L
Luki Junior
Гостин
5% е царината.18% DDV ....си имаат тие каталог колку кошта колата, на пример ти на таа кола, нема шанси да кажиш дека кошта 10 000...и 1% царина.
5% е царината.18% DDV ....си имаат тие каталог колку кошта колата, на пример ти на таа кола, нема шанси да кажиш дека кошта 10 000...и 1% царина.
1% за земјите од ЕУ5% е царината.
Со Еуро 1 сертификат.1% за земјите од ЕУ
царина нема тоа е акциза!!5% е царината.
ти од бугарија ги носиш, затоа не ти даваат.Со Еуро 1 сертификат.
Пробај да извадеш, и како
5-6 коли сам царинил. На сите платих 5% царина.
ps. Колку коли си царинил? (Озбилно те питам, без да се зајадувам)
Доколку сакате да примените преференцијална царина од 1% за автомобили со потекло од земја членка на Еврпската Унија, потребно е да поседувате доказ за преференцијално потекло "ЕУР.1" кој го издава царината во земја од ЕУ или "изјава во фактура за преференцијално потекло" за царинска вредност помала од 6.000 ЕУР. Го препорачуваме доказот за преференцијално потекло ЕУР.1.
Грешка си. И остај ти шо пише на страната на царина/законо.ти од бугарија ги носиш, затоа не ти даваат.
Има царина.царина нема тоа е акциза!!
Демек ме лажат мене од министерството со законот, а ти овде неГрешка си. И остај ти шо пише на страната на царина/законо.
Има царина.
Исто даваш изјава за колку ти вреде колата. Исто дека мора да имаш туф и хомологација пред да идеш на царина.Демек ме лажат мене од министерството со законот, а ти овде не
Патем...колите од Германија постарите се поскапани дека е ладно таму и сол дека фрлаат.
Освен ако не ја начекаш некоја, шо баба шо ја возела. А од баби возени можеш да најдеш само кај нашиве дилери, уствари тие само такви носат. Кај сакаш прашај ќе ти речат- на едни стари од гаража им ја зедов..... една баба и умрел маж и, и ја продаваше, 2 години ја продаваше и јас ја најдов.... на оваа една баба и е прв газда. Ако ти речат од баба е..не ја купувај, барај од дедо.
Патем, имам од дедо прв газда купено кола.Демек ме лажат мене од министерството со законот, а ти овде не
на оваа една баба и е прв газда. Ако ти речат од баба е..не ја купувај, барај од дедо.
Не се заебавај со мене.
Само не се колни те молам
Брат мала шала ... Верувам дека си купил од дедо, па мислам дека не направив лошо ништо ...Не се заебавај со мене.
Јас сам озбилен со секој пост шо сам го напишал тука, за да помогнам на човеко шо е питал.
И јас имам купено од едни стари луѓе + од Италија, не е возена по мразови.Патем, имам од дедо прв газда купено кола.
озбилно.
Од жабар кола не купувам.И јас имам купено од едни стари луѓе + од Италија, не е возена по мразови.
Дан сакаш да ти ја продам?