Мобилниот како рутер (tethering) - грешка, или?

• Креатор на темата Креатор на темата Pirana_1996
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јуни 2012
Мислења
56
Поени од реакции
4
значи земав таблет и пошо неам рутер наместив го напраив мобилниот коо рутерче да зиам од него интернет(од картица т-мобиле) седев едно саат ипол на нет и ништо не симињав .. и сметка 3801. можно ли е или е некоја грешка???.. 735864_189052997908202_876954229_o.jpg

Е многу убаво си направил...мобилниот како рутерче, такви како тебе чекаат они. Троши-суши, не верувам да ќе е грешка. Зависи и шо пакет имаш, лимит/доплата за нет. Ама тоа е 96та, ќе се научиш има време. Прекрсти се и плати си...

Најдобро е да се јавиш и да прашаш ама колку што знам за тетеринг и за hotspot се доплаќа, не?

Хаха, не е грешка другарче, огин се цените на интернетот од мобилните оператори. Јас еднаш направив спидтест но по грешка наместо на wifi, на 3g oд t-mobile и ми отидоа 150-160 денари за 15 секунди.
За тие пари што си ги потрошил ќе си зел 2 рутери.

Sent from my Nexus

значи земав таблет и пошо неам рутер наместив го напраив мобилниот коо рутерче да зиам од него интернет(од картица т-мобиле) седев едно саат ипол на нет и ништо не симињав .. и сметка 3801. можно ли е или е некоја грешка???.. Прегледај го приврзокот 55757

Не го разбирам твојот случај , иначе и мене овде секогаш ми кажува дека сметката ми е 2-3 пати повисока.

Најдобро е да се јавиш и да прашаш ама колку што знам за тетеринг и за hotspot се доплаќа, не?

Во ВИП не се доплаќа за тоа, го иам користено неколку пати и најнормално си е.

Него, не си симнувал ништо а си поебал скоро 250+ мега?
Ја неможам да надминам 500 мега цел месец ебате

Ако си имал некој од пакетите активирано тогаш 100% е грешка, нема шанси за тие МБ повеќе од 200 денари да потрошиш ама ако си уклучил 3G тогаш можно е.. јас првиот телефон со интернет кога го земав 2 пати по 200-300 денари изгорив така.

Памет у глава за друг пат, а сега легни си порано и утре по куќите рано на коледе да одиш да собереш пари :D

На т-мобајл сум и незнам како до денеска(за нецели 6 дена) имам потрошено 298 мб на таа тарифата 300 мб за 199 денари...а 5 пати сум уклучен на интернет и тоа да проверам фб и твитер...

На т-мобајл сум и незнам како до денеска(за нецели 6 дена) имам потрошено 298 мб на таа тарифата 300 мб за 199 денари...а 5 пати сум уклучен на интернет и тоа да проверам фб и твитер...
Тежи интернетот на денешницата.
Побрз интернет - потешки страници.

само 300 мб дават за 200 ден ?:eek:
во ОНЕ за 150 ден 2GB :)

јас 5 месеци неможам 600мб да потрошам, а нонстоп ми е уклучен телефонот на нет и активно го користам.
На ОНЕ сум

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom