Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sakam da pocnam da se obucuvam za kosarkarski trener ? Ve molam sekoj koj moze da pomogne da pise sto e mozno poveke informacii ??? Koi se uslovite, koi se trosocite, od kade se pocnuva itn. ? Vi blagodaram odnapred.
Ти треба лиценца, иди прашај во Федерација за тоа како се добива. Инаку ако сакаш да отвориш своја младинска школа ти треба капитал, значи за баскети, сала да платиш унапред за некој месец, да платиш за лиценца на школата итн итн. Ако си немал допирна точка со кошарката во животот освен на ТВ не ти препорачувам да стануваш тренер, или ако имаш толку голема желба оди во некој од скопскиве клубови и учи се и обучувај се, бидејќи од гледање доста се учи. Веруј ми кошарка од книга не се учи, тоа се стекнува на терен, со играње, добро во ред, акции има во книгите и други работи но она правото тренерско чувство не се стекнува преку книга. Среќно другар, се надевам ти помогнав.Sakam da pocnam da se obucuvam za kosarkarski trener ? Ve molam sekoj koj moze da pomogne da pise sto e mozno poveke informacii ??? Koi se uslovite, koi se trosocite, od kade se pocnuva itn. ? Vi blagodaram odnapred.
За да добиеш лиценца мораш да имаш завршено на див?Ти треба лиценца, иди прашај во Федерација за тоа како се добива. Инаку ако сакаш да отвориш своја младинска школа ти треба капитал, значи за баскети, сала да платиш унапред за некој месец, да платиш за лиценца на школата итн итн. Ако си немал допирна точка со кошарката во животот освен на ТВ не ти препорачувам да стануваш тренер, или ако имаш толку голема желба оди во некој од скопскиве клубови и учи се и обучувај се, бидејќи од гледање доста се учи. Веруј ми кошарка од книга не се учи, тоа се стекнува на терен, со играње, добро во ред, акции има во книгите и други работи но она правото тренерско чувство не се стекнува преку книга. Среќно другар, се надевам ти помогнав.![]()
Не. Мојот тренер имаше дипломирано на машински па имаше лиценца за тренер, а другиот немаше ни дипломирано. Се плаќа мислам 4000 денари ама не сум 100% сигурен, не ме фаќај за збор.За да добиеш лиценца мораш да имаш завршено на див?