101 причина зошто верувам дека Исус е единствениот вистински Бог

W

Werther

Гостин
Море Исус дојде заради нас, и се жртвуваше за нашите гревови минати, сегашни и идни. Воскресна за нас, да ни покаже што не чека во рајот, ако сме со него во земскиот живот.

Ама меѓу редови ни кажа да бидеме пред се разумни и да иаме памет у глава.
Ти се пронаоѓаш ли у последново? Не ми личи.
Исус дојде заради тоа што татко му го направи,не се жртвуваал за ништо.Исус беше распнат бидејќи со бунт сакаше да ги истера Паганите т.е Римјаните.

Исус е идиот,но искрен идиот.

:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Исус дојде заради тоа што татко му го направи,не се жртвуваал за ништо.Исус беше распнат бидејќи со бунт сакаше да ги истера Паганите т.е Римјаните.

Исус е идиот,но искрен идиот.

Ааа пријателе ти го јадеш стапот дефинитивно.

Штотуку си обезбеди one way ticket за лево од Христос.

Покај се, ама искрено, ако сакаш да одиш десно од Христа.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Друг избор нема а само Христа постои за тебе од бесконечен космос... Ограничен еден...:facepalm:

W

Werther

Гостин

Не благодарам.Доколку постојат Рајот и Пеколот,по радо би одел во Пеколот.
Во Пеколот се наоѓаат кралевите,големите војсководци,филизофите од античка Грција т.е многу бошците.
Во Рајот одат сиромавите,бездомниците...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во Пеколот се наоѓаат кралевите,големите војсководци,филизофите од античка Грција т.е многу бошците.
Не бе тоа те лажат капиталистите:)
--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:00 ---
Друг избор нема а само Христа постои за тебе од брсконечен космос... Ограничен еден...:facepalm:
Оооо љубави одамна те нема да ми реплицираш:P

Мислев дека си отишол да ти извршат егзорцизам.

Арен ли си?

Пиво пиеш ли?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Не бе тоа те лажат капиталистите:)
--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:00 ---

Оооо љубави одамна те нема да ми реплицираш:P

Мислев дека си отишол да ти извршат егзорцизам.

Арен ли си?

Пиво пиеш ли?
Арен бе... Ти...?:)

Ти реков мене ми пројде возот за егзорцизам... се помирив со тоа веќе...:P

Пиво ретко... Узо почесто... а најчесто бунар на журки...:D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти нели беше едно време Агностик,барем мене така ми делуваше?
Многу брзо ги менуваш ставовите,погледите.

:D
Ја агностик:eek:

Одувек сум бил и ќе бидам Горд Христијанин.:cool:
--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:14 ---
Арен бе... Ти...?:)

Ти реков мене ми пројде возот за егзорцизам... се помирив со тоа веќе...:P

Пиво ретко... Узо почесто... а најчесто бунар на журки...:D

Ај ќе те проверам и за пивото и за узото и за егзорцизмот:pipi:

W

Werther

Гостин
не е така,светски војни немало отсекогаш,а дека овие времиња се подобри се сомневам оти сега има повеќе глад од кога било,ти ја гледаш напредноста на технологијата ама и тоа не ни носи подолг век ,смртноста од тешки болести како рак и др ја немало никогаш ,процентот на самоубиства е на високо ниво, квалитетот на храната е на нула? секој 5ти човек страда од депресија ?? а тоа за рамена на стоки и услуги го олеснува животот ама не го прави поквалитетен
Многу сакав да ти реплицирам за канцерот,но вчера немав време и затоа сега ќе ти подобјаснам.
Најпрво дефиниција:Медицински ракот е малигна неоплазма,ракот е класа на болест каде што група на клетки пројавува некотролиран раст преку поделба надвор од нормалните граници,напаѓање и врзување со соседните ткива и понекогаш појава на метастази(метастаза просто:ист тип на тумор,но на друг дел од телото).

Сите имаме во телото канцерогени клетки,одсекогаш дали пред 2000-3000 години,одсекогаш од самото наше постоење на оваа планета.
Бемките се еден вид,може да се каже,тип на канцерогени клетки.Е сега ако не постоел ракот,како што ти велиш во подамнешно време значи ни бемките не постоеле,што е глупост невидена.

--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:18 ---

Епа се извинувам тогаш,лоша ми била проценката.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:14 ---

Ај ќе те проверам и за пивото и за узото и за егзорцизмот:pipi:
А за бунарот не проверуваш... страв ти е да не се удавиш во бунарот, оти е без дно... ;) Таму ни Иса не те спасува...:sneaky:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Епа се извинувам тогаш,лоша ми била проценката.

Простено ти е од мене:)

Другото Господ нека ти прости.
--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:30 ---
А за бунарот не проверуваш... страв ти е да не се удавиш во бунарот, оти е без дно... ;) Таму ни Иса не те спасува...:sneaky:
Хмм. За мене нешо друго претставува бунар.:P

Ќе провериме и то, не бери гајле.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Простено ти е од мене:)

Другото Господ нека ти прости.
--- надополнето: 21 декември 2012 во 22:30 ---

Хмм. За мене нешо друго претставува бунар.:P

Ќе провериме и то, не бери гајле.
Нема што да се проверува... веќе добро проверено е... Бегај си ти што побрзо од стадото оти така осуден си да бидеш само овца(најповеќе можеш да станеш црна овца т.е. овца која многу мрчи) Стани си лав да те види господ и да ти скине капу...:)

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
така е сите големци се во пеколот ама не да живеат како тука што живееле туку во невиден очај и болка што не престанува,и како што во Рајот не можат да се опишат убавините и бесконечноста така и во пеколот не можат ни да се замислат страдањата

Матеј: 13:42 и ќе ги фрлат во огнена печка; таму ќе биде плач и чкртање со заби.

24:51 па ќе го пресече и ќе го стави меѓу лицемерите. Таму ќе биде плач и чкртање со заби.

Лука: 13:28 Таму ќе биде плач и чкртање со заби, кога ќе ги видите Авраама, Исака и Јакова и сите пророци во Божјото Царство, а себеси - истерани надвор.
--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:16 ---
така е сите големци се во пеколот ама не да живеат како тука што живееле туку во невиден очај и болка што не престанува,и како што во Рајот не можат да се опишат убавините и бесконечноста така и во пеколот не можат ни да се замислат страдањата

Матеј: 13:42 и ќе ги фрлат во огнена печка; таму ќе биде плач и чкртање со заби.

24:51 па ќе го пресече и ќе го стави меѓу лицемерите. Таму ќе биде плач и чкртање со заби.

Лука: 13:28 Таму ќе биде плач и чкртање со заби, кога ќе ги видите Авраама, Исака и Јакова и сите пророци во Божјото Царство, а себеси - истерани надвор.

W

Werther

Гостин

Mи одговара,печка имаат нема во зима да мислам за сметки за струја или дрва,решен е тој проблем.

Ова со печката е уште еден плус зошто сум ЗА пеколот и НЕ за рајот,нормално пред се сум ЗА пеколот бидејќи има добро одбрано друштво.

Чкртање со заби. WTF !
П.С Најди подобар превод.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

--- надополнето: 21 декември 2012 во 23:16 ---

:facepalm: Уште ли се лажете себе си со вакви стања во жута боја... Пораснете бе луѓе... Станете Луѓе-Лавови а не саде бекате, бееее... Страшно:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom