NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
чиста шпекулација е ова, ко секој ден шо има за секој тим. најмногу би добиле сакраменто од ова, шо нема логика. бостон ако си дадат клупата за еден кошаркарски балотели, слободно нека се акнат од земјата. јесте дека им треба центар, ама не по ваква цена (плус бредли е клучен дефанзивеч за бостон, тоа се покажува сега откако се врати од повреда, како се стегнаа келтите во одбрана). друга работа, генералниот менаџер на сакраменто пред ден,два беше изјавил дека казнс никаде не оди. така да тешко ова да се случи

Баш пред утакмицава против Њу Јорк читав една интересна статија за присуството на Бредли на паркетот.

2zimyq8.png

Интересна е разликата во статистиката за најдобрите поентери на противниците.

Против Пејсерс, Вест со просек (16,8ППГ) заврши со 10 поени(4 од 18) и Пол Џорџ со просек(16.4ППГ) заврши со 9 поени (4 од 18).
Исто против Аталанта, Џош Смит(16.8ППГ) заврши со 12 поени(4 од 18)и Хорфорд(15.8ППГ) (2 од 8)
Сега против Њујорк, Кармело имаше 6 од 26

Салинџер игра се подобро и подобро, така да овој трејд тешко да се случи.

Иначе жестока утакмица Њу Јорк - Бостон, како плеј оф да играа мајќе ми.
Кеј Џи нешто се рчкаше со Мело, на крај се добро испадна :) Indiana, Atlanta, Knicks ..3 in a row против топ 5 екипи на истокот ,
и тоа без Рондо :icon_lol:

шо ја тупите со оклахома-вашингтон, место да се дискутира за дербито оваа вечер помеѓу никс-селтикс

п.с. без рондо ги тепаа никс :vozbud:

Браво за Бостон одлично одиграа на крај и заслужено победија.Овие Никси ептен претераа на крај со обиди за тројка.

У право е Жаклина за „тимската“ игра на Мајами. И лани далеку од тоа дека играа тимски во регуларната сезона. Скорот им се должеше пред се на зомби партиите на Леброн. Сега нормално дека 20 просечни поени од Вејд не се малку, но се се’ вртеше околку Џејмс.

Тек у плеј-оф се разиграа сите, им проработеа и некои играчи од клупата, баш кога беше најпотребно си ја скроија работата. Не би требало да има замерки за тоа, тогаш е главното.

п.с.
Гарнет и Мело, каква е таа црнечка работа? :LOL:

fakt deka igraat bolje bez rondo boston....
Не ме зезај. Не значи дека ако тепале една и одма боље е без Рондо. Тој е главниот двигател на играта на Бостон, по мене втор најдобар плеј во лигата после Крис Пол, веруј не дај Боже да отсуствува Рондо подолго време толку ќе биде со Селтикси, особено во плеј офот.
А за Мајами точно е дека зависат од Леброн, исто како што ОКС зависи од Дјурент или Лејкерс од Коби, можеби според бројки немаат тимска игра но ете лани во плеј офот се виде дека и други играчи беа клучот за титулата, тука алудирам на Шејн Батие кој ја вршеше цела работа во одбраната, Чалмерс кој знаеше да погоди доста битни тројки и Милер кој подиве на крајот. Можеби Батие статистички нема по 10 банани и 20 скокови у просек но неговото присуство на паркетот е од непроценливо значење, ја носи целата игра во одбраната, а башка и погодува по некоја тројка на секоја утакмица.

Сакре многу ме потсеќа на Еди Хаус, значи ако некого највеќе мразев во финалето во 2008 од Бостон тоа беше Еди Хаус. На секое ебано слободно рипаше и трчаше кругови околу сала, салта правеше, колут напред, ѕвезди, ама буквално не испушташе ситуација да прослави. Да не зборам тројка коа ќе даде Селтикси, со shoutgun пукаше од клупа. Само разликата е што овој Сакре сиротиов не игра ич, а и толку му сече, али вечерва и следната утакмица сакал нејќел ќе игра зашто тројцата први центри се повредени.:icon_lol:
П.с. Ја стаив Лејкерс 2ка, 3 коефициент е во копачка, па што биде нека биде. :D

Сакре многу ме потсеќа на Еди Хаус, значи ако некого највеќе мразев во финалето во 2008 од Бостон тоа беше Еди Хаус. На секое ебано слободно рипаше и трчаше кругови околу сала, салта правеше, колут напред, ѕвезди, ама буквално не испушташе ситуација да прослави. Да не зборам тројка коа ќе даде Селтикси, со shoutgun пукаше од клупа. Само разликата е што овој Сакре сиротиов не игра ич, а и толку му сече, али вечерва и следната утакмица сакал нејќел ќе игра зашто тројцата први центри се повредени.:icon_lol:
П.с. Ја стаив Лејкерс 2ка, 3 коефициент е во копачка, па што биде нека биде. :D

i so hendikep trebalo da ja igras...bolje igraat bez dwight lakers

За вечер пуштив
Индијана-Мајами 2
Хјустон-Лејкерс 1
на 1000

Има некој начин да ги тргнам овие рекламите од YouTube? Marry јајцата ми ги поду за Сенди неможам еден клип од НБА да изгледам :/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom