W
Werther
Гостин
Да де како не е.Која метафора?Па и не сум баш сигурен дека е зло да си христијан,суштината на религијата е многу добра,но метафората си го прави своето..
Добра е ако сакаш да си апатичен,слаб,немоќен.

Да де како не е.Која метафора?Па и не сум баш сигурен дека е зло да си христијан,суштината на религијата е многу добра,но метафората си го прави своето..
Животот ја креира моќта или моќта го креира животот?Да де како не е.Која метафора?
Добра е ако сакаш да си апатичен,слаб,немоќен.
![]()
Незнам ти кажи ми ти си Рисјанинот не јас?Животот ја креира моќта или моќта го креира животот?
А ти очигледно си не надминал сите... Свака ти час... скинем ти капу...За Џурџо да те засака треба да си профил на човек како Игорче и Ошо.
Ако не си таков тешко дека ќе станеш негов пријател.
Ошо си кажува некои небулози по темиве,а Игорче прашува како навиен,како воденица т.е незнае да напише мислење без да стави прашалник на крајот.
Џурџо е нивниот гуру.А што зборува Ѓурџиеф е тоа е веќе уметност,треба да си мецена за да разбереш,голем интелектуалец.Ставовите на Џурџо се ригидни,непроменливи.
Ѓурџо е единствениот буден на форумов и единствениот кој го спознал бог.Игорче и Ошо се во фазата на будење и во фазата на пронаоѓањето на бог.Сите останати сме во длабок сон.
Само една порака имам до Џурџо колку повеќе се доближуваме до науката,а во денешно време науката се развива со огромна брзина,толку е поголемо зло да си Рисјанин.
![]()
Ошка ти си најпоштен од сите 3ца што ве набројав.
Ондак вака нека ти биде...Ошка ти си најпоштен од сите 3ца што ве набројав.
Ај размисли малку што напишав,дали напишав дека ако ги снема религиите и злото ќе го снема?
![]()
Де бе Гурџи, зар забрането е чоек да ти стаи лајк, па и ти си знаел некојпат да пишеш нешто интилигентноДоналтчо....еднаш на темата на Ошо ми стави лајк, тоа беше за приказната за човекот кој седи само во една соба од куќата......спореди ја со состојбите на мозокот кај човекот, па ќе сватиш каква корист имаш.
И дај ти се молам, вакви глупи прашања не ти доликуваат...
ПС. Ме секира твојата интелигенција, да не успеваш да ги поврзеш работите....
Ошка ти си најпоштен од сите 3ца што ве набројав.
Ај размисли малку што напишав,дали напишав дека ако ги снема религиите и злото ќе го снема?
![]()
Igorce humorot ti e lit najverojatno kako i facata.
Ja и Г. сме у бегство моментално, за кражба.
Igorce humorot ti e lit najverojatno kako i facata.
![]()
Igorce,ima administrator sto kontrolira nema,potreba od tvoite opomeni.
Младичу, контролирај се што пишуваш.
За твое добро, не дека нешто ме навредиIgorce,ima administrator sto kontrolira nema,potreba od tvoite opomeni.
Ne si ti covekot sto treba da gi deli.
![]()
Igorce tapa si,neznaes da vratis i sum se brukal.За твое добро, не дека нешто ме навреди....сам се брукаш.
Да, не е лоша идеја.Ајде, медитирајте, инаку Џурџо ќе ви се пушти од WенеЦија.