Помош при купување на автомобил со мала потрошувачка!

• Креатор на темата Креатор на темата Delux123
  • Време на започнување Време на започнување
Земи германско возило пред се, автомобилот не е само бензин, има и ред други трошоци за одржување!

Земи германско возило пред се, автомобилот не е само бензин, има и ред други трошоци за одржување!
Ново машко, ново. Ако ти дозволува чергата да си ги пуштиш до таму нозете.

Ако не, половно е половно. Не гледај производител, гледај ја состојбата. Имаш германски возила по нет-ов таксирани низ мкд, по 1000 евра ги даваат. 15 пати е поисплатливо да купиш Југо.

Кола што нетроши...нема таква.Штом застануваш на бензиска исто ти се фаќа...сем ако 100 денари плус неделно (или на 100Км) ти значат нешто.
Разлика помеѓу нова и стара кола нема. На едната плаќаш лизинг а на другата сервис.Барем со новата знаеш дека кога ќе тргнеш не застануваш :)
Дизел варијанта...ако непланираш за година да возиш 30 000+ КМ не ни помислувај.

Каква врска има колку ленти има, режимот на возење е ист (градски): тргни-застани. Затоа се вика градска вожња, а не белградска, скопска, метрополска или не знам каква вожња.

:facepalm:
:facepalm: Кај нив има поголем застој во сообраќајот ако од почеток до крај на скопје стигаш за 1 саат кај нив е 1 ипол , за пола саат ти трошиш повеќе гориво , истото важи и за во центар растојанието го поминваш за подолго време што значи трошиш повеќе .

Ново машко, ново. Ако ти дозволува чергата да си ги пуштиш до таму нозете.

Ако не, половно е половно. Не гледај производител, гледај ја состојбата. Имаш германски возила по нет-ов таксирани низ мкд, по 1000 евра ги даваат. 15 пати е поисплатливо да купиш Југо.

И ја земав ново француско возило па ми се подра мајката со дефекти. Моторот е супер ама се друго е гомнарија во споредба со германските на пример!

И ја земав ново француско возило па ми се подра мајката со дефекти. Моторот е супер ама се друго е гомнарија во споредба со германските на пример!
Епа земи сега продај го, и купи половно германско довлечкано од бугарија... па ќе прајме муабет.

Мазохист. :D

Епа земи сега продај го, и купи половно германско довлечкано од бугарија... па ќе прајме муабет.
Садист. :D

Он топик.
КОлку километри на година минеш?
Сите коли арчат. И маленките градски вошки лапкат 6 низ град. Мечето нека лапка 8. 250 евра разлика за 10 000 километра споредено со мало грацко возилце.
Иначе, ќе го тераш комфорто на мечето у малата градска вошка. И ќе си викаш, ех да ми беше мечето сега... :(

:facepalm: Кај нив има поголем застој во сообраќајот ако од почеток до крај на скопје стигаш за 1 саат кај нив е 1 ипол , за пола саат ти трошиш повеќе гориво , истото важи и за во центар растојанието го поминваш за подолго време што значи трошиш повеќе .

А во Истамбул нема да потроши највеќе од еден до друг крај???

Имам голф 4,,1.9 тди, просечно на борд ми покажува 6,3, дали е точно е друго прашање.
Скопје охрид со 5 души во кола, 130 км/h просечна брзина , 5 литри.
Вака низ град од 6л до 7 л. Има и ситуации од чаир до драчево кога одам ми покажува 4,2 или 4,3. Зависи и како возиш, само гужва во метропола да не те фати:facepalm:

Имам голф 4,,1.9 тди, просечно на борд ми покажува 6,3, дали е точно е друго прашање.
Вака низ град од 6л до 7 л. Има и ситуации од чаир до драчево кога одам ми покажува 4,2 или 4,3. Зависи и како возиш, само гужва во метропола да не те фати:facepalm:
Кс ? :facepalm:

Jes sa trosat malku,ama so 5 duši vnatre i 130kmh nema teorije pod 6 da troši,a možebi i poveke.Od germanija,avstrija ili slovenija koga sum vozel 4ka navaka nitu eden ne pokažal pod 5.5l na 100km brzina 120-130kmh i toa najcesto se vozam sam
Inaku se slagam,za prosečen makedonski gep najdobar izbor e golf 3 ili 4 tdi 98-2001 ili korsa B 97-2000.

Jes sa trosat malku,ama so 5 duši vnatre i 130kmh nema teorije pod 6 da troši,a možebi i poveke.Od germanija,avstrija ili slovenija koga sum vozel 4ka navaka nitu eden ne pokažal pod 5.5l na 100km brzina 120-130kmh i toa najcesto se vozam sam
Inaku se slagam,za prosečen makedonski gep najdobar izbor e golf 3 ili 4 tdi 98-2001 ili korsa B 97-2000.

Сум бил неколку пати до охрид, со 5 души и толку ми покажува на борд. Пишав и погоре дали е точно тоа не знам. Зборам за брзина од 130км/ч за на автопат, сигурно не за од кичево до охрид, таму со околу 80 до 100 отприлика.
Значи палам колата, ресетирам компијутерот, кога стигам гледам просечно потрошено 5л на 100км. Земи во предвид и дека ете може до стража просечно е некаде околу 5,6 можеби, не се секавам точно, ама после е удолнина.

Паше, просечна брзина од 130 км/ч значи ако од Скопје до Охрид има 260 км, да го поминиш патот за 2 сати. Ако на стража возиш 70, на автопат треба да возиш 160 (пример) како би се искомпензирало. То шо еднаш ќе крениш од Ск до Тетово 130 на удолнината пред наплатната, а цел пат возиш 90-100 не ти е просек.

А за точноста на бордот, зависи од возило до возило... во глобала се отприлика тука, мада најдобро е ја полниш до врв, поминуваш XXX километри и ја дополнуваш пак до врв. Па ќе видиш дали те лажи бордот или не.

Муабетиме за ново возило... јас моето сум го зел од автокуќа и не сум задоволен од она што го платив.

Инаку за Поло со слична моќност од 2007 би го мењал без проблем.

Паше, просечна брзина од 130 км/ч значи ако од Скопје до Охрид има 260 км, да го поминиш патот за 2 сати. Ако на стража возиш 70, на автопат треба да возиш 160 (пример) како би се искомпензирало. То шо еднаш ќе крениш од Ск до Тетово 130 на удолнината пред наплатната, а цел пат возиш 90-100 не ти е просек.

А за точноста на бордот, зависи од возило до возило... во глобала се отприлика тука, мада најдобро е ја полниш до врв, поминуваш XXX километри и ја дополнуваш пак до врв. Па ќе видиш дали те лажи бордот или не.

Голф 4 е тоа бе не е заебанција.

Пишав во друг пост, еден над твојот, дека 130км/ч се однесуваше за на автопат.

Голф 4 е тоа бе не е заебанција.
Абе знам, имав Ауди А4, околу 15.000 км поминавме со братми со него. Немора да ми го кажуваш шо лајно е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom