Првата vs. Поголемата љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.Bear
  • Време на започнување Време на започнување
Ах, и ти ко опозицијава, кај пропаѓаш,па и мене сакаш надолу да ме повлечеш...не ќе можи, не ќе можи:D
--- надополнето: 26 декември 2012 во 00:04 ---

Што ќе вадиш, кога немаш што да ставиш:pos::pos:

А, значи ти си тој што нон стоп дреме кај баба Перса...ја мислев којзнае што праите, а вие ме оговарате, ЛОЛ
--- надополнето: 26 декември 2012 во 00:05 ---

Како ти убаво знаеш;) За клетвите може Луки да ти потврди од прва рака, дали и колку ме бива;)

Ам, не, верујем ја у моќ плавооке чупе, мор чуми да ве јадат вас чупишчата :)

Ах, и ти ко опозицијава, кај пропаѓаш,па и мене сакаш надолу да ме повлечеш...не ќе можи, не ќе можи:D

Сакаш ти да си горе? може бе!

е де мал е и тенок нема ни да го сетиш али мене многу ќе ми значи

Море, ти се рече, за орајне акал много не треба. За тутун па ич. Ама гарант са е превртил еднашка уф нивите.
Ако ти е милоооо, ееем драгоооо...
Шо се дешава у поле останува у поле на црна земја, ровкава, свежо обрнана, нема басја, нема ништо. Мирис заносен, а гавраните се гостат со свежо сервирани црвци.. Милина.

А дали за орајне не требе акл. Прво и основно, ако немаш плугове обратачи, има да се враќаш на рикверц на една страна да ти е обрнана нивата. После самио плуг требе да ора рамномерно, а не преднио забиен, заднио на празно се влече, или заднио забиен преднио 5 сантима земја фаќа... Па коригираш хоризонтала со десна долна полуга, коригираш длабочина со горна полуга. Не отпушташ силно кумплуг да не скршеш диференцијал, треба добри кочници да имаш, да можеш у 2 метра тракторо да го завртеш, и рачишта за да го фатеш тај волан. И требе да го фатеш силно, за да не ти сокрше прсти... И како ораш, требе да си држеш ред, правец, и да гледаш дали се дигат басја, дали лепе, дали е суо... Па после ја оставеш да исќууне влагата, па удреш култиватори, или ја оставаш угара преко зимото, па напролет ја дигаш поново и удараш култиватори. Иначе ако ја остааш неорана дождовето ќе ја набијат, има да се препотеш 3 пати додек ја изораш...

И сите тија работи требе да ги пазеш, само додека ораш. А дек му е крајо па ако ораш/откриваш/покриваш лозје, овоштарник, или спремаш нива за тутун, жито и слични кулутури... Него д'га и широка биде ваа...

Како ти убаво знаеш;) За клетвите може Луки да ти потврди од прва рака, дали и колку ме бива;)

Клетвите са, слушаш и се чудеш шо да врнеш. И на крај ништо не измислеш и си наведнеш глава со милозливи очи.

Иначе првата љубофф се мажи и и деца има сега. Она до осмо оди, јас до средно... Абе за неа сам со факултет... Чат пат среќаваме се, она на тутуно оде, јас на орајне... Интересен е живото. Крпен недокрпен како на Сталета Попов. :)
Луки, кога ќе ја видеш следен пат, прашај ја дали тутуно ја исполнува у живото. Дали е тава смислата? Дали вреде да се оде против земјоделската традиција наметната од постарите генерации и самостојно да се бара смисла на постоејнето? И коа ќе се замисле од тава силен егзистенцијализам, инскористи го моменто и скокни и тука во сеното!

па ако првата била поголема тогаш втората не би се појавила, едноставно не би имало причина. Или е од монотонија со првата, од досада, или па се нашла тука личност која е послична...

А, значи ти си тој што нон стоп дреме кај баба Перса...ја мислев којзнае што праите, а вие ме оговарате, ЛОЛ
--- надополнето: 26 декември 2012 во 00:05 ---

Баба Перса ми е најбољи другар за тие работи а понекад си праиме и други :LOL:...
Немој да се закачаш со машки , знаеш дека за оговарање не бива бетер од жени :P:D

Знам, знам, знам...кучињата лаат, караванот си врви:P:D
А баба Перса чорапчина топли ми ти плете и со ноџињата скока , и заедно со мене ја оговара плавоока:D
бејби бејби кис кисс мва мвааа цмоккк :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom