Редовна војска повторно?

2

~2A

Гостин
Зелен во смисла наивен и расеан, во однос на тоа што планираш да се впуштиш во нешто за кое ќе жалиш што си трошел време, во најмала рака, ако не бликне конфликт во меѓувреме. А дека си млад и ситен се факти, не се навреда :).

Тапата може да се извади иначе, многу лесно :D.
Лошо си ме проценил. Јас само реков дека немам ништо против да си отслужам,доколку го изгласаат законот за во војска.
И одма овде за војна се зашибавте кој е појак,а не знајте дека да ни фрлат 2-3 динамитки сите по тавани ќе се кријат како што беше во 2001.Во мојата улица освен татко ми и уште 2-3ца,другите кој со пријатели,кој инвалиди кој по тавани се кријаше.... пуста страв,а после се праеше силен,вака требало онака требало..
Џабе е мудрувањето,покажи се на дело!

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Педери, стрејт кукавици, како и да е. Таа група, е таа која е поверојатно да преживее во случај на криза.

А ти, ете, за да земеш здив од педерскава маса, оди аплицирај за во војска и расни муда таму, бидејќи овде изгледа педерите ти ги изеле и ги немаш.
Се навреди, да не се пронајде во некој збор?
А како ке преживеете во случај на криза само тоа не ми е јасно?

Чек да те поздравам

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.362
Поени од реакции
7.130
"Ќе не одбраниш"? Ти нити си ми род, нити си ми некој близок, нити си ми познаник. Снаоѓај се сам, ваљда војскава те научила/ќе те научи нешто.

Како што си млад, зелен, и ситен, тебе прв ќе те пратат во борбени редови, а со тоа шансите се ти прв да се сретнеш со силување. И не едно. И за разлика од овдешни педери како нас, они нема да имаат милост :). Војна, јебига.
во војска нема да станиш ни приближно Рамбо - војската си е поделена на родови,има луѓе што одбиваат да носат пушка,за таквите има место во техничките-интендански служби

да мислеа како тебе Израелците,денес сигурно немаше да постои оваа нација на планетата Земја

ај тебе можи да те сватиме со пореметени хормони некако.....

Член од
17 август 2011
Мислења
10.386
Поени од реакции
18.532
Да немаа евреите толкаво влијание низ светотот и сад зад нив кур што ќе постоеа...Па макар и спартанска обука да имаат.Ние сме ебиветер држава со саката власт па и 1000 рамбовци да имаме џабе..

W

Werther

Гостин
во војска нема да станиш ни приближно Рамбо - војската си е поделена на родови,има луѓе што одбиваат да носат пушка,за таквите има место во техничките-интендански служби

да мислеа како тебе Израелците,денес сигурно немаше да постои оваа нација на планетата Земја

Не сум сигурен дали можеш баш да одбиеш пушка.

Порано други одредувале што би бил во војската,што би служел,а и тие кои не се пешадија,гардисти,артилерија носат оружје и имаа соодветна обука.

Татко ми везист е,и убаво ми ги има овие работи објаснето.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.362
Поени од реакции
7.130
Да немаа евреите толкаво влијание низ светотот и сад зад нив кур што ќе постоеа...Па макар и спартанска обука да имаат.Ние сме ебиветер држава со саката власт па и 000 рамбовци да имаме џабе..
да имаа евреите менталитет како нашиот сигурно немаше да постојат

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Tolku generacii prethodno bile u vojska i toa na sluzhenje voen rok vo vistinska smisla na zborot, vie cepidlachite ovde shto tri meseci nemalo da koristite pomada i ostala kozmetika.
Bidete mazhi i prifatete go predizvikot ako navistina e neophodno.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.362
Поени од реакции
7.130
Не сум сигурен дали можеш баш да одбиеш пушка.

Порано други одредувале што би бил во војската,што би служел,а и тие кои не се пешадија,гардисти,артилерија носат оружје и имаа соодветна обука.

Татко ми везист е,и убаво ми ги има овие работи објаснето.
има,поради религиозни причини можеше да служи без пушка,мислам дека беше продолжен воениот рок од 9 на 12 месеци за нив......прашај го татко ти или Let 3 бил воено лице......

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се навреди, да не се пронајде во некој збор?
А како ке преживеете во случај на криза само тоа не ми е јасно?
Се пронајдов, но не сум навреден. Се нервирам за други работи, што очигледно не сакате да ги сфатите (одбивам да мислам дека не можете - барем за толку имате мозок).

Исто како и ти. Благодарение на добра обука. Само јас нема да трошам три месеци за тоа, туку напоредно со се друго што правам во животот ќе одвојам време и за тоа.

Абе иди си ти во војска ако сакаш. Јас ќе имам оружје и муниција, и ќе се ја бранам својата тврдина :D. Крај.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.386
Поени од реакции
18.532
Tolku generacii prethodno bile u vojska i toa na sluzhenje voen rok vo vistinska smisla na zborot, vie cepidlachite ovde shto tri meseci nemalo da koristite pomada i ostala kozmetika.
Bidete mazhi i prifatete go predizvikot ako navistina e neophodno.
не е неопходно,тоа е проблемот.Мене не ми праи проблем 3 месеци,муабетот е зашто за нечиј кур кеиф да се трошат пари и да се замара млада популација која нејке да иде.?Ете толку генерации претходно иделе и што корист од тоа.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
не е неопходно,тоа е проблемот.Мене не ми праи проблем 3 месеци,муабетот е зашто за нечиј кур кеиф да се трошат пари и да се замара млада популација која нејке да иде.?Ете толку генерации претходно иделе и што корист од тоа.
A koja korist ako ne idesh, biznisite doma kje ti trpat? Kje dobiesh edno iskustvo koe ne daj Bozhe bi mozhel da go iskoristish.
Dedo mi tri god. bil na voen rok, tatko mi godina dena. Ni edniot ni drugiot ne rekolk deka bil maltretiran. Shto tolku se plashite ne mi e jasno. Ako se odluchi deka treba da se ide, kje se ide pa i do nebo da skokame.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
A koja korist ako ne idesh, biznisite doma kje ti trpat? Kje dobiesh edno iskustvo koe ne daj Bozhe bi mozhel da go iskoristish.
Dedo mi tri god. bil na voen rok, tatko mi godina dena. Ni edniot ni drugiot ne rekolk deka bil maltretiran. Shto tolku se plashite ne mi e jasno. Ako se odluchi deka treba da se ide, kje se ide pa i do nebo da skokame.
Забораваш еден мал клучен детал - ова не е диктаторска држава, или барем декларативно не се смета за таква, туку за демократска. Во демократија, се уште постои слободна воља и избор. Така да, требаме да имаме право да речеме не ако сакаме.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Забораваш еден мал клучен детал - ова не е диктаторска држава, или барем декларативно не се смета за таква, туку за демократска. Во демократија, се уште постои слободна воља и избор. Така да, требаме да имаме право да речеме не ако сакаме.
Od tel pishuvam, mi se izbrisha kilometarski post.
Spored tvoja logika daj da ne plakjame danok iako e toj zadolzhitelen, no sepak kako demokratska drzhava, imame pravo na slobodna volja i izbirame da ne go plakjame.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Od tel pishuvam, mi se izbrisha kilometarski post.
Spored tvoja logika daj da ne plakjame danok iako e toj zadolzhitelen, no sepak kako demokratska drzhava, imame pravo na slobodna volja i izbirame da ne go plakjame.
Што се однесува до мене - тежок анти-капиталист сум. Така да доколку имаше доволен број like-minded луѓе како мене во државава, ќе покренев и таква иницијатива - против плаќање на данок. За жал, поголемата бројка паѓа на ова прашање - дали да се служи задолжителен воен рок или не. И гледам тоа 'не' е доста големо. Затоа за тоа давиме на темава, а не плаќање или неплаќање на даноци.

Тезата мене уште ми стои. После вакво нешто, какко ќе ја убедуваме Европа дека сме демократска држава? Они нафта пијат? И да нема тука реакции, од таму ќе дојдат. Ако владата продолжи со ваков вид одлуки за се и сешто, нема да биде долго пред да не сметаат за дел од Средниот Исток. Само срамота ќе биде Турција да стане европска држава, а кога ќе се спомене Македонија, да се споредува со земји од Средниот Исток по начин на управување.

Kajgana Shop

На врв Bottom