A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Крадат малце а? А можам ли да ги пријавам во АЕК доколку ми стигне повисока сметка?
Ја го имам пакетот, со плус 2 бума што ги плаќам по 99 денари и пакет плус 149 денари. Треба да плаќам околу 1300, ама се утепуваме од зборење на телефон и со Оне и со други мрежи и најголема сметка што ни дошла е 1600. А кога збориме и во странство околу 2000 доаѓа.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ја го имам пакетот, со плус 2 бума што ги плаќам по 99 денари и пакет плус 149 денари. Треба да плаќам околу 1300, ама се утепуваме од зборење на телефон и со Оне и со други мрежи и најголема сметка што ни дошла е 1600. А кога збориме и во странство околу 2000 доаѓа.
Е еееее, 1600 многу ми е, јас ќе го земам Бумтв за во друга соба, иначе во дневна си имам Тоталтв.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Од Оне кажуваат дека од јануари Cinestar каналите ќе бидат и со македоски превод.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Vcera zemavme Boomtv koga go otvorivme doma si vikame nov resiver ni dale. Koga go uklicivme ne ja cita karticata I deneska ke treba da odam da go mejam. Zar ne gi probuvaat koga gi pakuvaat?

Член од
7 февруари 2012
Мислења
26
Поени од реакции
2
Имам неколку прашања во врска со Boom TV:
1. Коолку од каналите се во HD?
2. Дали квалитетот на сликата на останатите канали е добар?
2. Кој пакет ми го препорачале и кои спецификации ги има (број на канали и сл.)?
3. Дали задолжително е да се земи телефонска линија?
4. Колкава е цената за интернет вклучен во пакетот, која е неговата брзина и колку GB се вклучени во него?
Благодарам однапред.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Имам неколку прашања во врска со Boom TV:
1. Коолку од каналите се во HD?
2. Дали квалитетот на сликата на останатите канали е добар?
2. Кој пакет ми го препорачале и кои спецификации ги има (број на канали и сл.)?
3. Дали задолжително е да се земи телефонска линија?
4. Колкава е цената за интернет вклучен во пакетот, која е неговата брзина и колку GB се вклучени во него?
Благодарам однапред.
1. Нема ниту еден канал во HD...
2. Квалитетот на останатите канали е на задоволително ниво
3. За пакетот ќе одиш на следниов линк: http://one.mk/fixnettv-total.html тука ќи имаш пакетите во комбинација со боом тв.
4. Доколку сакаш да земеш само телевизија не е задолжително можеш да си земеш само боом тв, а ако сакаш да земеш интернет и боом тв тогаш мораш и фикнса телефонија.
5.Цените за интернет во пакет со фиксна и боом ќе ги видиш на следниов линк: http://one.mk/fixnettv-total.html

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Од Оне велат дека може од Јануари ќе влезе некој спортски канал(мислам дека ќе биде SK PRIME) ама сеуште немаат финален одговор. :)

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Долгогодишен корисник на ОНЕ
1.Интернетот им е најслаб од сите оператори
2.БООМ ТВ на почеток беше супер а сега се повеќе и повеќе е со слаб квалитет на слика ( тоа најубаво се приметува на фул хд) почна се повеќе да сецка а и слаба понуда на канали
3.Единствено нешто што моментално е топ им е фиксната и мобилната линија
Поздрав и нека се оправаат на време зошто уште малку ми остана од договорот.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
2.БООМ ТВ на почеток беше супер а сега се повеќе и повеќе е со слаб квалитет на слика ( тоа најубаво се приметува на фул хд) почна се повеќе да сецка а и слаба понуда на канали
1. Точно, интернетот им е најслаб од сите оператори. :)
2. Немаат празни фрекфенции за нови канали, треба да исклучуваат за да стават нови. Јас мислам дека со дигитализацијата(јуни 2013) ќе имаат повеќе фрекфенции и ќе воведат некој канал повеќе. :)
3. Да, фиксната и мобилната им се добри, само уште да овозможат телефони на рати на телефонска сметка. :)

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Интернетот си е сосема Ок,650-660 KB во секунда симнува што е задоволително,до пред некој месец бев на Т Хоме и симнуваше со иста брзина...Тогаш плаќав 930 денари за телефон и нет до 30 GB(без минута разговор) ,а сега плаќам 1000 заедно со Бумтв,400 GB нет И 400 мин разговор кон Оne фиксна и моб.Во тв понудата се ограничени на 3 мултиплекса,толку канали можат да понудат,иако мислам дека има премногу канали за возрасни и документарни,ама има луѓе што и нив ги гледаат:))Се на се си е супер понуда на места кај што нема Телекабел и Близу...За локалниве оператори во Охрид да не прам муабет..беда и во тв понуда и во интернет пакети...

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Интернетот си е сосема Ок,650-660 KB во секунда симнува што е задоволително,до пред некој месец бев на Т Хоме и симнуваше со иста брзина...Тогаш плаќав 930 денари за телефон и нет до 30 GB(без минута разговор) ,а сега плаќам 1000 заедно со Бумтв,400 GB нет И 400 мин разговор кон Оne фиксна и моб.Во тв понудата се ограничени на 3 мултиплекса,толку канали можат да понудат,иако мислам дека има премногу канали за возрасни и документарни,ама има луѓе што и нив ги гледаат:))Се на се си е супер понуда на места кај што нема Телекабел и Близу...За локалниве оператори во Охрид да не прам муабет..беда и во тв понуда и во интернет пакети...
Ама сеуште не нудат оптички интернет. Иначе, они да беа кабловска или IPTV мислам дека ќе имаа многу повеќе канали и од другите оператори. Понудата на Бумтв беше сосема задоволувачка, кога ги имаше и HRT1, Pink каналите и др, ама да не беа забранети HRT и Pink во Македонија, мислам дека они ќе ги ставеа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom