Помош: Фотоапарати, сервис, општи прашања околу опрема и фотографија

• Креатор на темата Креатор на темата Tyson
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли воопшто Никон официјален сервис у Скопјево ? И ако има каде се наоѓа?
Официјален сервис у скопјево Видео Дата, а официјален сервисер мислам дека имаат у Србија :drk:

Официјален сервис у скопјево Видео Дата, а официјален сервисер мислам дека имаат у Србија :drk:
Дознав веќе дека е Видео Дата,и дека со месеци се чекало кај нив :tapp:

грешно си дознал,не се видео дата за никон ,за канон се,има Рефото сервис за никон во скопје,ама за по ситни раб,другото е во белград.

Постои ли начин некако да компресирам слика за да можам да ја аплоадирам на имиџ шак, оти сликава ми е 6мб и не ми дава да ја аплоадирам, голема била. м?​

Постои ли начин некако да компресирам слика за да можам да ја аплоадирам на имиџ шак, оти сликава ми е 6мб и не ми дава да ја аплоадирам, голема била. м?
Само смали и резолуција со било кој софтвер за едитирање на фотографии и немаш гајле. Нешто ко 1024х768 или слична резолуција, ќе биде таман за Имиџшек :)

Само смали и резолуција со било кој софтвер за едитирање на фотографии и немаш гајле. Нешто ко 1024х768 или слична резолуција, ќе биде таман за Имиџшек :)
На пример кој софтвер?

едит: ок, се снајдов. фала ;)

Леле помагајте стрина ми ме отече: Има апарат Voigtländer Brillant AF motor Kleinbildkamera и нешто филмот го мота само, не сака да слика и го гребе во една линија. Шо може да биди и дајте предлог за некои сервис во Скопје ИТНО!!!!!!!!
dscn18121rtl2qye54.jpg

Леле помагајте стрина ми ме отече: Има апарат Voigtländer Brillant AF motor Kleinbildkamera и нешто филмот го мота само, не сака да слика и го гребе во една линија. Шо може да биди и дајте предлог за некои сервис во Скопје ИТНО!!!!!!!!
dscn18121rtl2qye54.jpg
Биди добар внук и некако соопшти и' дека дојде време да го замени за друг :)
Ем нема да дава пари за филм, ем ќе добие многу поквалитетни фотографии.

Биди добар внук и некако соопшти и' дека дојде време да го замени за друг :)
Ем нема да дава пари за филм, ем ќе добие многу поквалитетни фотографии.
Оваа е од тие што се луди по стари работи, никако да и објасниш. И го вратив и реков немам време... :pos:

Колку пари е батерија за SONY CYBER-SHOT DSC-W610 да имам резерва? :)
Cyber-shot%20DSC-W610%20Accessory%20Battery%20ACC-CSBN-500x500.jpeg

Зошто кога сликам на апарат сликата е многу добра и на телефон е исто така а на лаптоп се намалува квалитетот, не се толку добри боите ? Со фотошоп може да биде исто ама не е тоа тоа, во тој случај на телефон е многу потемна и никаква :(

Зошто кога сликам на апарат сликата е многу добра и на телефон е исто така а на лаптоп се намалува квалитетот, не се толку добри боите ? Со фотошоп може да биде исто ама не е тоа тоа, во тој случај на телефон е многу потемна и никаква :(
Колку е голем екранот на апаратот или мобилниот, а колку ти е голем мониторот? :D

Колку е голем екранот на апаратот или мобилниот, а колку ти е голем мониторот? :D
Добро знам дека е до резолуцијата, ама некое фајде има као да не ми се уништува квалитетот на сликата :) ?

Добро знам дека е до резолуцијата, ама некое фајде има као да не ми се уништува квалитетот на сликата :) ?
Мислам нема. Едино ако земеш скап апарат, тек тогаш нема голема разлика. И пак може да не ти се допаѓаат, така јас со мобилен супер, е супер доаѓам дома ми иде да скршам после кога ќе видам на цело. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom