Религијата (не) го унапредува општеството

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Добро констатираше дека има начин.
Ај сега да те замолам да ми го кажеш начинот.
Хахахахах ај што си ....таков каков си, да не бидам директен, па уште и досаден си, најлоша комбинација си да ти кажам искрено.

W

Werther

Гостин
Хахахахах ај што си ....таков каков си, да не бидам директен, па уште и досаден си, најлоша комбинација си да ти кажам искрено.
Интересно ми е утепани од природата луѓе како тебе да нервирам,а каков сум таков сум,а реков и ќе повторам,само можам да замислам каков утепан лик си,тешка утепаница си гарант,глава давам дека е така.

:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Интересно ми е утепани од природата луѓе како тебе да нервирам,а каков сум таков сум,а реков и ќе повторам,само можам да замислам каков утепан лик си,тешка утепаница си гарант,глава давам дека е така.

Ти си тој што се нервира, иначе немаше да тролаш со тоа кој е утепан а кој не.;)

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Кој го гледал цело видео ако се сеќава каде или ако може да најде во еден дел Билјана Ванковска што спомнува нешто „не сум конфорнист“ или нешто така... не го гледав цело и случајно уз преметување налетав на тоа и баш ме заинтересира мислата го барав 20 минути не можев да го најдам делот. Ми остана у мисла се нервирам :D

W

Werther

Гостин
Кој го гледал цело видео ако се сеќава каде или ако може да најде во еден дел Билјана Ванковска што спомнува нешто „не сум конфорнист“ или нешто така... не го гледав цело и случајно уз преметување налетав на тоа и баш ме заинтересира мислата го барав 20 минути не можев да го најдам делот. Ми остана у мисла се нервирам :D
Сега Игорче ќе те праша зошто не си го догледал целото видео.

:pos:

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Сега Игорче ќе те праша зошто не си го догледал целото видео.

:pos:
ах, ме мрзи 2 саата да гледам цело посебно по коментарите дека не била нешто дебатава, ама ми остана тој дел на кој случајно налетав и ќе се нервирам вака дури не го најдам макар скроз бесмислен бил :D

W

Werther

Гостин
ах, ме мрзи 2 саата да гледам цело посебно по коментарите дека не била нешто дебатава, ама ми остана тој дел на кој случајно налетав и ќе се нервирам вака дури не го најдам макар скроз бесмислен бил :D
И да не го гледаш,нема ништо спектакуларно во дискусијата што би било инересно.
Џабе ќе си го трошиш времето,јас 1 саат гледав и исклучив,тапа е.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Абе има начин како човек да се справи со такви како тебе, ама у реален живот. Само што не верувам дека би се осудил да садиш тикви. Вака на форум ќе мора да одговарам на вакви тролања.....ама ништо страшно, ќе попуни време измеѓу потези додека си играм шах.
Може треба на безобразлук другачие да се реагира....ама не сум секогаш исто расположен. А у задње време па ми доаѓаат вакви како тебе па и смешни да ти кажам право хахаххх
Играш шах бе море... дај еден ден да свртиме една партија...:)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ај објасни јас оваа реченица, јас не можам да сватам како религијата технолошки го развива општеството.
Не го развива технолошки,туку му дозволува да се развива само технолошки,но не и духовно,ако се развива духовно,тогаш сите би биле еретици и нехомофобици итн ... xD

C

cige

Гостин
Не го развива технолошки,туку му дозволува да се развива само технолошки,но не и духовно,ако се развива духовно,тогаш сите би биле еретици и нехомофобици итн ... xD
Црквата е крива што хомопопулацијата е во толку мал процент. thumbs up for you :facepalm:

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Црквата е крива што хомопопулацијата е во толку мал процент. thumbs up for you :facepalm:
Па да,индиректно да,поради тие проповеди на библијата.Мислам црквата е крива што е мал процентот на хомопоулацијата што се изјаснило јавно дека се хомо.додека не им пружа сигурност на тие кои што се кријат и глумат дека се хомо ( 60% од хомичите).Ако ги земеме нив како пример :)

Член од
9 октомври 2009
Мислења
199
Поени од реакции
98
Ја гледав “дебатава“ и искрен да бидам на сѐ личеше освен на дебата.
1. Не слушнавме дефиниција што е религија, а што е подобрување на општеството.
2. Дебатата беше за социјалната улога на религијата во општеството и нејзиното влијание врз истото, а не за тоа дали постои Бог или не постои...
3. “Дебатерите“ воопшто не беа спремни за да дебатираат.
Жалостно што МОФ организирале некаква си дебата, а притоа не пристапиле сериозно кон овој настан.

Kajgana Shop

На врв Bottom