Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Нормална работа е тоа, па и вие Крос на тие години го зедовте па и тој во Росток сигурно дошол од локален клуб. Тоа е сосема нормална работа.
Игорче не е исто, друго е од Шалке во Леверкузен па Дортмунд, а друго е како случајот со Крос, кој е роден во некое село и од тој селски клуб отишол во Ханза Росток, клуб и град кој му е во близина на родното место.

Немој сега и ти :icon_lol:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
25m EUR i ako ne prodolzi i mislam ke go dadat. A so tie pari sigurno ke se najde dobra zamena, ubeden sum deka veke se raboti na toa ako dojde do zaminuvajne na Lewandowski. Ke bide sekako interesno vleto. Ke ima nekoj promeni vo timot, mozebi i zimava veke.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
25m EUR i ako ne prodolzi i mislam ke go dadat. A so tie pari sigurno ke se najde dobra zamena, ubeden sum deka veke se raboti na toa ako dojde do zaminuvajne na Lewandowski. Ke bide sekako interesno vleto. Ke ima nekoj promeni vo timot, mozebi i zimava veke.
Клоп за 25 милиони ќе земе 3 играчи како и да е јас сакам кај вас да си остане Лева зошто во нападот сме најдобро покриени подобро за тие 25 милиони да ни го дадете Ројс или Геце.:D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Клоп за 25 милиони ќе земе 3 играчи како и да е јас сакам кај вас да си остане Лева зошто во нападот сме најдобро покриени подобро за тие 25 милиони да ни го дадете Ројс или Геце.:D
Edna noga od Reus ili Götze moze ;) Sala na strana, ija mislam Manchester im odlicen napad pa i ostanuva rizik za Lewandowski dane ne uspejt. Iako mislam deka ima potencijal za prv tim no ke mu treba i malce vreme tur se vklopi, normalno e toa. Klopp sekako ke najde zamena no pored mene nema da zeme samo talent, ke zeme veke (po)dokazan igrac oti Lewa da go zamenis so talent moze da bide opasno. Lewa na primer imase edna godina da se navikne na sistemot i pretezno idese od klupa. Posle povredata na Barrios eksplodira i napravi golem cekor napred, znaci na talentot mu treba vreme. Za razlika letoska go zedoa Reus, veke dokazan igrac i sekako za pogolemi pari. Ako zamine Lewa ke ima slicen transfer pored mene.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Edna noga od Reus ili Götze moze ;) Sala na strana, ija mislam Manchester im odlicen napad pa i ostanuva rizik za Lewandowski dane ne uspejt. Iako mislam deka ima potencijal za prv tim no ke mu treba i malce vreme tur se vklopi, normalno e toa. Klopp sekako ke najde zamena no pored mene nema da zeme samo talent, ke zeme veke (po)dokazan igrac oti Lewa da go zamenis so talent moze da bide opasno. Lewa na primer imase edna godina da se navikne na sistemot i pretezno idese od klupa. Posle povredata na Barrios eksplodira i napravi golem cekor napred, znaci na talentot mu treba vreme. Za razlika letoska go zedoa Reus, veke dokazan igrac i sekako za pogolemi pari. Ako zamine Lewa ke ima slicen transfer pored mene.
Па и јас кога кажав дека може Клоп за 25 милиони може 3 играчи да земе мислев замна за Лева некој добар докажан напаѓач за 20 милиони и за останатите 2-ца таленти.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
абе и пет играчи да земе за тие пари не е тоа тоа тимот губи на квалитет и тешко дека ќе може да се носи во ЛШ вака секоја година да ги губи играчите ај за БЛ немаат проблем. Башка џабе им се 25 мил на Дортмунд коа кај и да ги уложат тие пари ќе треба да глеаат тој играч да зема мала плата макс 4,5 мил. Така да одма може да се отпишат играчи ко Џеко и компанија. Ако земат некој талент пак у место се тапка недокажан треба да се развива. Лани се спасија чиста среќа што Ројс имаше клаузула иначе никад немаше да го земат пошто едноставно друг тим ќе платеше повеќе и Гладбах ќе ја прифатеше таа понуда. Игорче што мислиш ти ако си иде кој би го земале замена што би земал 4,5 мил. Диуф од Хановер е ок може ете да пробаат еден од Демба Ба или Папис Сисе

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
абе и пет играчи да земе за тие пари не е тоа тоа тимот губи на квалитет и тешко дека ќе може да се носи во ЛШ вака секоја година да ги губи играчите ај за БЛ немаат проблем. Башка џабе им се 25 мил на Дортмунд коа кај и да ги уложат тие пари ќе треба да глеаат тој играч да зема мала плата макс 4,5 мил. Така да одма може да се отпишат играчи ко Џеко и компанија. Ако земат некој талент пак у место се тапка недокажан треба да се развива. Лани се спасија чиста среќа што Ројс имаше клаузула иначе никад немаше да го земат пошто едноставно друг тим ќе платеше повеќе и Гладбах ќе ја прифатеше таа понуда. Игорче што мислиш ти ако си иде кој би го земале замена што би земал 4,5 мил. Диуф од Хановер е ок може ете да пробаат еден од Демба Ба или Папис Сисе
Па добро, и за Кагава и Шахин рекоа дека не ќе можеме да крепиме па ете подобар е тимот од кога и да е. Јасно дека некојпат може и да се утне, но ако погледнеме што Клоп и Цорк направија од тимот, какви трансфери направија, тогаш ја лично сум убеден дека и овој предизвик ќе го решат. Со евентуалните пари за Лева може многу да се направи. А за платите, да, Дортмунд еднаш беше на дно и нема шанси да ги повторат старите грешки. Плус клубот цело време гледа играчи, таленти итн. и сигурно имаат некој опции за замена на Левандовски. Е сега и да заминет, пак ќе останат другите играчи и не ми се верува тимот да падне. Ја Демба Ба не би го сакал под никаков услов во Дортмунд, тоа што го правеше во Хоффенхајм каде што замина со сила кажува се за него. Сисе вчера го гледав и баш мислам дека добро може да се вклопи, али Њукасл ќе побара цена која Дортмунд нема да ја плати.

M

Mario Gómez

Гостин
Не е ова одлика на голем клуб, секога година да шиткаш играчи. Баш ме интересира кого ќе купат.

А Лева ако мисли дека ќе заигра во Манчестер гадно се лаже. Па и овие Манчестер не да купат некој добар ЦМ или ДМФ они напаѓачи па напаѓачи. Тим со квалитетна средина као Барса, Баерн и Јувентус че им ја скрие топката и РВП ќе може само да се слика.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Не е ова одлика на голем клуб, секога година да шиткаш играчи. Баш ме интересира кого ќе купат.

А Лева ако мисли дека ќе заигра во Манчестер гадно се лаже. Па и овие Манчестер не да купат некој добар ЦМ или ДМФ они напаѓачи па напаѓачи. Тим со квалитетна средина као Барса, Баерн и Јувентус че им ја скрие топката и РВП ќе може само да се слика.
Ќе земеме и ДМФ еве овој Кевин Стротман од ПСВ само не знам дали во зимски или во летниот преоден рок.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Дортмунд си има своја политика која не предвидува со неразумни пари да ги држи играчите. Е сега некој ако му се оди, нека оди. Доста играчи од Дортмунд се одлучија да останат. Лева има квалитет но ништо не е гарантирано, во друг клуб може и да се заебе.
--- надополнето: 27 декември 2012 во 16:43 ---
Управата на Дортмунд ги демантираше шпекулациите: Немало ни побарувачка ни понуда.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Да брат, имаше пред некоје време за ова чудо артикли. Убеден сум дека ова им помага на играчите на Дортмунд за да го перфекционираат стилот на Клоп. Баш вчера читав интервју со Клоп и морам да кажам дека е многу отворен за нови методи на тренинг. Не само што самиот воведе некој работи, пример анализа на полувреме со видео од првото, туку и едно време имал ангажиран, како да кажам, ментален тренер за координација. Една вежба беше тој тренер на играчот им фрла шест топки од ко ке се свртат еден пред друг, а 2 од нив треба да ги фати. Пример: Тие се грб до грб, па се вртат, и тренерот на играчот му фрла шест мали топки (големина на тенис) а на нив има по едно име на град. Па вика Мадрид и Минхен па мора играчот тие две топки да ги фати. Значи координација помеѓу видот и ногата/раката. Самиот вика дека тоа многу им помогна али поради немање време засега ова е во мирувајне.
Клоп е страшна работа, ако те сети дека му пасуваш во стилот ќе те земе. После ти дава една година време да го запознајш системот. И ете, кој сакаш играч земи, пример Лева, Гундоган, ... си се вклопија и станаа многу добри играчи. Клоп е чудо.
--- надополнето: 30 декември 2012 во 01:30 ---
http://www.faz.net/aktuell/sport/juergen-klopp-und-ralf-holtmeyer-zusammengewuerfelte-haufen-gibt-es-genug-12005252.html

Еве го интервјуто, интервју на годината!

Kajgana Shop

На врв Bottom