Имате ли пријатели Албанци?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се јави муклата во тело на патриот.
Сите може уште утре да се поздравиме со светот, тоа не може да го знае никој и живеењето со нив тоа нема да го смени.

Ќе ме извиниш на речникот, ама ти си бил тотално ограничен, неможеш да ја согледаш разликата помеѓу реалисти, луѓе што животот ги начил на некои основни критериуми - и некакви си патриоти.

Доста замараш со соросоидни изреки, ставови и фекалии, читај што се пишува, не иди одма контра на секој што ќе го испрља името на тие твоите искривени имагинарни пријателчиња што ги браниш.

Не си прајте бајрам на паметот,сите имаат етничка Албанија во глава подсвесно или свесно тука нема муабет.
Може некој да ти се праи ОК да е фин на муабет но се знае што мисли.
А јас сосема свесно имам Голема Македонија во глава(сосе Пирин и Егеј, плус Мала Преспа и Урошевац) па што?

Напротив. И јас истото го кажав.
Не може да им проштеваме на едни, а да кудиме други.
Ајде ако веќе масовно и без исклучок мразиме Албанци, Грци и Бугари, да мразиме и Срби.
Ниту тие не биле пофини со нас во минатото од овие првиве.
Ама зошто денес не се тепаме со нив (а пазете, вие верниците, СПЦ сеуште не ја признава МПЦ), не може и да кажеме дека ни се ,,браќа,,.
Ок, не можам сега со тоа да се замарам, знам јас многу добро кој ми е брат кој не е, не ми треба ни СПЦ ни МПЦ да ми каже.

Он: Збориме за какви се односите во сегашноста, а не какви биле. Со Албанците во моментов се лоши, ако се цивилизираат, нема да имам ништо против моите потомци да имаа најдобар другар/ка Албанец/ка.

Ќе ме извиниш на речникот, ама ти си бил тотално ограничен, неможеш да ја согледаш разликата помеѓу реалисти, луѓе што животот ги начил на некои основни критериуми - и некакви си патриоти.

Доста замараш со соросоидни изреки, ставови и фекалии, читај што се пишува, не иди одма контра на секој што ќе го испрља името на тие твоите искривени имагинарни пријателчиња што ги браниш.

Јас на форумов кршев копја околу патриотизмот.
Ми викаа дека сум заостаната, јебига.
Сеуште сум патриот, ама ако некој ми направи добро, сигурно нема да го мразам само зашто неговата националност е Албанец, Грк... итн.

Напротив. И јас истото го кажав.
Не може да им проштеваме на едни, а да кудиме други.
Ајде ако веќе масовно и без исклучок мразиме Албанци, Грци и Бугари, да мразиме и Срби.
Ниту тие не биле пофини со нас во минатото од овие првиве.
Ама зошто денес не се тепаме со нив (а пазете, вие верниците, СПЦ сеуште не ја признава МПЦ), не може и да кажеме дека ни се ,,браќа,,.
Србоманството кај Македонците беше многу пофлагрантен проблем во почетокот на деведесетите. Денес, фала богу, е незначително (барем во споредба со порано). Тоа е една од карактеристиките на овој народ, која сум ја мразел највеќе.

Но,
Срби ги убија децата за Велигден?
Срби тепаат секој ден по некое осамено дете по автобус(к)ите?
Срби ли ги запалија црквите во Лабуништа и Речица, оваа година?
Срби ли излегоа на улица да ги бранат убијците на деца и злосторниците против чоовештвото?
и.т.н.

Ок, не можам сега со тоа да се замарам, знам јас многу добро кој ми е брат кој не е, не ми треба ни СПЦ ни МПЦ да ми каже.

Он: Збориме за какви се односите во сегашноста, а не какви биле. Со Албанците во моментов се лоши, ако се цивилизираат, нема да имам ништо против моите потомци да имаа најдобар другар/ка Албанец/ка.

Тоа што тебе не ти одговараат фактите, не значи дека специјално ќе ја смениме и теоријата за да ти одговара.
Србите се еднакво поробувачи на овој народ, како и Грците и Бугарите.
Ако можеме да мразиме едни, можеме и други.

Србите к*р мој се цивилизирале, потсвесно нели, имаат Јужна Бановина во глава, неколку пати сосема ненамерно не прогласија за ФИРОМ иако официјално сме Р.М., се побратимија со Грците, а СПЦ и МПЦ не можат да ти кажат со кого да се дружиш, ама ти кажува СПЦ дека српската политика е таква, и дека нема намера да и даде афтокефалност на МПЦ.
Чисто онака, на филолошките факултети во Србија, при студирање на српскиот јазик се учи и македонскиот како предмет, ама тие на пример учат дека македонскиот јазик е создаден од српскиот, нели.
Се е тоа љубов.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 18:14 ---
Србоманството кај Македонците беше многу пофлагрантен проблем во почетокот на деведесетите. Денес, фала богу, е незначително (барем во споредба со порано). Тоа е една од карактеристиките на овој народ која сум ја мразел највеќе.

Но,
Срби ги убија децата за Велигден?
Срби тепаат секој ден по некое осамено дете по автобус(к)ите?
Срби ли ги запалија црквите во Лабуништа и Речица, оваа година?
Сри ли излегоа на улица да ги бранат убијците на деца и злосторниците против чоовештвото?

Срби убија многу народ пред ние да се родиме.
Албанци убија многу народ во нашето живеење.

И пак ќе повторам, не го сакам колективното однесување на Албанците, ниту на Грците, ниту на Србите, ниту на Бугарите, ниту на Американците, но не значи дека секој поединец ќе го ценам според генерализацијата за нивното колективно однесување.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 18:17 ---
Прпл Пума, дај не ме смеј.
Не збориме за настани кои поминале одамна, туку за настани со кои живееме.

Ако поминале, пу-пу не важи?
Помина и 2001, сестра ми е родена 2003, па ај за неа 2001 не важи, не живеела таа тогаш.......

Тоа што тебе не ти одговараат фактите, не значи дека специјално ќе ја смениме и теоријата за да ти одговара.

Србите к*р мој се цивилизирале, потсвесно нели, имаат Јужна Бановина во глава, неколку пати сосема ненамерно не прогласија за ФИРОМ иако официјално сме Р.М., се побратимија со Грците, а СПЦ и МПЦ не можат да ти кажат со кого да се дружиш, ама ти кажува СПЦ дека српската политика е таква, и дека нема намера да и даде афтокефалност на МПЦ.
Чисто онака, на филолошките факултети во Србија, при студирање на српскиот јазик се учи и македонскиот како предмет, ама тие на пример учат дека македонскиот јазик е создаден од српскиот, нели.
Се е тоа љубов.

И пак ќе повторам, не го сакам колективното однесување на Албанците, ниту на Грците, ниту на Србите, ниту на Бугарите, ниту на Американците, но не значи дека секој поединец ќе го ценам според генерализацијата за нивното колективно однесување.
Потсвесно нели, тебе гледам Урошевац Македонија ти е. Ќе може ли да ми покажеш, книга или скрипта не знам што каде што го учат македонскиот јазик како приозвод на српскиот. Зошто нема да поверувам само на збор, извини. Можеш и по ПП. И нема за мене факти кои одговараат или не, на никој не лижам гз, кој како сака нека размислува, кој сте вие па јас да ви докажувам тука нешто како браќа сме биле?
--- надополнето: 27 декември 2012 во 18:19 ---
Помина и 2001, сестра ми е родена 2003, па ај за неа 2001 не важи, не живеела таа тогаш.......
Која 2001 бе?!?! 2012/13/14/15 и реди колку сакаш, ќе го јадат деца во автобуси, во нивни населби. Што завршило??

Потсвесно нели, тебе гледам Урошевац Македонија ти е. Ќе може ли да ми покажеш, книга или скрипта не знам што каде што го учат македонскиот јазик како приозвод на српскиот. Зошто нема да поверувам само на збор, извини. Можеш и по ПП. И нема за мене факти кои одговараат или не, на никој не лижам гз, кој како сака нека размислува, кој сте вие па јас да ви докажувам тука нешто како браќа сме биле?

Мене не треба ништо да ми докажуваш. Јас не студирам српски, ама летово во САД со пријател Србин спремавме испит по македонски, јас му помагав, добро знам што пишуваше во делот за историја на мак. јазик. Копија од тоа немам, за жал. Ако случајно добијам, ќе ја постирам.
И најмал проблем е што учат србите на факултет.
Србите убиваа многу овде. А таа историја е запишана, сакал ти или не.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 18:20 ---
П.С. Смири хормони, не си на трибина.

Се е тоа љубов.
во година кога секојдневно по едно дете, во просек го јаде стапот од албанските дружини,
во година кога беа осквернавени и запалени најмногу цркви во албанско доминантните региони зап. Македонија,
во година кога Албанците убија деца на Велигден и со насилни протести ги бранеа убијците
во година кога имаше масовни (исто така насилни) протести за ослободување на хашките злосторници
во година кога албанското знаме се вее и кај тебе у дневна, а ти ќе ќутиш и оро ќе играш
во година во која.... нема смисол да продолжам, колку и да си слепа,ќе знаеш

Значи во фантазмагоричната 2012-та година, ти најде да оф топичариш на ваква тема за Србите?

тоа ти е соодветно колку слон во продавница за чешки порцелан (по втор пат денес го употребувам ова)

П.П.С. Во сегашноста браќа Срби се побратимени со Грците, и во сегашноста сосема случајно ни го утнуваат уставното име на Македонија.......

П.П.С. Во сегашноста браќа Срби се побратимени со Грците, и во сегашноста сосема случајно ни го утнуваат уставното име на Македонија.......
Побратименост од многу одамна, ама коа сите информации ти се од кајгана што да ти правам.

Се е тоа љубов.

--- надополнето: 27 декември 2012 во 18:17 ---

Па ти си бре била комичар.
Не сум знаел.
Дај да си знам, да те читам у љубав и лепота кај што пишуеш, гарант е урнебесно.

Еј, чекај, заборави на Маѓарите, Пиколомини маме му еба на Скопје, а Турците го набодеа Карпош на колец.

:tapp:

Ако сите овие не ја доловуваат вољата на Албанците, тогаш кој?

Сите у глас викаа амнестија за хашките случаи.

Добро што сакаш да постигнеш мене не ми е јасно, ги убедуваш македонците да не дружат и да не им веруват на своите пријатели албанци?
Од кај знаеш ти дали нечиј пријател албанец лаже и не е искрен кога кажува дека хашките случаи се злосторства и не заслужуват да бидат амнестирани, ги познаваш сите албанци во земјава им правеше анкета? како дозна? на протестот излегоа 10 000 албанци со скандирања учк етничка албанија умрете каури итн, и тоа се сите албанци во државава така? такви будали има со лопата да ринеш по земјава и албанци и македонци, дали кога групи македонци скандират мртов албанец добар албанец тоа значи дека секој македонец ги подржува во намерата сапун да ги варат? дали оние празноглави пиуни пред и во собрание што се глупираа се репер за сите останати граѓани?
Мнозинството во една група си влече на својата страна и тоа е неоспорен факт, војната остави тешки последици и недоверба помеѓу едните и другите но еј тука се сите на едно место, нема бегање, на работа, на улица, во школо, во сендвичара во зоолошка насекаде...
Има неколку начини да се реши проблемот:
Да се испоубиеме мегусебно...
Да се поделиме со граници и изградиме кинески зидови (само незнам како би идела таа поделба по шо у некои згради има и албанци и македонци, па ако има два лифта едниот ке биде македонски а у другиот со пасош ке треба да идат лугето)
Или да живееме како останатите луге во цивилизираниот свет....а коако би го постигнале тоа ако не се дружиме, социјализираме?
Училиштата во земјава се поделени на албанси и македонски паралелки, што направија властите за да ги здружат тие деца? ниту еден ебан заеднички час на најмалите ученици за колку толку да не се гледат како душмани...
Се родил нов член во хардкор албанска фамилија и му го врежиле во глава божјиот заповед број еден: ти си албанец, ти си муслиман, ова џамија е храм на твојот креатор еден и единствен алах олмајти, тие се каури и најголеми непријатели и душмани, ова е карта на голема албанија и твоја животна цел е таа теорија да стане реалност во пракса....
Се родил македонец во хардкор македонска фамилија, ти си македонец наследник на александар македонски и таканатаму сите тие храбри историски ликови, оваа карта е голема македонија и за неа живееме и ке умреме, ти си православен христијанин, оваа црква е божјиот храм на твојот еден и еденствен бог, друг нема, тие таму се Албанци кучиња, муслимани и за нив само гасна комора...
и овие два лика одат у школо каде продолжува перењето мозок во проширена и надградена форма...(памтам у основно историја имаше една слика каде е прикажана поделбата на македонија во минатиот век, карта на етничка македонија и четири раце од страна како грабат за да биде нели посликовито страшно, за да всади омраза кон останатите уште во најмала возраст, демек ако сега државава ги има тие територии мојот живот ке цвета, немаше да мора да станувам у 6 сабајле за на работа, ниту пак да плаќам данок на рекетарите од влада:facepalm:
И ајде сега наведи ми една причина зошто не би требало да се дружам со албанци? дека се лицемери, и да се што ми менува тоа?
и демек македонците не се, тие нема никогаш да те заебат, да ти забијат нож во грб, да те истепат невин на улица, јас еве немам пари за нова година да идам некаде, дајте браќа македонци ве молам како ваш сонародник, барем еден од цел форум илјадарка да ми прати по пп ке му оставам број на сметка...има ли таков браќа?
Национализмот е продолжена рака на религијата за перење мозоци, ретардирани идеологии со цел уназадување на човечкиот разум..

Едноставно многу е бурлескно коа некој ќе дое свеж, од љубав и еротика, кај што до пред малку беседел за тоа дали жената е дужна да му ги пере чорапите на сопругот, на некоја ваква тема и ќе улета како Лирој Џенкинс и ќе не развесели нас мрачните националисти.(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom