Предлог за серии и кратки рецензии

• Креатор на темата Креатор на темата Акаша
  • Време на започнување Време на започнување
Можи некој по ПП да ми прати линк за првата и втората сезона од Six Feet Under?

Ја најдов на kat.ph, ама снимката е за нигде. А од Замунда се спушта со 90 Kb/S. :confused:

Thanks in advance. :)

Ја најдов на kat.ph, ама снимката е за нигде. А од Замунда се спушта со 90 Kb/S. :confused:

Таа е снимката... нема да најдеш поубава. Јас од замунда ја спуштав, ама би требало и торентот на kat.ph да биде исти. И мислам дека само првите две сезони се такви нели, после подобри им се снимките.

Почекај си од замунда прва сезона е лоша снимката од втора добра беше. Барем мислам дека беше така.
Џимеј ме престасал.

Таа е снимката... нема да најдеш поубава. Јас од замунда ја спуштав, ама би требало и торентот на kat.ph да биде исти. И мислам дека само првите две сезони се такви нели, после подобри им се снимките.
Почекај си од замунда прва сезона е лоша снимката од втора добра беше. Барем мислам дека беше така.
Џимеј ме престасал.
Добро, фала ви шо одговоривте. :)

Ќе ја почекам од Замунда тогаш...оваа од kat што ја спуштив, ем е лоша сликата, ем е мала...на лаптопот едвај пола екран го зафаќа. Се надевам дека од Замунда ќе е нешто поарно.

Ќе ја почекам од Замунда тогаш...оваа од kat што ја спуштив, ем е лоша сликата, ем е мала...на лаптопот едвај пола екран го зафаќа. Се надевам дека од Замунда ќе е нешто поарно.
На Арена има двдрип од целиот серијал.

Само предлог, не се летај со оцените за серијата пребрзо....рачунај дека ќе треба да и дадеш време, и тоа доста.

Само предлог, не се летај со оцените за серијата пребрзо....рачунај дека ќе треба да и дадеш време, и тоа доста.
Еве, баш сега ја догледав пилот епизодата и ми остави добар впечаток. Не беше толку...спора колку што очекував.

Ми се допадна оти има добар микс на драма и хумор, заедно со супер ансамбл на глумци кои играат многу комплексни ликови. Цело семејство е некако...fucked up. Особено Рут и Дејв.

После ќе ја гледам и втората епизода, се надевам дека и таа ќе ми остави вакви импресии.

Инаку...thanks for the recommendation. :D

Дисфункционално би бил правиот збор:D

nailed+it.jpg

Него, дајте бе некој ГИФ интересен...

hatfields-and-mccoys-history-channel-miniseries.jpg

Hatfields & McCoys е сосем солидна кратка серија (историска вестерн драма) за кавгата меѓу две американски семејства и нивните патријарси во 19. век. Кавгата брзо прераснува во крвна одмазда во вестерн стил. И приказната и сценариото, како и глумата (актерската екипа воопшто не е за фрлање) се мошне добри, па кој е по ваков тип серии нема да биде лошо да ја изгледа. Иако тоа не е никаква гаранција за квалитет, снимана е по вистинити настани.
Јас и инаку сум мераклија за добар вестерн, па ова прилично ме орасположи. Сериите последниве години го прешишаа филмот, а ова е само уште потврда во таа насока.

Нешто слично на Sherlock, значи да пука од интелегенција.. :D
после секоја епизода да ја тумачам, да ме замисли..
предлог ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom