Проблеми со локалните самоуправи:Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Мене најголем трн око ми е наша сала. Ја како навивач се срамују што имамо такв објект а нема кој да га орджуе. Некој дн недај боже може да се сруши при појак ветар. Греота за тија играчи што играв у њума .... исповредувава се дечки на тј никакв паркет.

За други работе се слажам сас Цитру. Урбана мафија на чело сас пичко-мајстора прави растур...убива га град криминалци.

Мене најголем трн око ми е наша сала. Ја како навивач се срамују што имамо такв објект а нема кој да га орджуе. Некој дн недај боже може да се сруши при појак ветар. Греота за тија играчи што играв у њума .... исповредувава се дечки на тј никакв паркет.
Сала не е под општину куманово. Сала припада на државу.
Затој и никад нема да гу биде... ;)

1. Најголема трагедија за Куманово беше кражбата на државните гигантските фабрики
2. Немање стратегија за канализирање на инвестициите на иселениците
3. лошата инфраструктура
4. крајна поделеност на градот по етничка линија
5. политизирани институции, да вадиш било каков документ е мисион импосибл

Екс директорот на ЈП Водовод Куманово потрошил 100.000 евра, пари на претпријатието, за ручеци и седенки со пријателите во кафани.
Како што информира Министерството за внатрешни работи, вработените во ЈП Водовод Куманово го пријавиле нивниот директор В.Б (38) за незаконско и недомаќинско работење.

По пријавата, полицијата извршила увид во книговодствената евиденција на ЈП Водовод, при што е констатирано дека пријавениот во својство на директор на јавното претпријатие во периодот од 2010, 2011 и 2012 година во пет угостителски објекти од Куманово, на кои им било фактурирано за потрошена вода, геодезија и извршени проектантски услуги, не ги наплатувал побарувачките туку ги компензирал со ручеци и седенки со свои пријатели.

Исто така и во еден угостителски објект кој не е корисник на градската водоводна мрежа и не е регистриран во ЈП Водовод Куманово како потрошувач на вода, В.Б. користел угостителски услуги на име на ЈП Водовод.

Со горенаведените дејствија пријавениот го задолжил претпријатието во вкупен износ од шест милиони денари или околу 100.000 евра.

Полицијата поднесе кривична пријава против екс директорот за кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување". Инаку, СВР Куманово на пријавениот и претходно му има поднесувано кривични пријави за истото кривично дело.

8915CE04-229A-4081-B221-33A2A27D2FE8_mw1024_n_s.jpg

^^^ Па добро де да му е.... Шо сеа ќе го стават во затвор и ќе излезе за 5 години. :facepalm: Парите на граѓаните иделе во кафани. Па во Љубљана за 1.000 евра "цел град го запалија", во Јапонија за закаснет воз се утепа главниот ли шо беше таму. Нема да ја биде оваа држава! :facepalm::facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom