Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

M

Moon Child

Гостин
Да беа Македонци оние што ги фатија и се водат како осомничени, мислите дека Албанците ќе излезеа да протестираат? Не, уво немаше да им чуе.
И сеуште не ми е јасно што бара кај 60 и кусур годишна жена во подрум цел арсенал оружје. Баба ми има исто толку години, ако е тоа нормално чекајте да се симнам во подрум да видам дали и она има зољи скриено негде да и се најдат за секој случај, дека сама жена...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да беа Македонци оние што ги фатија и се водат како осомничени, мислите дека Албанците ќе излезеа да протестираат? Не, уво немаше да им чуе.
И сеуште не ми е јасно што бара кај 60 и кусур годишна жена во подрум цел арсенал оружје. Баба ми има исто толку години, ако е тоа нормално чекајте да се симнам во подрум да видам дали и она има зољи скриено негде да и се најдат за секој случај, дека сама жена...
daj navaka ako ima nekoj nagant!

A be zversko ubistvo si e zversko ubistvo, bez ogled koj go napravil. Nema pardon za takov cin po niedna osnova, najmalku nacionalna.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти.

А сакаш да не убедиш дека нема ? Проблемот со радикалните исламисти го отвори и полгаварот на ИВЗ кој самиот кажа дека одредени верски објекти не се под нивна контрола. Да те потсетам на Шефкет Красниќи на стадионот во Чаир, сигурно не ја пееше Let's give peace a chance тој ден

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.632
Поени од реакции
35.164
И сеуште не ми е јасно што бара кај 60 и кусур годишна жена во подрум цел арсенал оружје. ...
Везилке, ме разочара
Како мори не си знаела дека сама 60 и кусур годишна жена чува арсенал во подрум, мора да чува, за арно да и се најде лето доаѓа, за свадби, за сунети да се пука треба, ами како. За лошо да и се најде, лошо време дојде дојде сама жена дома под мантија мора да носи некој пиштол, чисто ради лична заштита.
Бабава ти била домаќинка мори, а чим е домаќинка тоа во никој случај неможе да има било каква поврзаност со терористи, тероризам, помагање или слично :свиркам:
Пак уште и ја фатил маж полицаец да ја носи во станица и тоа не ја фатил било каде, туку за најсветото место - на зглобот од раката.:icon_mrgr:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Фризери не може да се сторители на тешки кривични дела. Фризер си е фризер.
А во подрум се чува ајвар, не оружје.

Кај сакаш подобри аргументи од ова? Скоро докази... :)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.632
Поени од реакции
35.164
Ако го зимат жени хавуз ќе биде Скопје. :pos:
Че го паЉат со бенЅин:icon_mrgr:

Ништо да не се знаело бре, бре, бре

Пуно, Дарди и компанија колку пати ви кажаа, овие не се терористи.
Овие обвинети се еснаф луѓе, ете од сите профили има, кој домаќинка, кој бербер, кој таксист, а секој знае дека тие професии под дифолт значат невиност.
Пуно ќе почне да тврди дека терорист е професија :свиркам:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pa...ne e??
Auuufff zabludi makedonski!!!!

Nekade uste i ke kazat deka Isus bil Rista Terorista sto go urnal hramot

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.937
Поени од реакции
83.207
Ме боли ташакот за малоумните аргументи на УЧК/АлКаеда. Они и така само лупаат зелени и на религија и тука. Никој нормален не ги есапи за асално.
Очекувано е мороните да викаат дека тој бил фризер и по дифолт не е терорист ( - регуларен АлКаеда од подфорум религија) или безобразниот цинизам, со кој мизерниот живот во прифатните центри по Куманово и др., да се нарекува миграција село-град ( -Пуно), или аргументот дека Албанците се понашаат по аутобуси така зашто немало соодветен процент на вработени Албанци у ЈСП ( -Дарданија), и т.н., стварно да не продужуем, ги читате тука нивните мудрости катадневно...

Проблемот е во безрбетните неалбански амеби кои наоѓаат секаков начин да ги валидизираат албанските апсурдни повраќаници, се со цел, само за да се покажат у некое либерално светло, кое е всушност "либерално". Е нив шо би им праел....мх, мх, мх.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.158
Поени од реакции
18.189
Проблемот е во безрбетните неалбански амеби кои наоѓаат секаков начин да ги валидизираат албанските апсурдни повраќаници, се со цел, само за да се покажат у некое либерално светло, кое е всушност "либерално". Е нив шо би им праел....мх, мх, мх.
Ако не друго, барем на форумов се поднамалија (се свестија или срам им е да пишат) од 12-ти Април и настаните после...

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Два-тројца маста ви ја извадија и во оваа и во други теми поврзани со нив....се нервирате, се јадете.....не можам да ве разберам.....што ви е потреба да им објаснувате? 15-тина години со нив (пред да се досели пола Косово овде) со нив е какафонија....па сеа мислите дека ќе се разбереме нешто...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Че го паЉат со бенЅин:icon_mrgr:

Ништо да не се знаело бре, бре, бре

Пуно, Дарди и компанија колку пати ви кажаа, овие не се терористи.
Овие обвинети се еснаф луѓе, ете од сите профили има, кој домаќинка, кој бербер, кој таксист, а секој знае дека тие професии под дифолт значат невиност.
Пуно ќе почне да тврди дека терорист е професија :свиркам:
Да, се тоа е еснаф до еснаф, видни граѓани :pos:
-Што бара кај еснаф човек арсенал оружје? На лов да не оди со зољите, кашикарите и калашите? Тој едниот ми се чини дека беше од „Хамза“ што е меѓу обвинетите. Демек еснаф човек, а во дуќанон кога ќе влесеш во очи паѓа каса за доброволни прилози за „исламско братство“. Тој па посебно колку што знам подолго време следен и е предмет на интерес на повеќе тајни служби.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.632
Поени од реакции
35.164
Да, се тоа е еснаф до еснаф, видни граѓани :pos:
.
Кој од кој повиден и поеснаф.:свиркам:
Тој првообвинетиот што е во Косово, сеуште бара авионска карта за да се врати, доцна разбра дека го бараат, инаку сам ќе си дојдеше.

H

HITCH

Гостин
абе што зборите што пробувате да им објасните на 5 6 поединци кои со сила се прават дека не разбираат?
Да знаеја убијците дека во оваа држава има луѓе кои се спремни да ја бранат немаше да дојдеме до ова дереџе. Децата кои загинаа се Македонци! Онака ладнокрвно може да ме убијат и мене, и тебе... Ќе ни отворат тема на форумов, ќе кажат по збор два сите и толку, работата ќе се заташка. После некое време ќе му се случи нешто страшно на некој друг, па пак истата процедура - ќе отворат нова тема на форумов, а може и во постоечката да не сместат сите, пак секој по збор два и ќе се чека следен случај. И овде следува клучното прашање: До кога, бе?!

Кога беа убиени дечките сите се јачеа и кажуваа што треба да се направи, ама сега кога се спомна дека можеби ќе треба да се отслужат 3 (три) месеци воен рок, пази - можеби, уште не е сигурно, сите се разбегавте, заборавивте на с`е и барате некоја дупка за да се скриете. Вие сте Македонци? Вие ќе го браните вашето семејство од не дај Боже?! Не те прашувам за да го браниш мојот живот, ти велам дека исто онака може да ти се случи и во семејството, кој ќе се буни?! Јас не сакам мојот убиец слободно да се шета и да се смее како пукал во мене. Јас не сакам некролози од ужалени комшии и пријатели. Кога ќе заврши мојот живот - ништо од некролозите и добрите зборови, нема корист. Мене ми треба мојов живот!

Не сакате да служите војска, не сакате да го кренете гласот против она што ви смета, не сакате да мрднете со мал прст... Па после државата не ви чинела, а чекате некој друг да ја заврши работата за вас.

Како вие ќе го штитите вашето семејство? Ова е реторичко прашање. Читајќи ве на форумов знам дека убиецот дури и да ви застане пред вас, со пиштол вперен в чело, вие нема да зуцнете ни збор за да го спасите вашиот/ сопствениот живот, а човек што не го сака својот живот неочекувам да го спасува мојот!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Читајќи ве на форумов знам дека убиецот дури и да ви застане пред вас, со пиштол вперен в чело, вие нема да зуцнете ни збор за да го спасите вашиот/ сопствениот живот, а човек што не го сака својот живот неочекувам да го спасува мојот!
Како ќе си го спасиш животот со збор ако убиецот ти впери пиштол во чело?

Kajgana Shop

На врв Bottom