Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

L

.Lost Angel.

Гостин
Ќе и кажеш срце, душо, бел џигер молам ти се не ми викај нагалено бубреже, панкреасче, желудниче, и слични деминутиви од други внатрешни органи. Едноставно не те ареса, иако се обидува да ти покаже љубофф невестата. Или па почни и ти така невестата да си ја викаш. И мош ќе и текне шо е работата.
Не сум човек кој кажува такви работи :cautious: не сум дете од 15 год. ебаго т.е нема врска годините и возрасни жени викаат така ама пак јас не можам ептен некако глупаво ми е и лигаво што знам ... :unsure:

L

Luki Junior

Гостин
Не сум човек кој кажува такви работи :cautious: не сум дете од 15 год. ебаго т.е нема врска годините и возрасни жени викаат така ама пак јас не можам ептен некако глупаво ми е и лигаво што знам ... :unsure:
Еми размисли на каков друг начин да ти ја искажува афектираноста, па може да се разберете некак. Ама голема е шансата да не те сватат правилно, па да ја зафркнеш целата работа.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ќе и кажеш срце, душо, бел џигер молам ти се не ми викај нагалено бубреже, панкреасче, желудниче, и слични деминутиви од други внатрешни органи.
Може ли "куре"?

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Може, оти да не. Додуша тава е бордерлајн, оти курето колко е внатрешен орган, толко е и надворешен. (Мислам разбираш ја дуалноста на проблемо... :) )
Ако според неа е внатрешен, тогаш доволно афектираност има.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
изигран сум како магаре.. ебате љубовта кога ќе дознаеш дека све било лице праење.. :tapp:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ако може помош Lost Angel има проблем ептен го нервира кога некоја ќе му каже леле па ти си сонце,маче,мало,бушавко,срцушко и тн. и сега ве прашува дали овие зборови вас ве нервираат :confused: а што е најтрагично таа што му се допаѓа му вика сонце,мало и тн. :cautious: решение .. ?
Ќе и речеш: на кого бе ти маченце, срценце, душичко.. Абе ја сум ти дива животња бе! Ќути тука да не те грабнам да те полудам од е*ење!:pos:

L

.Lost Angel.

Гостин
Абе види, таа испаѓа те третира како да си и домашно милениче. Покажи дека не те припитомила!
На некои луѓе тоа и е во навика да си викаат така мене ме нервира тоа малце али нвм :) додека не навредуваат нема да има нешто посериозно но ако навредуваат е тогаш ќе има интересно нешто :D

Член од
28 декември 2012
Мислења
119
Поени од реакции
67
e vaka sea ti se cudam i tebe mome na umot,da sakas nekoj i da se ogranicis na svojata sloboda ... bas interesno jas da te prasam za godinite e nekulturno no dali si prosetala po svetot i vo nasa zemja tolku momcinja ima sto nema da mozes koe da go izbere .. no ako mislis deka e perfekten sovrsen pristapot e lesen samiot pogled vo ocite na toa momce i tvojot ke se vkrstat a emociite sami ke preovladuvaat potrudi se na poinakov nacin da dopores pred se tvojot fizicki izgled i tvojata harizma stavi gi vo prv plan ... jas navistina ne mozam da dadam po opsirno za tvoja situacija no ako nesto vredi bori se ako ne vredi togas prodolzi napred i ne se zavrtuvaj.. ;)

• Војник •

БОРБА ТЕ ЧЕКА!
Член од
6 април 2011
Мислења
457
Поени од реакции
1.263
Οва што го пишувам е слично со таа тема „Како да започнам разговор со една девојка која не ја познаваш„ али јбг.

Епа вака јас живеам во странство и роден сум таму. Се запознав со една девојка преку фејзбук. Веќе една година се допишуваме, не стално али знам постои интереса. Не сум заљубен или слично, али многу е убава вака и сакам да ја видам. Си викам зошто да не и така немам пријатели во Македонија може преку неа и други да запознам.

Она ми вика здравје ако ќе дојдеш обавезно да се видиме. Нема проблем. Полека полека доаѓа време и треба да заминам за Македонија.

Главниот проблем е немам многу изкуство со девојки, а со македонки па ич. Малце страмежлив сум. (Имам 17 години) Чудно ќе ми биде вака да се видиме оти јас ко една пичка само пишувам и сега сто посто сигурен сум ќе ми фалат зборови и се плашам од друга страна да не ја замарам.

Што мислете како да почнам разговор со една девојка, која од една страна виртуелно се знаеме али во живо не? Што може да правам за да не ја замарам? Јас па не ни знам како да и пријдам ако по прв пат ќе се видиме. Рака да и давам? Да ја прегрнам?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Οва што го пишувам е слично со таа тема „Како да започнам разговор со една девојка која не ја познаваш„ али јбг.

Епа вака јас живеам во странство и роден сум таму. Се запознав со една девојка преку фејзбук. Веќе една година се допишуваме, не стално али знам постои интереса. Не сум заљубен или слично, али многу е убава вака и сакам да ја видам. Си викам зошто да не и така немам пријатели во Македонија може преку неа и други да запознам.

Она ми вика здравје ако ќе дојдеш обавезно да се видиме. Нема проблем. Полека полека доаѓа време и треба да заминам за Македонија.

Главниот проблем е немам многу изкуство со девојки, а со македонки па ич. Малце страмежлив сум. (Имам 17 години) Чудно ќе ми биде вака да се видиме оти јас ко една пичка само пишувам и сега сто посто сигурен сум ќе ми фалат зборови и се плашам од друга страна да не ја замарам.

Што мислете како да почнам разговор со една девојка, која од една страна виртуелно се знаеме али во живо не? Што може да правам за да не ја замарам? Јас па не ни знам како да и пријдам ако по прв пат ќе се видиме. Рака да и давам? Да ја прегрнам?
1. Исфрли го тој збор „пичка“ од речникот, и овде, а особено кога ќе се гледаш со девојката. Сите сме ги имале тие проблеми на почетокот и тоа не е ништо чудно.

2. Рака секогаш се дава, а ако сакаш да си направиш пат за потенцијално да има нешто мешу вас во иднина, може директно да ја прегрнеш (не дека и ако само ѝ дадеш рака нема да може да има нешто во иднина, ама така можеби ќе се убрзаат работите). Плус тоа, ако е многу убава, секогаш тоа е добар знак да *сакаш* да имаш нешто со неа.

Е сега, кога ќе се видите, ти настапуваш со предзнаење или предрасуда дека „не си заљубен или слично“. Тоа се менува после првиот контакт лице во лице. Ако ти се бендиса тогаш, може да сметаш дека си заљубен и тоа е во ред. Може да ти затрепери срцето (или да ти се крене крвниот притисок и апаратчето за мерење, ако сакаш така да гледаш) кога ќе ја видиш, кога ќе помуабетите итн. Во секој случај, штом и од нејзина страна има интерес за да се видите и таа *дојде* на состанокот, може да сметаш дека и ти нејзе си ѝ интересен.

Од друга страна, од кај знаеш дека таа *не* се секира како ќе испадне кога ќе се видите? Можеби и таа исто чувстува за тебе, исто ја јаде јанѕа како ќе испадне вашето гледање во живо... Тоа не се знае додека не се видите. Затоа, немој многу да му ја мислиш - добро е што по секако ќе се видите.

Најдоброто нешто што може да го направиш е да бидеш природен. Ако почувствуваш дека ти се врзува јазикот, кажи „ми се врзува јазикот, не знам што да кажам“. Искреноста е супер во овие ситуации, зашто другата страна чувствува дека има работа со човек со чувства и вообичаено не сака да гледа извежбани фрази или слично. Ова е барем моето искуство.

Единствено нешто што треба да го избегнуваш се зборови во врска со твоите чувства за неа. Тоа немој да ѝ го кажуваш во лице, барем не на првиот состанок. Твоето тело самото ќе ѝ каже како се чувствуваш во врска со неа и таа ќе разбере, без ти да мора да се објаснуваш. Да повторам, многу е природно до бесвест да ти се бендиса девојката на првиот состанок и треба да бидеш спремен на тоа и да знаеш дека тоа е нормално и дури пожелно.

Со лесно и само напред.

Kajgana Shop

На врв Bottom