Религијата (не) го унапредува општеството

W

Werther

Гостин
Не искривив ништо, туку дадов точно црковно видување на Твоите погрешни ставови кон полноста.
Jas ti dadov fakt zapisan vo svetoto pismo,daleku po cvrst od tvojot.

A i nema poenta na tvoeto viduvanje da mu se veruva,svestenicite ti se najporocni lugje.

:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Историја, настани записи, политички состојби во тоа време.....
Исус не бил еврејски риста терориста бе, не бил од оние иргунине бе. Нит хагана. Нит од, коначно, ако таќе се узме, од стејт санкшнд варијанта на Mivtza Za'am Ha'el.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ние сме верници на МПЦ значи нема што спц,рпц,цгпц,гпц,бгц. Па можеби не го прави во потполност човечен но ако нема религија тогаш мора да има некој режим за да биде таа држава или нација во најдобар ред. Ете на пример системот во Кина баш ми се допаѓа може да има и верници и атеисти но едно е јасно секој мора да ги почитува правилата и нормите што ги налага оваа земја. И како што гледаш има човечност за се има високи казни ако се направи некое злодело , кражба потоа неможе кој кога и каде сака да крева бунтови , работата е пред се во државата има за секој работа што навистина сака да работи ете тоа е тоа што мислам дека нам ни е потребно :)
Те молам немој со Кина. ТЕ МОЛАМ.

Секое второ новородено девојче не доживува ни неколку месеци живот таму. Често ги ставаат во товарен брод и ги праќаат на други места. Гајле им е каде ќе завршат и што ќе се случи со нив.

Имаш и снимки од камера како 3 годишно девојче е прегазено од комбе и никој не се ни врти на таа страна, не па да скокне да и помогне, да повика брза помош. А возачот ја помина како да поминува картонска кутија на сред улица. Никој не беше казнет за немарност, нити возачот.

И не е единствена таква снимка, што е најтрагично. Не се работи за изолиран случај.

Ако Кина ти е парагон за морал, алал да ти е, навистина си го наштимал твојот морален компас во правата насока. Сега си подобар човек (y).

Иако јасно ми беше се кога наместо верник на Бога се постави како верник на МПЦ.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Повеќе беља и лошо учење има православието. И без разлика на нивното учење, не е оправдување за зулумите што ги правела православната црква.
Абе разбирам деца да не можат да сватат, ама ти старчак од 50г, не само што не живееш на планетата земја, него и во некој друг век живееш. Само да знаеш дека сме 21век на планетата земја, и постои православие без зулуми во овој век.
Заспан, отвори си ги очите и попитај комшијата во кој век сме..

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Абе разбирам деца да не можат да сванат, ама ти старчак од 50г, не само што не живееш на планетата земја, него и во некој друг век живееш. Само да знаеш дека сме 21век на планетата земја, и постои православие без зулуми во овој век.
Вој го упукале у Бразил. Носел бибља, а мислеле пишчол.

Ете, религија убија и у појам и у сфе.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 20:28 ---
Абе разбирам деца да не можат да сванат, ама ти старчак од 50г, не само што не живееш на планетата земја, него и во некој друг век живееш. Само да знаеш дека сме 21век на планетата земја, и постои православие без зулуми во овој век.
Вој го упукале у Бразил. Носел бибља, а мислеле пишчол.

Ете, религија убија и у појам и у сфе.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе разбирам деца да не можат да сватат, ама ти старчак од 50г, не само што не живееш на планетата земја, него и во некој друг век живееш. Само да знаеш дека сме 21век на планетата земја, и постои православие без зулуми во овој век.
Јасно ми е мене и кој век е и која планета, ама ти си заглаил у времето на тој грко-ерменецот. Ај што си паѓал кај Шароска та туку и религија појма немаш. Седи, нула. Ах Ѓурѓа...Ѓурѓа, цару на заспаните, тешко да ќе се разбудиш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јасно ми е мене и кој век е и која планета, ама ти си заглаил у времето на тој грко-ерменецот. Ај што си паѓал кај Шароска та туку и религија појма немаш. Седи, нула. Ах Ѓурѓа...Ѓурѓа, цару на заспаните, тешко да ќе се разбудиш.
Не бе брат , какво паѓање, на памет го знаев капиталот, затоа и ве мразам вас атеистите(комуњарите) од тој период, сите комуњари станавте во тоа време, ве лажеа како мали деца, верувавте во утопија.За разлика од тебе, јас го проучив капиталот и сватив дека тоа е утопија, а таквите како тебе комуњари, останавте да лижете лижалки на .....
Ти кога ќе пораснеш?.....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не бе брат , какво паѓање, на памет го знаев капиталот, затоа и ве мразам вас атеистите(комуњарите) од тој период, сите комуњари станавте во тоа време, ве лажеа како мали деца, верувавте во утопија.За разлика од тебе, јас го проучив капиталот и сватив дека тоа е утопија, а таквите како тебе комуњари, останавте да лижете лижалки на .....
64 страница, трети ред, четиринаесети збор...кажуј, го имам пред мене.
Или ќе се покажиш за лаж.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
64 страница, трети ред, четиринаесети збор...кажуј, го имам пред мене.
Или ќе се покажиш за лаж.
Прво треба да му објасниш на комуњаров дека Маркс е мртов, дека и Тито е мртов......а Дедо Мраз уште носи поклони....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ти си ги побркал лончињата. Појма немаш Ни со комуњари имам врска ни со капитал, јас пред тебе сум знаел дека е утопија, ти ли ќе ми објаснуваш. Никаква врска Ѓурѓа, нема Атеизмот со комунизам. Слабо те научила Шароска. Ти си бетер комуњара. Те исчукал изгледа некој атеист ко мал па затоа ги мразиш а?
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:06 ---
Прво треба да му објасниш на комуњаров дека Маркс е мртов, дека и Тито е мртов......а Дедо Мраз уште носи поклони....
Изгледа многу си ги сакал споменативе на времето а комуњаро?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
тековната светска криза, како нити војните од 20-от век, не беа предизвикани од христијанството, туку од оние мрачни сили, кои се криеја зад свастиката..

W

Werther

Гостин
Ти си ги побркал лончињата. Појма немаш Ни со комуњари имам врска ни со капитал, јас пред тебе сум знаел дека е утопија, ти ли ќе ми објаснуваш. Никаква врска Ѓурѓа, нема Атеизмот со комунизам. Слабо те научила Шароска. Ти си бетер комуњара. Те исчукал изгледа некој атеист ко мал па затоа ги мразиш а?
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:06 ---

Изгледа многу си ги сакал споменативе на времето а комуњаро?
Во една работа сум сигурен за Ѓурџиеф.

Кога од Виница за Италија отишол,многу работи му се смениле,може и неговиве небулози на тоа и се должат.

Ѓурџо,нацистот е во право,за жал.

:)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Така е Ipsi, вадењето на нештата од конткест, секогаш биј „најјакиот„ доказ за покритие на личното неверие...
Ајде сеа, посочи и фотка, на која ќе ја видиме целата Црква Христова, која поздравува со „Хајл Хитлер!„.
--- надополнето: 29 декември 2012 во 21:28 ---
Историја, настани записи, политички состојби во тоа време.....
Се‘ нешта на кои не си лично и очевидец, така?...
--- надополнето: 29 декември 2012 во 21:31 ---
Jas ti dadov fakt zapisan vo svetoto pismo,daleku po cvrst od tvojot.
Записот во Писмото не е факт, туку предмет на вера. Згора на све, не си нит прв а нит последен, кој смета дека го „патосирал„ својот соговорник и неистомиленик, вадејќи му „..библиски цитат..., изваен од контеткс, а толкуван според неговата тековна потреба.

Што е уште полошо по Тебе, Бог не Е тиранин, кој од Небесатат фрлил збирка со рецепти за влез во Рајот, запакувани во некоја света книга, туку Он, како слободно волен, не ја тероризира слобната волја од своите творенија и не ги принудува да го прифатат она кое Он го одредил.

Kajgana Shop

На врв Bottom