Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ново машко, ново. Ако ти дозволува чергата да си ги пуштиш до таму нозете.Земигерманско возило пред се, автомобилот не е само бензин, има и ред други трошоци за одржување!
Каква врска има колку ленти има, режимот на возење е ист (градски): тргни-застани. Затоа се вика градска вожња, а не белградска, скопска, метрополска или не знам каква вожња.
![]()
Ново машко, ново. Ако ти дозволува чергата да си ги пуштиш до таму нозете.
Ако не, половно е половно. Не гледај производител, гледај ја состојбата. Имаш германски возила по нет-ов таксирани низ мкд, по 1000 евра ги даваат. 15 пати е поисплатливо да купиш Југо.
Епа земи сега продај го, и купи половно германско довлечкано од бугарија... па ќе прајме муабет.И ја земав ново француско возило па ми се подра мајката со дефекти. Моторот е супер ама се друго е гомнарија во споредба со германските на пример!
Мазохист.И ја земав ново француско возило па ми се подра мајката со дефекти. Моторот е супер ама се друго е гомнарија во споредба со германските на пример!
Садист.Епа земи сега продај го, и купи половно германско довлечкано од бугарија... па ќе прајме муабет.
Кај нив има поголем застој во сообраќајот ако од почеток до крај на скопје стигаш за 1 саат кај нив е 1 ипол , за пола саат ти трошиш повеќе гориво , истото важи и за во центар растојанието го поминваш за подолго време што значи трошиш повеќе .
Кс ?А во Истамбул нема да потроши највеќе од еден до друг крај???
Имам голф 4,,1.9 тди, просечно на борд ми покажува 6,3, дали е точно е друго прашање.
Скопје охрид со 5 души во кола, 130 км/h просечна брзина , 5 литри.
Вака низ град од 6л до 7 л. Има и ситуации од чаир до драчево кога одам ми покажува 4,2 или 4,3. Зависи и како возиш, само гужва во метропола да не те фати![]()
Jes sa trosat malku,ama so 5 duši vnatre i 130kmh nema teorije pod 6 da troši,a možebi i poveke.Od germanija,avstrija ili slovenija koga sum vozel 4ka navaka nitu eden ne pokažal pod 5.5l na 100km brzina 120-130kmh i toa najcesto se vozam samА во Истамбул нема да потроши највеќе од еден до друг крај???
Имам голф 4,,1.9 тди, просечно на борд ми покажува 6,3, дали е точно е друго прашање.
Скопје охрид со 5 души во кола, 130 км/h просечна брзина , 5 литри.
Вака низ град од 6л до 7 л. Има и ситуации од чаир до драчево кога одам ми покажува 4,2 или 4,3. Зависи и како возиш, само гужва во метропола да не те фати![]()
Jes sa trosat malku,ama so 5 duši vnatre i 130kmh nema teorije pod 6 da troši,a možebi i poveke.Od germanija,avstrija ili slovenija koga sum vozel 4ka navaka nitu eden ne pokažal pod 5.5l na 100km brzina 120-130kmh i toa najcesto se vozam sam
Inaku se slagam,za prosečen makedonski gep najdobar izbor e golf 3 ili 4 tdi 98-2001 ili korsa B 97-2000.
Паше, просечна брзина од 130 км/ч значи ако од Скопје до Охрид има 260 км, да го поминиш патот за 2 сати. Ако на стража возиш 70, на автопат треба да возиш 160 (пример) како би се искомпензирало. То шо еднаш ќе крениш од Ск до Тетово 130 на удолнината пред наплатната, а цел пат возиш 90-100 не ти е просек.Скопје охрид со 5 души во кола, 130 км/h просечна брзина , 5 литри.
Епа земи сега продај го, и купи половно германско довлечкано од бугарија... па ќе прајме муабет.
Паше, просечна брзина од 130 км/ч значи ако од Скопје до Охрид има 260 км, да го поминиш патот за 2 сати. Ако на стража возиш 70, на автопат треба да возиш 160 (пример) како би се искомпензирало. То шо еднаш ќе крениш од Ск до Тетово 130 на удолнината пред наплатната, а цел пат возиш 90-100 не ти е просек.
А за точноста на бордот, зависи од возило до возило... во глобала се отприлика тука, мада најдобро е ја полниш до врв, поминуваш XXX километри и ја дополнуваш пак до врв. Па ќе видиш дали те лажи бордот или не.
Абе знам, имав Ауди А4, околу 15.000 км поминавме со братми со него. Немора да ми го кажуваш шо лајно е.Голф 4 е тоа бе не е заебанција.