Нарекувајте го исламот "ислам"

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Па уште вика дека тоа се референци од светски признати научници.:pos: Нормално, за него сите антиисламсисти се светски признати научници, па макар истите и да немаат Н од наука. Чудно, како на нивниот антиисламски портал не објавиле за бугарскиот поп кој после дваесет и кусур години богослужба ја фрлил мантијата и го прифатил исламот за своја вера, Аллах за свој Бог и Мухаммед за свој Пратеник.;)

П. С. Медиумската битка продолжува...

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Да копирав то не е лага, и незнам зошто ми треба време ако се работи за копирање. Јас ви го дадов текстот кој преведен од старогрчки на српски, но гладам дека и вие копирате.
Мечот е словото на верата, точно така, но гледам дека несте го разбрале сосема текстот кој е напишан. За да го разбереме треба да се навратиме во јудејкото општество или во ромејското пред 2000год. Како тоа? Денеска се случува но не е многу очевидно, но пред 2000год. билиле многу очевидни случаевите кога некој од заедницата не ја почитувал традицијата или ја менувал верата или дополнувал нешто ново, тој бил гонет и истеруван од таа заедница и тоа општество го сметала за мртов. Затоа вели Христос: Дојдов да донесам меч за да разделам син од татко, керка од мајка..... Не кажувам дека верата го раздвојува човекот од блиските, но блиските го исврлаат човекот кој немисли и не верува како нив. Бидерјки човекот кој е верник и го бара Бога во никој случај неможе да не ги љуби блиските но уште повеќе ги љуби и му простува па макар и да го отфрлат од нив. Бидејќи самиот Бог е љубов и од љубов не створи.
Гледајте, негледам никаква слабост во текстот, бидејќи од 31 до 39стих вие се постепено објаснато. Јас лично не се бунтувам додека некој муслиманин објаснува нешто, па и кога ке завршите се внимателн читам.
И друго, аетите ги прочитав, па дури и ги ставив во папка, но негледав дека е потребен да ги коментирам, нема нешто што треба да не признавам, бидејќи моето мислење е дека во оваа дебата треба да бидеме искрени и реални кон работит.
Гледајте, пред се немислам дека дека не читате библија или дека не ја истражувате, тоа е нормално кај лугето кои истражуваат.
Поздрав, и јас ви посакувам секое добро.
Prijatele,
ako za da se razberat stihovite,potrebno vi e da se navratite nazad vo nekoe rimsko ili neznam kakvo vreme,togas potrebno vi e da se vratite nazad vo musricko vreme za da gi razberete i aetite. Toa e poentata sto vi gi pastirav bibliskite citati.
Ne sudete,da ne bidete sudeni. Za da ja barate raskata vo tugi oci,izvadeteja gredata od vasite.
Ne glumete Islamski teolozi i ne mislete deka ste go svatile islamot i sustinata so toa sto ke procitate eden od kontext izvaden Aet ili Hadis... i za toa treba da se vratite nazad vo toa vreme. Na drugi posakuvajmu go ona sto go posakuvas i sebesi.Ova znaci,ako sakas za da gi svatam jas tie zborovi da se vratam vo rimskoto,togas znaj deka i jas sakam i ti da se vratis vo musrickoto za da gi razberes aetite i da ne plukas vrz nim.Prvo okolu sebe zavrti se,sto veli Heptagram,meditiraj,vidi sto ima okolu tebe potoa za drugi kazuvaj.
Islamot ne se sostoi od 10 antiislamski textovi koi znaete samo da gi kopirate.

Член од
11 јануари 2013
Мислења
10
Поени од реакции
6
Па уште вика дека тоа се референци од светски признати научници.:pos: Нормално, за него сите антиисламсисти се светски признати научници, па макар истите и да немаат Н од наука. Чудно, како на нивниот антиисламски портал не објавиле за бугарскиот поп кој после дваесет и кусур години богослужба ја фрлил мантијата и го прифатил исламот за своја вера, Аллах за свој Бог и Мухаммед за свој Пратеник.;)

Господине, не сте ги прочителе внимателно текстовите за исламот кои се наоѓаа на страната. Но прочитајтеги текстовите на Данило Сисоев и ќе видете дека истиот кажува за свештеници кои преминале во ислам.
Но за нас тоа не е чудно ако некој ја смени верата па дури да е свештеник или епископ со тоа не се укина Христианството, Во историјата на црквата имаме многу такви случаеви. И исто така има многу свештеници кои и истите немаат врска од Христијанство, но отишле и станале заради финансии. Но да не заборавиме дека има многу муслимани кои ја сменале верата па дури и принцот од Кувајт. А и друго, па на кој сајт сте објавиле вие за некој муслиман кој ја сменал верата и отишол во друга, па и ние да објавиме за такви. поздрав.
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 14:37 ---
Prijatele,
ako za da se razberat stihovite,potrebno vi e da se navratite nazad vo nekoe rimsko ili neznam kakvo vreme,togas potrebno vi e da se vratite nazad vo musricko vreme za da gi razberete i aetite. Toa e poentata sto vi gi pastirav bibliskite citati.
Ne sudete,da ne bidete sudeni. Za da ja barate raskata vo tugi oci,izvadeteja gredata od vasite.
Ne glumete Islamski teolozi i ne mislete deka ste go svatile islamot i sustinata so toa sto ke procitate eden od kontext izvaden Aet ili Hadis... i za toa treba da se vratite nazad vo toa vreme. Na drugi posakuvajmu go ona sto go posakuvas i sebesi.Ova znaci,ako sakas za da gi svatam jas tie zborovi da se vratam vo rimskoto,togas znaj deka i jas sakam i ti da se vratis vo musrickoto za da gi razberes aetite i da ne plukas vrz nim.Prvo okolu sebe zavrti se,sto veli Heptagram,meditiraj,vidi sto ima okolu tebe potoa za drugi kazuvaj.
Islamot ne se sostoi od 10 antiislamski textovi koi znaete samo da gi kopirate.
Јас ви напишав многу убаво, да се навратиме пред 2000 год. бидејки работите биле по очевидни од денес, само затоа, но и денес тие работи постојат и ги гледаме, но со помала појава. Така и исламот е дене не се променил но останал на својата традиција. Не сеправам исламски теолог и ниту исламот го поставувам во некои граници на текстови.
На аетите не плукам, ама и недонесле ништо ново на спроти Евангелието. Многу пати сум се завртил околу мене, бидејки немате друго да напишете и ни кажувате што треба да правиме, како што гледате темата и текстовите многу аналитички сум ги постави, па би било добро да одговорите со еден стручен одговор и да не нафрлате глупости.
Вистина исламот не се состои од 10 антиисламски текстови, и точно е тоа дека знам само да ги копирам, бидејки немам многу време за форумов и да се занимавам со него па да напишам и други текстови кои несе објавени.
Но не гледам дека тие 10 текстови сте ги изобличиле и сте ги потврдиле како не вистинити. поздрав.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Јас ви напишав многу убаво, да се навратиме пред 2000 год. бидејки работите биле по очевидни од денес, само затоа, но и денес тие работи постојат и ги гледаме, но со помала појава. Така и исламот е дене не се променил но останал на својата традиција. Не сеправам исламски теолог и ниту исламот го поставувам во некои граници на текстови.
На аетите не плукам, ама и недонесле ништо ново на спроти Евангелието. Многу пати сум се завртил околу мене, бидејки немате друго да напишете и ни кажувате што треба да правиме, како што гледате темата и текстовите многу аналитички сум ги постави, па би било добро да одговорите со еден стручен одговор и да не нафрлате глупости.
Вистина исламот не се состои од 10 антиисламски текстови, и точно е тоа дека знам само да ги копирам, бидејки немам многу време за форумов и да се занимавам со него па да напишам и други текстови кои несе објавени.
Но не гледам дека тие 10 текстови сте ги изобличиле и сте ги потврдиле како не вистинити. поздрав.
Pa i jas prijatele ubavo vi napisav deka za da gi razberete aetite,treba troa poveke da znaete za islamot,da se vratete i vie nazad vo toa musricko vreme.
Odgovor veke ti dadov. Nisto ne treba da objasnuvam,samo vo kontext aetite da gi procitas i jasno e.

Prasaj na sto ne ti se odgovorilo do sega ? Sto ne ti e jasno ?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Имаш педер ставено за аватар. Онака, осетив потреба да те информирам. Имаш ваљда некаква репутација која ја одржуваш на форумов, не сакаш некој погрешен впечаток да оставиш кај луѓево, нели?

Инаку, после 9-14 години традиционални муслимани, ви се множат мажи кои прифаќаат "лајфстајл" како дотичниот на твојот аватар. Модерни муслимани? Од помодарство? Болни? Инаку се уште се декларираат како муслимани, да (а верувај не се работи за мала бројка). Коментар?

Исламот се уште се нарекува ислам, без разлика кој го практикува? Ако не, зошто не?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Имаш педер ставено за аватар. Онака, осетив потреба да те информирам. Имаш ваљда некаква репутација која ја одржуваш на форумов, не сакаш некој погрешен впечаток да оставиш кај луѓево, нели?

Инаку, после 9-14 години традиционални муслимани, ви се множат мажи кои прифаќаат "лајфстајл" како дотичниот на твојот аватар. Модерни муслимани? Од помодарство? Болни? Инаку се уште се декларираат како муслимани, да (а верувај не се работи за мала бројка). Коментар?

Исламот се уште се нарекува ислам, без разлика кој го практикува? Ако не, зошто не?
Бали бег да ти бил педер!:confused: Нејсе, мислам дека волков не е од тие.(y)

Коментар:

- Не секој што носи исламско име е муслиман. Задоволен или треба уште нешто додатно да пишам?

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79

abe i ovoj ihtis da ne mue pomlad brad na pane-g,,,,,,,, ucat od Д-р Ристо Ивановски,, ovoj im e glavatar.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Господине, не сте ги прочителе внимателно текстовите за исламот кои се наоѓаа на страната. Но прочитајтеги текстовите на Данило Сисоев и ќе видете дека истиот кажува за свештеници кои преминале во ислам.
Но за нас тоа не е чудно ако некој ја смени верата па дури да е свештеник или епископ со тоа не се укина Христианството, Во историјата на црквата имаме многу такви случаеви. И исто така има многу свештеници кои и истите немаат врска од Христијанство, но отишле и станале заради финансии. Но да не заборавиме дека има многу муслимани кои ја сменале верата па дури и принцот од Кувајт. А и друго, па на кој сајт сте објавиле вие за некој муслиман кој ја сменал верата и отишол во друга, па и ние да објавиме за такви. поздрав.
Текстовите од Данило Сисоев не само што ги имам прочитано, туку и директно дел од неговите дискусии против исламот сум ги следел на ју тјуб. Ништо ново, освен константното фрлање лаги и клевети.

Нејсе, целта ми беше да ти спомнам дека не е убаво нешто да напишиш и да кажеш дека тоа е плод од видни научници, а тие да ти биле некои православни свештеници.;)

Едноставно како што правам јас кога постирам од некаде, требаше да го поставиш линкот.

П.С. Речиси на сите исламски сајтови на босански јазик имаше за таа непроверена вест за принцот од Кувајт. Тоа го имаше и на Исламски Центар. Не е битно, како што реков: " Медиумската кампања продолжува..."
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 23:02 ---
abe i ovoj da ne mue pomlad brad na pane-g
Не, овој е постариот брат.;)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Бали бег да ти бил педер!:confused: Нејсе, мислам дека волков не е од тие.(y)

Коментар:

- Не секој што носи исламско име е муслиман. Задоволен или треба уште нешто додатно да пишам?
Фатен е со гаќи спуштени заедно со друг дечко во незавидлива положба. Да не мешаме волци, турци, курци, палци.

Реплика:

- Муслиманското име го добил како роденденски подарок, од родителски ќејф? Настрана муслиманското име, и обрежан полов орган, туку своеволна декларација како таков? Идење во џамија редовно, следејќи примери, и исто вака како вас чат пат цитирање на Куранот итн. Тоа не го прави муслиман? Кога реков има голем број не се зезав. Бројката религиозни хомосексуалци ја надминува таа која ја сочинуваат агностици и атеисти со ~100:1, а Исламот е следната религија после Христијанството која е најчеста религија кај нас Македонците (па и во светот би рекол). Муслиман може ли да биде тоа што му доаѓа природно да биде, како на пример хомосексуалец, а притоа горе доле пак да важи за муслиман? Или сите тие се мутави, вие сте правите, како му доаѓа? :)

Ако не веруваш во тоа за муслимани хомосексуалци, можам да ти покажам :).

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Ако не веруваш во тоа за муслимани хомосексуалци, можам да ти покажам :).
Зошто да не верувам. Еве јас ќе ти покажам како исламот гледа на ова прашање. Повели, на македонски јазик е напишано:

http://www.islamski-centar.org/web/index.php?option=com_content&view=article&id=1671:2012-04-18-09-19-01&catid=44:society&Itemid=89#.UPMzfORShFE

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Зошто да не верувам. Еве јас ќе ти покажам како исламот гледа на ова прашање. Повели, на македонски јазик е напишано:

http://www.islamski-centar.org/web/index.php?option=com_content&view=article&id=1671:2012-04-18-09-19-01&catid=44:society&Itemid=89#.UPMzfORShFE
Океј, првите неколку реченици ми кажаа тоа што сакав да знам, не морав понатаму да читам религиозни оправдувања за дискриминација и нетолеранција. Значи потврдено, вие сте правите, они се мутавите, толку сакав да знам.

Само знаеш што ми е смешно? Што кај вас "правите" можам да ви најдам 1000 и една контрадикција (само на форумов), а кај нив не. Можеби го толкуваат на појасен начин Куранот од вас :). Инаку ова со "или си со нас или против нас", во овој случај аплицирано кај хомосексуалците (не можеш да си религиозен и да си геј) ми доаѓа како на некоја жена да и кажеш, не можеш и брак и кариера жено, или едното гради го или другото, али само едното е правиот пат, и традиционално.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Паралелата не ти е на место. Хомосексуализмот според исламот е тежок престап и грев. Во Куранот е спомнат Лотовиот народ ( го има ова и во Библијата) и нивната хомосексуална изопаченост. Нив Бог ги осудил и казнил. Ги нарекол дека се луѓе кои ги преминуваат сите граници на злото. (7:81)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Паралелата не ти е на место. Хомосексуализмот според исламот е тежок престап и грев. Во Куранот е спомнат Лотовиот народ ( го има ова и во Библијата) и нивната хомосексуална изопаченост. Нив Бог ги осудил и казнил. Ги нарекол дека се луѓе кои ги преминуваат сите граници на злото.(7:81)
Мхм.

Значи јас имам заедничко според твојава религија и со некој масовен убица? Т.е. полош сум, бидејќи јас ги преминувам грниците на злото. Океј, сега се ми е јасно.

Инаку мојата паралела не чини, а твојава од религијата позајмена чини? Јебеш логика у гузицу е работава.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Паралелата не ти е на место. Хомосексуализмот според исламот е тежок престап и грев. Во Куранот е спомнат Лотовиот народ ( го има ова и во Библијата) и нивната хомосексуална изопаченост. Нив Бог ги осудил и казнил. Ги нарекол дека се луѓе кои ги преминуваат сите граници на злото.(7:81)
А кажуваат ли какво зло е? Со што ќе го споредиш за да знаеме колку тежи на вагата за зло?

Можеш ли да дадеш таков пластичен пример?

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
А кажуваат ли какво зло е? Со што ќе го споредиш за да знаеме колку тежи на вагата за зло?

Можеш ли да дадеш таков пластичен пример?
Еве со што ќе го споредам , за да ти биде појасно и попластично.

Значи пластичен пример (кој и децата, а не па атеистите го разбираат):

- Едно зимско магливо утро станува твојата ќерка , и не можејќи да издржи ти вика: "Татенце, јас сум лезбејка!"

( што мислиш какво зло ќе биде, ако ова ти се случи?)

или ова:

- Едно пролетно сончево попладне, доаѓа твојот син и срамежливо ти вели: " Tато море, јас сум педер!"

( лесно е да дрндаш додека не осетиш на сопствена кожа и додека не ти текне какво зло те снашло).:tapp:

Бујрум, земај вагата и вагај!

П.С. Ако не е зло, зошто ниеден хомосексуалец не им препорачува на своите деца да го следат во тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom