Хип хоп културата во Македонија

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Нели мислиш дека Mista 93 доста се ложи на Герила?
Слично беше и со штипјаните кои што сигурно ради егото и го откачија, па сигурен сум дека ќе дојде редот и на кумановчаните. Патетично.
--- надополнето: 26 декември 2012 во 19:20 ---
Hiphop.mk анкета за најдобар рап албум кај нас: http://hiphop.mk/component/acepolls/poll/13-album-za-2012

Spoiler: Kocka и јас гласавме за Длабока Трага. Миста93 гласаше за Герила.
on potajno na site se lozi...i si posakuva sekoja nova godina da go postuvaat site i ednas da zaboravi na kompleksite...ali poradi tie kompleksi i toj stav aroganten i zatvoren doma...nema nikad da bide postuvan kako covek i celosno artist moze dva trojca da ti kazat ej bravo za ritmot top si e aj daj mi ritam i da te iskoristat drugarce...ali celosen respekt so takvo ponasanje nema da dobies....

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Не е точно! Он нема да им даде ритам. Нема толку достојни емсиња за неговата музика.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.365
Поени од реакции
21.816
albumot na gerila e eden od najdosadnite albumi so izlegle..slatkar ima poveke temi od gerila
За кого-како! Сепак, мислам дека во анкетата од HipHop.mk, за најдобар албум за 2012, ќе победи Герила, убедливо! :)

А

Атомската мравка

Гостин
За кого-како! Сепак, мислам дека во анкетата од HipHop.mk, за најдобар албум за 2012, ќе победи Герила, убедливо! :)
Анкетиве не ми се валидни ниту се некаков голем репер за реалната состојба зошто ќе победи или ќе собере највеќе гласови оној што највеќе ја проширил анкетава, лично јас гласав за албумот на зад аголот а после нив доаѓаат длабока трага, кискинов и герила според мене.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.365
Поени од реакции
21.816
Анкетиве не ми се валидни ниту се некаков голем репер за реалната состојба зошто ќе победи или ќе собере највеќе гласови оној што највеќе ја проширил анкетава, лично јас гласав за албумот на зад аголот а после нив доаѓаат длабока трага, кискинов и герила според мене.
Рекламата влијае, но не е секогаш пресудна! И Герила и Кискинов и Зад Аголот и Длабока Трага... ја шеруваа анкетата, но јас лично гласав за Божјиот Прототип од Џака Накот!
Сепак, нормално дека гласови од тета, вујна, вујче од Америка.. ќе влијаат на крајниот резултат!

BTW, го имаш преслушано Божјиот Прототип?

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Рекламата влијае, но не е секогаш пресудна! И Герила и Кискинов и Зад Аголот и Длабока Трага... ја шеруваа анкетата, но јас лично гласав за Божјиот Прототип од Џака Накот!
Сепак, нормално дека гласови од тета, вујна, вујче од Америка.. ќе влијаат на крајниот резултат!

BTW, го имаш преслушано Божјиот Прототип?
bozjiot prototip e solidno izdanie od dzaka...ali godinava e daleku od najdobro...posle biomehanika tesko dzaka da go dostigne toj vrv

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.365
Поени од реакции
21.816
bozjiot prototip e solidno izdanie od dzaka...ali godinava e daleku od najdobro...posle biomehanika tesko dzaka da go dostigne toj vrv
Повеќе од солиден! Жалосно таков албум да е на исто рамниште по гласови со албумот од тие лиглињата Б-Клан!

Ќе биде интересно следнава година! Албумот од Кртот, од ДНС Екипа, Нов Поредок мислам најавија албум, Страјк спремал нов материјал...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Зад Аголот,Длабока трага,Кискин.
Герила се ептен суви ама ептен.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.365
Поени од реакции
21.816
Зад Аголот,Длабока трага,Кискин.
Герила се ептен суви ама ептен.
Суво, тврдо, рапаво и прљаво - тоа е Герила! Убаво си предупредија тие со насловот на албумот, за да знаат луѓево што треба да се очекува од него! :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Повеќе од солиден! Жалосно таков албум да е на исто рамниште по гласови со албумот од тие лиглињата Б-Клан!

Ќе биде интересно следнава година! Албумот од Кртот, од ДНС Екипа, Нов Поредок мислам најавија албум, Страјк спремал нов материјал...
krtot?seriozen si...a dns moze ke iskoci albumot za 10 godini...

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Во врска со гласањето на анкетите, не е најверодостојно, точно. Но, кога имаше sample battle и кога гласовите беа лајкови и кога се гледаше кој се гласал, веќе вториот battle многу од учесниците се откажаа, зашто без разлика ако победи друг, се што можеше да видиш кај децава се тетки и вујни, лажни профили и слично.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Kiskin brate, STIP HOP pred 5 dena mi stisnale LAJK na stranata a jas sum gi oteral u kurac uste pred recisi godina ;) .... A tie istite stipjani nema kako da me " OTKACILE " bidejki ne me videle 5 godini i ne mi go poznavaat karakterot nitu mi se prijateli u FB - treses prazna slama momak. Jas POTAJNO ne se lozam na nikoj be linguri.OTVORENO se lozam na MASTA od Srbija i srekjen sum sto snimavme so nego i prodolzuvame da snimame. Nikoj mene koj me zapoznal preku muzikata ne me otfrlil poradi pricini za koi vie serete ;) ........... DA jas si imam kompleksi, u film ziveam i ???? Aj sopri me ??? A inace KISKIN i da znaes vo pravo si deka ne davam bitovi na nikoj ;) ... BITOVI za sirokata masa davaj ti od onie tvoite bezdushnite so 3 zvuka ..... moite bitovi se sakralni i astralni, ne se za sekoja skapana dusha .... ti nogu ubavo znaes koj bit za kakov vokal e ama se praves tuka na banami ljoljo DEMEK ;) ..... Tuku aj da ne jadam gomna glasajte za anketata ........

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Kiskin brate, STIP HOP pred 5 dena mi stisnale LAJK na stranata a jas sum gi oteral u kurac uste pred recisi godina ;) .... A tie istite stipjani nema kako da me " OTKACILE " bidejki ne me videle 5 godini i ne mi go poznavaat karakterot nitu mi se prijateli u FB - treses prazna slama momak. Jas POTAJNO ne se lozam na nikoj be linguri.OTVORENO se lozam na MASTA od Srbija i srekjen sum sto snimavme so nego i prodolzuvame da snimame. Nikoj mene koj me zapoznal preku muzikata ne me otfrlil poradi pricini za koi vie serete ;) ........... DA jas si imam kompleksi, u film ziveam i ???? Aj sopri me ??? A inace KISKIN i da znaes vo pravo si deka ne davam bitovi na nikoj ;) ... BITOVI za sirokata masa davaj ti od onie tvoite bezdushnite so 3 zvuka ..... moite bitovi se sakralni i astralni, ne se za sekoja skapana dusha .... ti nogu ubavo znaes koj bit za kakov vokal e ama se praves tuka na banami ljoljo DEMEK ;) ..... Tuku aj da ne jadam gomna glasajte za anketata ........
ШТИП ХОП ЛАЈК ти стиснале?! Леле браво. А ако ти го прочитаат муабетот дека ТИ си ги отерал у курац и Миста ќе се виде и Маста ќе се виде. Уствари, ти се жалеше дека не ти обраќаат внимание, ништо не измисливме ние тука.

За комплексите, твој проблем си се, нит пробувам нит сакам да те сопрам, само не наметнувај мислење, изгледаш бетер од Јеховин сведок.
Сега за битовите, можеш само да се вадиш со тоа дека на никој не даваш, пошто уствари никој и нејќе да снима на твоите, со исклучок на Герила и на тие што не те знаат барем од форумот шо сорта си. И не ми попувај кој има три звука и чии битови се без душа. Ти беше тој кој избриша се од нет ради тоа што не беше задоволен од фидбекот пиле.

Сакрални и астрални битови, мижи Митре тулумби врнат.

Kajgana Shop

На врв Bottom