Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.167
- Поени од реакции
- 12.150
Напишаното не е за страв море... нешто не си разбрал ко што треба...Абе на човек да му е страв да те чита... ми се стресоа коските... и сржта ми испари...
Треба да потикне да се надминеш, да победиш за да бидеш подобар, не да побуди страв и заради тоа да правиш нешто...
Та новото време не бара страшливци ами херои Да се дејствува не да се плаши човекот... Смртта е за сите, нема страв од нејзе.
Религијата пробуваше со векови со страв да направи нешто подобро кај човекот, ама не бидна ништо со тоа. Затоа мора да се објасни на човекот дека религијата нуди страв, но не и подобро време и промена (религијата не сака промени, нели?).
Зборувам за догматска религија. Да се објаснам, да не ме коментирате со под-прашања.
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 15:59 ---
За ова не си спиел за да смислиш нешто за да ме навредиш а?На тебе татко ти мора да е од Шутка.....тие потекнуваат од Индија па затоа и практикуваш јога...
Браво, просветлен...
Ми кажувале дека е лесно да го напуштиш селото, тешко е тоа да излезе од тебе
Ќе те оставам во калта да се препелкаш самичок...
И почни да ги сакаш луѓето дури и ако не се согласуваш со нив.
За богови и религии не се губат луѓе и не се убиваат (во името на богот еден куп умирале, и ништо)
Религијата не го подобрува општеството бидејќи секоја религија нуди своја слика за уредувањето... премногу религии, премногу напредок нели?