Kako moze da si nabavam vakav internet karticka daj kazi nesto pojce okolu toaПотешко со дебитна картичка ама имаш многу подобра варианта ... интернет картичка јас ја имам и ја користам ... и досега ништо не ми се десило во смисол да ми украдат пари ... важно е за интернет картичката што трошиш онолку колку што имаш значи неможиш во минус да одиш
Баш ќе го пробам овој начин со словенија пошто ми треба онлајн плаќање меѓутоа јас сакам да продавам....парите каде ќе стигнат?? картичката е од Комерцијална банка на пример а сметката е заведена на Словенска банка?Можеби е веќе спомнато на кајгана, но сепак: Како да отворите Paypal за плаќање?
Рецептот е пробан со Mastercard од Комерцијална, имам слушнато дека работи и од Тутунска:
1. Се регистрирате на Пејпел, све нормално со точни информации, но за држава ставате Словенија или друга земја која нема банки кои работат со Пејпел.
2. Пејпел ви минусира 1.5 евро од сметката, привремено, и во самата трансакција става 4 цифрен број кој треба да го внесето за финиширање на регистрацијата т.е. верификација. Тој број може веднаш да се види преку е-банкингот на Комерцијална. Значи слично како манибукерс.
3. После недела дена, Пејпел ви ја враќа сумата од 1.50 евра.
Лимитот за плаќање директно зависи од лимитот на употребената кредитна картичка.
Болдираното е точно (правно гледано), а НБМ не е инволвирана во никој случај оти нема прилив со користење на "рецептот".само да знаете дека со „рецептата“ ќе направите двоен престап - го лажете пејпал т.е. ги прекршувате нивните Tos/Aup договори и воедно правите мислам дека е можно дека прекршувате некоја директива на НБМ. Ако примате пари на приватна сметка дефинитивно и двете. За плаќање сигурно првото.
:nenene: ... до кога треба да се надеваме дека некој друг треба да ни го реши проблемот? За онлајн бизнис, на нас ни е доволно воведување на домашни VPOS терминали како овој на пример. Каде се нашите банки и најповеќе Casys да понудат ваква услуга?Тешко иде затоа што не ставаат во црна листа на земји и ценетите услуги на одредени фирми и здруженија не можеме да ги добиеме иако сакаме да платиме за нив.
Го немам пробано, за сега, но ми е кажано дека "делува"Си го испробал ова? Функционира?
Кој закон, кој член?А плус тоа се коси со нашите закони, дека не смеш да имаш сметки во странски банки.