Да копирав то не е лага, и незнам зошто ми треба време ако се работи за копирање. Јас ви го дадов текстот кој преведен од старогрчки на српски, но гладам дека и вие копирате.
Мечот е словото на верата, точно така, но гледам дека несте го разбрале сосема текстот кој е напишан. За да го разбереме треба да се навратиме во јудејкото општество или во ромејското пред 2000год. Како тоа? Денеска се случува но не е многу очевидно, но пред 2000год. билиле многу очевидни случаевите кога некој од заедницата не ја почитувал традицијата или ја менувал верата или дополнувал нешто ново, тој бил гонет и истеруван од таа заедница и тоа општество го сметала за мртов. Затоа вели Христос: Дојдов да донесам меч за да разделам син од татко, керка од мајка..... Не кажувам дека верата го раздвојува човекот од блиските, но блиските го исврлаат човекот кој немисли и не верува како нив. Бидерјки човекот кој е верник и го бара Бога во никој случај неможе да не ги љуби блиските но уште повеќе ги љуби и му простува па макар и да го отфрлат од нив. Бидејќи самиот Бог е љубов и од љубов не створи.
Гледајте, негледам никаква слабост во текстот, бидејќи од 31 до 39стих вие се постепено објаснато. Јас лично не се бунтувам додека некој муслиманин објаснува нешто, па и кога ке завршите се внимателн читам.
И друго, аетите ги прочитав, па дури и ги ставив во папка, но негледав дека е потребен да ги коментирам, нема нешто што треба да не признавам, бидејќи моето мислење е дека во оваа дебата треба да бидеме искрени и реални кон работит.
Гледајте, пред се немислам дека дека не читате библија или дека не ја истражувате, тоа е нормално кај лугето кои истражуваат.
Поздрав, и јас ви посакувам секое добро.