Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Јас знам добро што зборувам, ќе научам да ракувам со оружје ако сакам, а ако пукне ти прв ќе се скриеш.Само сите сте јаки на зборови.
Ти кажувам дека ќе ми биде чест да ти го чувам грбот за не дај Боже.А ти дали ќе си способна да го чуваш мојот грб,тоа ти самата си знаеш,се надевам дека не си јака ко мене само на зборови.

И да сакам да се скријам веруј нема да можам,зашто ќе имам блиски роднини во први борбеви редови,не дека сакаат и они,туку тоа им е работа,а изгледа и моја идна..

Shakti Ај повлечи си го лајкот пошто да е до мене и ти ке одиш на редовно служење воен рок па не женско незнам што да бидиш.

Ај некои други што коментираат ќе ги разберам некако ама јунаков dobro poznat што редовно плачи во администрација и кујзне како добро дудла на собиранки не!
Не дај боже заедно со него и слични на него да бранам интереси при прогласување на воена состојба.
Интернет јунаци махахахаха

Ај некои други што коментираат ќе ги разберам некако ама јунаков dobro poznat што редовно плачи во администрација и кујзне како добро дудла на собиранки не!
Не дај боже заедно со него и слични на него да бранам интереси при прогласување на воена состојба.
АЈ некад друКпат ќе ти пишам да се посмееш како браќа ѓупци бранеа кај Брњарци од клети учки.

Не грижи се најновите прилепски доброволни регрути веќе се истренирани и подготвени за битка.
31503-army-monkey.jpg

Дур имаме такви шо ќе се тепаат за шака кикирики и две банани дневно , немаме гајле.

Дур имаме такви шо ќе се тепаат за шака ккирики и две банани дневно , немаме гајле.

Јас тебе и за џабе би те тепал искрено, ама нејќеше да дојдеш на закажана ферска :icon_lol:.

Целата поента на армијата, на воениот рок, беше да се има подготвен кадар КОЈ НЕМА ДА ЗАГИНЕ У ПРВИТЕ 24 СААТА АКЦИЈА.
Обучен првиот налет да го преживее. Толку.
Освен специјалните единици, чија задача беше да не загинат целосно и комплетно вп првата недела.
Потоа, сите стануваа искусни, а и слушаа команди.

Се друго е придајбоже придобивка.

Аха, значи ние ќе тренираме како да не изгинеме првите 24 часа, додека во исто време заедно со нас ќе тренираат како да не изгинат во првите 24 часа и нашите идни противници Албанците?

Ту ту еве тие што отслужиле воен рок па која дисциплина и кои работни навики ги имаат уби боже(АПЕЛ-апни-пивни-е*ни-легни) ............. а и знаеме сите дека во 2001 год. повеќето од тие јаки мужишта здуваа по Грции и.т.н. и ретко кој се стави на браникот на државата од што се големи патриоти и јаки мужи(служеле армија годину дана па и више) .......... б.т.в. истите тие екс.ЈНА војничиња денеска се тресат пред рандом газдите на работа а пак по дома се тресат и несмеат да писнат пред жените !
Државата си е држава си има таа и државен буџет и механизми како да се справи со проблемите од посериозен безбедносен карактер, за внатрешни ситуации е одговорна полицијата, а за границите платена војска и тоа професионална фулл опремена и добро обучена платена армија !

Не грижи се најновите прилепски доброволни регрути веќе се истренирани и подготвени за битка.
31503-army-monkey.jpg

Дур имаме такви шо ќе се тепаат за шака кикирики и две банани дневно , немаме гајле.

1exploitableiamdisappoi.jpg

--- надополнето: 3 јануари 2013 во 20:22 ---
Јас тебе и за џабе би те тепал искрено, ама нејќеше да дојдеш на закажана ферска :icon_lol:.

Остај го интернет херој е тој. Ги навреди сите прилепчани непотребно :facepalm:

Не туку скокајте за џабе јас само зборувам дека подобро е да има истренирани војници значи што ќе учат воени техники, ќе бидат обучувани да истраат и во лоши услови, ќе знаат да ракуваат со секаков вид оружје тоа да им е професија.Не ги навредувам тие што биле војска, ама нели е попаметно да постои некаква обука што ќе трае пократко и нема да се троши толку време, а ќе им овозможи на мажите па и на жени на кои тоа им е желба да научат одредени техники за не дај боже?Ама сепак, професионален војник си е професионален војник, обучен да убива и да нема милост.

Не туку скокајте за џабе јас само зборувам дека подобро е да има истренирани војници значи што ќе учат воени техники, ќе бидат обучувани да истраат и во лоши услови, ќе знаат да ракуваат со секаков вид оружје тоа да им е професија.Не ги навредувам тие што биле војска, ама нели е попаметно да постои некаква обука што ќе трае пократко и нема да се троши толку време, а ќе им овозможи на мажите па и на жени на кои тоа им е желба да научат одредени техники за не дај боже?Ама сепак, професионален војник си е професионален војник, обучен да убива и да нема милост.
Е колку пократко од 3 месеци. Ами ај нека биди 7 дена, таман колку една менстурација, секако немате попаметна работа во тие денови од месецот,а богами и ние тогаш на риби одиме;) .
И никој не рече да се укини професионалната војска кој моментално брои околу 8000 души, ама покрај неа да има и редовна која ке трае 3 пишливи месеци. И по 100 пат војската не е само ракување оружје како што си мислат некој. Ако ви се ракува толку или ви се пука зачленете се во некое стрелачко друштво или станете ловџија па пукајте до посер.
Има тука многу други работи кои нити имаат допирна точка со цивилен живот нити можеш да ги научиш во цивилен живот, и најверојатно нити ке ти притребаат во цивилен живот.
Ама од друга страна во други околности кои никој не ги посакува и тоа како ке ви се најдат. Никој не посакува војна но тоа не значи дека треба да се седи на газот и да се надева на најдоброто.

1exploitableiamdisappoi.jpg

--- надополнето: 3 јануари 2013 во 20:22 ---

Остај го интернет херој е тој. Ги навреди сите прилепчани непотребно :facepalm:
Принцезо прости ми доколку те навредив и ги повредив твојте чувства.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom