Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој друг проблеми со Youtube во периодот од 1 до 5-6 саатот попладне? Веќе подолг период кај мене е вака скоро месец дена, пробав до друг browser, реинсталирав flash player, повеќе верзии пробав така да дефинитивно до тоа не е проблемот. Видеата едвај се лоадираат и на 360p.
А торент да пуштам и сл. де со нормална брзина (за мој пакет), 1.1MB/s.

HBO само за нови корисници се 3 месеци гратис или ... ?

Дали некој знае како се викаат оние новите модеми кои ги даваат од Т-Хоме? Или пак некој дали ја знае адресата за сетинзи?
Мислам дека се Huawei, ама не знам како е точното име за да побарам упатство.

Дали некој знае како се викаат оние новите модеми кои ги даваат од Т-Хоме? Или пак некој дали ја знае адресата за сетинзи?
Мислам дека се Huawei, ама не знам како е точното име за да побарам упатство.

За оптички интернет или за обичен? Ако е за обичен тие се од ZTE а адресата им е 192.168.1.1 username: admin, а пасворд види позади на рутерот пишит

2392550885.png

за мене ова е доволно... секогаш може да биде и боље али ОК е...

Koj пакет си? Кај мене на speedtest не мрда повеќе од 7.17 со пакет 3 MAX START. Кога ќе се јавам викаат толку ви е господине брзината. Наместена е на 8 MB....

2417611965.png

Има некој друг проблеми со Youtube во периодот од 1 до 5-6 саатот попладне? Веќе подолг период кај мене е вака скоро месец дена, пробав до друг browser, реинсталирав flash player, повеќе верзии пробав така да дефинитивно до тоа не е проблемот. Видеата едвај се лоадираат и на 360p.
А торент да пуштам и сл. де со нормална брзина (за мој пакет), 1.1MB/s.

Jas sum na optika i vo poslednive meces dena se pocesto i pocesto se slucuva da ne mozam da izgledam nitu standardna definicija na video. Spored moe iskustvo ne e samo 5-6 pm, tuku 3-7 pm. A sega ko za vo nedela cel den dali mi se pustija 3 vbidea ko sto treba. Ili youtube menuvaat nesto, ili liknot na t-home prema youtube e slab ili tolku veke im drzi gazot. Ke im se javam utre da gi prasam.

Da ne znae nekoj na drugive operatori dali ima problem so youtube?

Koj пакет си? Кај мене на speedtest не мрда повеќе од 7.17 со пакет 3 MAX START. Кога ќе се јавам викаат толку ви е господине брзината. Наместена е на 8 MB....

2417611965.png

Јас имам пакет од T-Mobile, Family Max S...

На страната на Мој Телеком ми покажува:
Тековната брзина на интернет врската е 12222 kbps/ 766 kbps

едит: чисто онака... моментално не ми качува над 7Mbps... 6,98 максимум :S

Сакам да прашам дали постои и како можност да се префли снимен материјал од ресивер од т-хоум на компјутер или на usb стикче.

Сакам да прашам дали постои и како можност да се префли снимен материјал од ресивер од т-хоум на компјутер или на usb стикче.
Не постои таква можност, USB влезот на ресиверот е блокиран, нема никаква функционалност. Е сега, не знам дали има некои хакови за да се среди тоа.

Не постои таква можност, USB влезот на ресиверот е блокиран, нема никаква функционалност. Е сега, не знам дали има некои хакови за да се среди тоа.
Да знам дека USB бил блокиран но знам дека некои кажуваа се правело преку некои програми да се отчита дискот на ресиверот и после да се префрли но како стриминг не како copy па paste незнам баш како им фунционира ресиверов, но ако најдам некаде ќе поставам информации...

Jas sum na optika i vo poslednive meces dena se pocesto i pocesto se slucuva da ne mozam da izgledam nitu standardna definicija na video. Spored moe iskustvo ne e samo 5-6 pm, tuku 3-7 pm. A sega ko za vo nedela cel den dali mi se pustija 3 vbidea ko sto treba. Ili youtube menuvaat nesto, ili liknot na t-home prema youtube e slab ili tolku veke im drzi gazot. Ke im se javam utre da gi prasam.

Da ne znae nekoj na drugive operatori dali ima problem so youtube?
Исто и кај мене, изгледа толку им држи газот. Во бош време навечер топ си работи, изгледа презаситени им се линковите, треба да ги појачаат.

Отворете преку VPN или proxy, и видеата одма се вчитуваат. Е сега, не знам и не сакам да шпекулирам каде и во која насока е проблемот, ама и повеќе од јасно е дека има проблем кој T-Home треба да го решат (веројатно преку преговори со Google за поврзување со друг сервер).

Ептен почнаа да заебаваат со оптикава. Не само јутуб, целосно ептен е лош интернетов во последно време.

Сакам да прашам околу МахАДСЛ пакетите конкретно МахАДСЛ-старт http://www.t-home.mk/mk/107/350/36/Internet/MaxADSL_paketi/MaxADSL_Start.html дали овој пакет е без претплата за гфиксен телефон .. пошто ме буни имаат други пакети овие-http://www.t-home.mk/mk/312/Internet/MaxADSL_paketi/Samostojni_MaxADSL_paketi.html пишува самостојни махадсл пакети како што гледам јас само цената е различна за самостоен махадсл пакет ај малце кој јас знае да ми пообјасне . Фала

Така е друже телеком секогаш имаат збунувачки понуди и треба внимателно да одбереш пошо 2години не се мал период. Имаш 2 исти пакета со брзина/трафик т.е. 30Гб/4/768, едниот е само 499 амаплаќаш плус сметка за телефон што значи 1000че месечно минимум, вториот е 200денари поскап значи 700ден месечно од кои пак 500ти се за нетот а другите 200 као казна што немаш телефон.
Ако добро разгледаш по нивните понуди најефтино доаѓа третата опција т.е. Call&Surf Basic кој ем има телефон ем истиот интернет ем 200минути гратис а не кошта у старт 1000че туку 800ден....(заради оваа математика "случајно" им е згрешена брзината 4/256 за Call&Surf Basic...ама ко ке кликнеш на "Повеќе" за тој пакет стои друго т.е истата брзина како кај погоре спомнтите пакети 4/768.
--- надополнето: 8 јануари 2013 во 02:48 ---
Некој што е на овие со 2 антени Huawei HG8245 оптичкиве да ги речам рутери или што се....има ли начин некако да се реконектира само Wan-от за да добие нова ИП без цел рутер да ребутира пошто трае долго тој процес, у сетинзиве само REboot глеам неам време да го чепкам кај му е тоа за Reconnect ако уопште има такво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom