Нарекувајте го исламот "ислам"

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еве со што ќе го споредам , за да ти биде појасно и попластично.

Значи пластичен пример (кој и децата, а не па атеистите го разбираат):

- Едно зимско магливо утро станува твојата ќерка , и не можејќи да издржи ти вика: "Татенце, јас сум лезбејка!"

( што мислиш какво зло ќе биде, ако ова ти се случи?)

или ова:

- Едно пролетно сончево попладне, доаѓа твојот син и срамежливо ти вели: " Tато море, јас сум педер!"

( лесно е да дрндаш додека не осетиш на сопствена кожа и додека не ти текне какво зло те снашло).:tapp:

Бујрум, земај вагата и вагај!

П.С. Ако не е зло, зошто ниеден хомосексуалец не им препорачува на своите деца да го следат во тоа?
Ај ја тебе попластично.

Се будиш едно утро и го нема син ти дома, ни ќерка ти.

Слушаш дека некој исламист ги убил во име на замислен пријател на небото.

Што мислиш ти кое е поголемо зло, да ти го убијат детето или да ти каже дека е лезбејка/педер?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Прашањето не е кое е поголемо зло, туку дали се зла и двете нешта. Мојот одговор е да!

Незнам зошто прејудицирате споредба на злата. Секако дека има и поголеми од спомнатите. Јас реплицирав од мое верско гледиште на ставот дека хомосексуалноста не е зло, да се разбереме.

Знам дека некој се навредува од она што го пишувам, како што јас се навредувам од нешто што вие го пишувате. Исламот е јасен по ова прашање. Тоа е зло и неприродна работа. Точка!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прашањето не е кое е поголемо зло, туку дали се зла и двете нешта. Мојот одговор е да!

Незнам зошто прејудицирате споредба на злата. Секако дека има и поголеми од спомнатите. Јас реплицирав од мое верско гледиште на ставот дека хомосексуалноста не е зло, да се разбереме.

Знам дека некој се навредува од она што го пишувам, како што јас се навредувам од нешто што вие го пишувате. Исламот е јасен по ова прашање. Тоа е зло и неприродна работа. Точка!
Абе вака стојат работите.

Атеизмот е јасен по ова прашање - ВИЕ СТЕ ЗЛО. ИСЛАМОТ Е ОПАСНА ВОЕНО ПОЛИТИЌКА ДОКТРИНА КОЈА СЕ НАРЕКУВА РЕЛИГИЈА САМО ОД НЕЈЗИНИТЕ ПОДАНИЦИ.

Хриситјанството е јасно по ова прашање - ДЕЛО НА САТАНАТА СТЕ.

W

Werther

Гостин

И пропагирање невиност е противприрода,па пак ја пропагирате.

;)
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 23:08 ---
Атеизмот е јасен по ова прашање - ВИЕ СТЕ ЗЛО. ИСЛАМОТ Е ОПАСНА ВОЕНО ПОЛИТИЌКА ДОКТРИНА КОЈА СЕ НАРЕКУВА СЕБЕ СИ РЕЛИГИЈА САМО ОД НЕЈЗИНИТЕ ПОДАНИЦИ.
.
Амин.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Атеизмот е јасен по ова прашање - ВИЕ СТЕ ЗЛО. ИСЛАМОТ Е ОПАСНА ВОЕНО ПОЛИТИЌКА ДОКТРИНА КОЈА СЕ НАРЕКУВА РЕЛИГИЈА САМО ОД НЕЈЗИНИТЕ ПОДАНИЦИ.
Според кој тоа Атеизам? Во шаманскиот атеизам не е така. :P

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452

Хриситјанството е јасно по ова прашање - ДЕЛО НА САТАНАТА СТЕ.
Абе да пукнеш од мака!:place:

Не знам дали во некоја атеистичка книга стои запишано ама: " Употребата на големи букви во веб комуникацијата означува дерење кон соговорникот!"
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 23:16 ---
И после ве боли кога ве ословуваме како атеистички верници.:P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Не знам дали во некоја атеистичка книга стои запишано ама: " Употребата на големи букви во веб комуникацијата означува дерење кон соговорникот!"
Не треба да означува бе дерење тоа. Од контекстот се гледа, дека е со големи букви за да ти бид епојасно.

Не е дерење.

Само ти укажав, како на вас гледаат атеистите и сите останати немуслимански верници.

Нешто слично како хомосексуалците шо ги гледате вие.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Исто како употреба на болдот.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И после ве боли кога ве ословуваме како атеистички верници.:P
Мене ич не ме боли дали ќе кажеш атеиситчки верник.

Слободно зборувај дека атеизмот е вера. Не пречи.

Луѓето кои се декларираат како такви се разумни пред се, а дали ти ќе ги нарекуваш верници или не, не е многу битно.

Неразумноста оди со вас, слепите верници.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Tи поставив прашање,ај види го постот #1220.
Би било културно да одговориш.
Културно ти одговарам дека во постот под реден број #1220 нема никакво прашање, туку само констатација!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Омер, гледам нешто срамежливо ми го избегна постот или не си видел. Да те прашам, што мислиш за новата џамија во париз која ќе биде отворена за ЛГБТ муслимани?

Kajgana Shop

На врв Bottom