Слободната воља и религиите!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Дрн дрн јарини...само рекла казала.....нула аргументи
Аргументи има, ти си заспан не ги гледаш, а јас не мислам да ти го средувам животот. Види што ти е убаво!

Се е религија, сите се против тебе, нема волја, се е заспано!
Бреј :)
Толкин ќе ти завиди како си го осмислил тој твој замислен свет :)
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 23:24 ---
Хепта бе....
Never argue with a fool he will bring you to his level and beat you with experience
Абе понекогаш е добро така... ти се раздвижува крвта... :)

Не е се до волјата, има нешто и до крвта :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Аргументи има, ти си заспан не ги гледаш, а јас не мислам да ти го средувам животот. Види што ти е убаво!

Се е религија, сите се против тебе, нема волја, се е заспано!
Бреј :)
Толкин ќе ти завиди како си го осмислил тој твој замислен свет :)
Дрн дрн јарини...рекла казала...нула аргументи.

Што е воља кај човекот? Знаеш или не знаеш?
Заеби дрн дрн јарини....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Телемит (човек инициран во О.Т.О. чиј закон е Телема (волја на грчки)) прашуваш што е волја, дали има волја, дали има слободна волја, однос на волја со религија...
Па тоа е зборувано и тука и на блогот. Знаеме ние телемитите што е волја, како до слободна чиста волја без да се имаат комфликти со другите за да не се изврши таа чиста волја... не треба глумење лудило од твоја страна. И ти си цело време дрн дрн јариња(јарци е подобро) и вртење округло па во ќош со муабетите. Трол си дојде и не се менуваш. Нека биде твојата волја.

Но реков тебе не вреди да ти се зборува... кажав што проблеми имаш ти, на претходната страница.
Престани да прашуваш идиотски прашања чии одговори не ги знаеш па бараш други да ти правам муабет.
Не трчкај наоколу туку седни и заборави се... ;)

Значи за да разбереш: ЗНАЕМЕ ШТО Е ВОЛЈА и тоа СЛОБОДНА, ЗНАЕМЕ КАКО, КОГА... знаеме и за религијата и волјата и како да се реши проблемот ;)
Не е тоа за форуми... Важно за тука е да знаете дека вашето разбирање на религиите како верници не оди со слободната волја. Дали слабо пракса, дали слабо вера, дали слабо дружење со соодветниот бог, не знам... но не бидува слободна волја со вашата манџа! посебно не со твојата турли-тава од религии, философии, секташки учења од разни религии...
Тоа е тоа...
Имајте добра ноќ, денес е важен ден :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Значи за да разбереш: ЗНАЕМЕ ШТО Е ВОЛЈА и тоа СЛОБОДНА, ЗНАЕМЕ КАКО, КОГА... знаеме и за религијата и волјата и како да се реши проблемот ;)
Не е тоа за форуми... Важно за тука е да знаете дека вашето разбирање на религиите како верници не оди со слободната волја. Дали слабо пракса, дали слабо вера, дали слабо дружење со соодветниот бог, не знам... но не бидува слободна волја со вашата манџа! посебно не со твојата турли-тава од религии, философии, секташки учења од разни религии.
Ако не е за форуми што отварате теми на форуми?
Сакате да трескате глупости за религиозни поими...ама не е за форуми....:facepalm::pos:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Сакате да трескате глупости за религиозни поими...ама не е за форуми....:facepalm::pos:
Телемити темата? Дивајдер ја има отворено пред Хепта и пред Ипси уопште да се вчленат овде на форумов. :facepalm:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Телемити темата? Дивајдер ја има отворено пред Хепта и пред Ипси уопште да се вчленат овде на форумов. :facepalm:
А оваа тема за вољата кој ја отвори?
Ама оваа не е за форуми...:facepalm:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А оваа тема за вољата кој ја отвори?
Ама оваа не е за форуми...:facepalm:
Слободната волја за која се однесува темава и вистинската Волја како телемитски концепт, немаат врска едно со друго.
Темава е за слободата - можноста да се донесе одлука и забраната за истото од страна на религиите.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Знам нешто зборевме у некој ваков концепт поназад... еве ти сликовито да ти го преставам...

П.С. Овие имале ли слободна воља или немале...
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 01:45 ---
Хепта бе....
Never argue with a fool he will bring you to his level and beat you with experience
Енивејз, ако некоја будала успее да те донесе до негово ниво, знај дека не си бил поарен ни ти...;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Јас не сум отворил никаква тема... тој што отворил, со него мозгај :D
Религиозните поими се глупи и идиотски само заради луѓе ко тебе кои велат, цитат: За мене Битието е религија!

Не ме окривувајк мене за твоето раазбирање на волјата и слободата во извршување на истата од учењата кои си ги собрал од кај стигнеш само за да си единствен...

Извини, не сум крив за твојата лудост воопшто и не те окривувам за истата ...
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 01:48 ---
Теши си се ти со тоа што некој ќе свлечкаш на твое ниво наместо да се качиш на негово :)
Тој што бил на твое може да оди до него без проблем, маката е да се качиш на друго ниво... ;)

Саде мудрости бре по форуми од луѓе кои немаат врска со темите на кои пишуваат, битно имаат закачка со луѓето на темата.
Соберете се бре :)
Тука сме за да распнуваме религии и богови и да фрламе Црни на лавовите :D

Така се менува светот и така се кристализира мојата волја :vozbud:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Јас не сум отворил никаква тема... тој што отворил, со него мозгај :D
Религиозните поими се глупи и идиотски само заради луѓе ко тебе кои велат, цитат: За мене Битието е религија!

Не ме окривувајк мене за твоето раазбирање на волјата и слободата во извршување на истата од учењата кои си ги собрал од кај стигнеш само за да си единствен...

Извини, не сум крив за твојата лудост воопшто и не те окривувам за истата ...
--- надополнето: 13 јануари 2013 во 01:48 ---

Теши си се ти со тоа што некој ќе свлечкаш на твое ниво наместо да се качиш на негово :)
Тој што бил на твое може да оди до него без проблем, маката е да се качиш на друго ниво... ;)

Саде мудрости бре по форуми од луѓе кои немаат врска со темите на кои пишуваат, битно имаат закачка со луѓето на темата.
Соберете се бре :)
Тука сме за да распнуваме религии и богови и да фрламе Црни на лавовите :D

Така се менува светот и така се кристализира мојата волја :vozbud:
Ај прочитај го уште еднаш постот, од каде заклучокот дека се тешам o_O... и не си ласкај молим те... и да е последното скалило кое треба да го качам, ако те видам тебе на него, не фала... се враќам назад макар и во пеколот...;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Мене ќе ме гледаш секогаш... ;)
И се гледа дека се тешиш, постовите ти врескаат: Утешение грешним!
И пеколот е за луѓе, дури и за просветлени...
Секоја пирамида со својата основа: Читни ја момаку мој мил The Vision and the Voice :D
И ако може вие да си ласкате со простачки размисли, може било кој друг овде да си ласка...
Бидејќи мора сите да бидеме на ниво ;)
За да не се налутат ниските и да скокнат по престолот на Највисокиот ... Религиозно кажано, да прават како им е волја :D
Лудници сте момци.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Мене ќе ме гледаш секогаш... ;)
И се гледа дека се тешиш, постовите ти врескаат: Утешение грешним!
И пеколот е за луѓе, дури и за просветлени...
Секоја пирамида со својата основа: Читни ја момаку мој мил The Vision and the Voice :D
И ако може вие да си ласкате со простачки размисли, може било кој друг овде да си ласка...
Бидејќи мора сите да бидеме на ниво ;)
За да не се налутат ниските и да скокнат по престолот на Највисокиот ... Религиозно кажано, да прават како им е волја :D
Лудници сте момци.
Ма продавај на друг религиозна фикција, мене не ме интересира...:)
Престоли, ниски високи, највисоки, лудници, нивоа... визии и гласови...

Фучеа низ шумите мрачни...
како стрели, лансирани со смртни замисли...
гласовите на тивките лунатици...
Крвта засирена од полна месечина...
на престол лагата натопорена, ласкајки си, се исполни со суета...
Највисока себе си се нарече...
И ја наметна својата фиктивна визија...
на тие без своја замисла...
Но имаше и такви кои и во пекол и во рај...
и било кај...
ја правеа атмосферата радосен доживљај...
Тринидад на нив им се поклони...
Ом... шанти шанти шанти...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.150
Браво :)
Ако твојата волја е да пишуваш поезија, да го направиш тоа...
Ќе најдеме спонзори!
Религијата секако ја сметаш за ѓубре нели?
Не ти прави проблеми за да ја изразиш својата волја...
Такви бараме пиони на нашата шаховска табла наречена Човештво!
Like it! (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom