кабалистички методи.
Има многу тука мабет, затоа што ти на купче си ги сипал сите работи....
Обично не реагирам, коа Муслиманите не' засмејуваат со своето познавање на Христијанството или Христијанските правила, така да сигурно нема да дискутирам ни сега, за мојата вера со некои на кои им фалат основни човечки особини. Сепак вакво флагрантно тропање ме испровоцира.
Инаку сум апсолутен противник на теми кои се занимаваат со верувањата на другите. Мене ама баш ми е гајле во што веруват Муслиманите, ниту имам некоја потреба да им посочам на неправилностите во, нивните верувања. Нивна работа. Никако не треба да бидам како нив и сега како МИКИ1 во оваа тема истото да им го правам, што они и атеистите го прават на теми за Христијанството.
Не ми личи пригодно некој Христијанин да се rасправа за верувањата на другите. Навистина има многу пофлагрантни практични прашања за кои им замерам на Муслиманите, но тоа во што веруваат е нивна работа (се додека нивните верувања не загрозуваат други, што за жал е на сцена).
"Ќе ги познаете по делата"
- тоа е доволно и навистина ги познаваме. Нема потреба на некого да му ги доведуваме во прашање верувањата. Многу е непрактично, во ваква ситуација кога Муслиманите го тероризираат Христијанството на сите меридијани, а особено кај нас. Некако ми личи како - Село гори, Баба се чешла.
Но ова е форум и конечно, секој може што сака да пише. Сепак Христијаните не би требало да се занимаваат со ваква атеистичка дејност.