Немој со тоа многу фурни леб, лебот (телото на Исус) нема врска со волјата.
Знам многумина што се отепаа од јадење, ама ништо од чистата волја, ослободена од страст и сето останато што следи.
Бркање на премногу патеки и зајаци, нема да те однесе до целта, само ќе остане човек со празни раце... а тоа денес е на мода. Да се мешаат симболи и учења и да не се прави разлика од лево и десно... создава само дрдорковци кои прават „гужва пред гол“, го реков тоа...
Во религијата нема ништо точно, не постојат дефиниции... постои само надеж и верување? Зарем не е така...?
Ете види на мојот блог последниот пост, што убав муабет е направен...
Не може да велиш ти што е религија што не е... за тебе сешто е религија како што наброја претходно. А јас не се сложувам со тоа, иако не мислам да се расправам на таа тема.
Важно, мило ми е што имаш исти ставови со атеистите во врска со црквата и исламот, попови и хиерархии
Бесцелно сте се расправале и навредувале... се заради различните симболи за едно та исто нешто...
На сите велеше секташи и атеисти да одат во црква, а ти си бил сето тоа во едно.Like it, ми се допаѓа твојот сарказам...
Бидејќи според религиите кои ти велиш дека немаат идентитет, ти си обичен секташ кој што не е свесен за тоа... прашај некој монах или поп ќе ти го каже истото.
Се поеќе луѓе ја осознаваат моќта на чстата волја, ослободена од страста за резултат, уживање во работата што ја вршат,патеката која ја одат... далеку од догми и верувања. Се што не дава спознание, нуди лага...
Религијата на лавовите во името на Човекот
P.S.
OSHO-Lover,за суфизмот мислам дека не може да се каже дека нема хиерархии и дека не е ислам. Ама за тоа поеќе
Soul-of-Space мислам дека може да даде мислење....
P.P.S. Цела тема за Слободна волја има на која сум пишувал... Телема(Волја) се вика темата, таму ќе побараш, мислам дека ќе најдеш нешто во врска со тоа.