И тогаш Бог му даде слободна воља на човекот
И тогаш Бог му рече на човекот или мене ќе ме славиш
или мене ќе ми се клањаш и ги тераш сите да го прават тоа
или ќе гориш во пеколот за век и векова...
Eve ke se vraime na temata. Za sufizmot za bombaskite napadi ako nema tema neka se otvori a ako ima tamu neka se pisuva.
Posto sekogas se povtoruvaat istite prasanja,verovatno ne ja sledat so red temata,ke treba i odgovorite da se povtoruvaat.
Bog mozese znaci na site da ne napravi vernici no togas bi znacelo odzemanje na slobodata. Bidejki nie sme Bozje stvorenie,Toj naj dobro znae sto e za nas naj ubavo. Bog od nas bara edinstveno da mu se vrati cisto ona sto ni go dal (dusata i teloto) i ni dal prospekt kako istoto da go odrzuvame.
Koga ke kupite TV so nego dobivate i prospekt kako da go odrzuvate. Ili koga ke kupite SAMSUNG Mob,ili sto god da kupite imate prospekt kako da go odrzuvate. Dali ke se drzite do nego ili ne,proizveditelot na toa ne ve prisiluva dali ke se drzite ili ne.Toa e vasa rabota. No ako ne se drzite do propisite a doagja do kvar,togas ne vi vazi ni garancijata. I eden proizveduvac na samsung vi dava upatstvo. Ne e kulturno da se zalite a ne ste se drzele do upatstvoto.
Posle smrtta,ne e Bog toj koj sto ke gi kaznuva lugeto tamu. Sekoj tuka samiot si go odbira patot i mestoto na idniot svet.
Ako gi iskurvam,iskockam,ispijam parite koi sum gi specalil vo Italija,doma koga ke se vratam (a ke se vratam),trnje ke jadam i nikoj nema doma so sila da mi gi turka trnjeto vo usta,samiot toa ke si go pravam i ke uzivam vo toa.
Neli sami si izbirame. Sekoja religija si ima svoi pravila a nie sme dolzni da ja barame vistinata,bilo vo religiite ili ne,treba iskreno da ja barame.E sega velime: Neka odam vo pekolot,ne veruvam. Ili ke prifatime za da ne odime tamu.
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 15:24 ---
PS: Ima tema za sufizmot tamu ke ti pisuvam,Osho.
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 15:25 ---
Пред некој ден се прошетав низ Скопје Север,видов многу чичковци со 3/4 пантолончиња и долги бради.Гарант мирољубиви луѓе,по верата.
Da porazgovarase.