- Член од
- 4 мај 2012
- Мислења
- 83
- Поени од реакции
- 19
Нема врска тоа е мое мислење,немора да си го сватиш како така.Жално!!
немора да се правите паметни,всушност образложи што е неприфатливо за тебе
Нема врска тоа е мое мислење,немора да си го сватиш како така.Жално!!
АЛЕЛУЈА ДОАЃА ВРЕМЕ КОГА СЕКОЕ ИМЕ ЌЕ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ИМЕТО ИСУС1. “Дури и најнепопустливите критичари на Исус ќе кажат дека никој досега не живеел толку чист живот како Исус” - Р. Захариус
2. “Ги познавам луѓето; и ви велам дека Исус не е обичен човек.” - Наполеон Бонапарта
3. “Тогаш Марија му рече на ангелот, Како е можно тоа кога јас не знам за маж.”
4. “Предадов невина крв.” - Јуда Искариотски
5. “Не наоѓам вина во овој човек.” - Понтиј Пилат
6. “Кој од вас ме обвинува за грев?” - Исус
7. “Тој воскресна, онака како што кажа.” - Ангел кај Исусовиот гроб
8. “Запаметете дека Исус Христос од Давидовиот род, беше воскреснат од мртвите.” - Апостол Павле
9. “Јас Сум Првиот и Последниот и Живиот, и умрев, и ете, Жив Сум во сите векови” - Исус
10. Мртвите луѓе не јадат риба - (Јован 21)
11. Месијата претскажан од пророците дека ќе потекне од Давидовиот род, требаше да дојде пред уништувањето на Израелскиот храм во седумдесетата година од нашата ера кога беа уништени сите родословски записи.
12. Ниеден лажен Месија не тврдел дека го исполнува Законот.
13. Според законите на веројатноста, можноста еден човек да исполнува повеќе од 300 месијански пророштва е астрономска (буквално, трилион на трилион)
14. Беше претскажано дека Месијата треба да дојде од Витлеем, Египет и Назарет.
15. “Почна од Мојсеј и од сите пророци, и им објасни што е пишано за Него во Писмото.” (Лука 24:27)
16. “Но, Бог на тој начин го исполни она што го навестуваше однапред, преку устата на сите пророци: дека Неговиот Христос ќе пострада.” (Дела 3:18)
17. Даниел претскажа дека ќе поминат 483 години од датата кога Ерусалим бил наново изграден па до датата кога Исус ќе влезе во Ерусалим. Ова беше точно исполнето до самиот ден.
18. “Уникатен помеѓу оние кои решаваат проблеми од криминален карактер е, оној кому му е поважен идентитетот на осудениот, а не неговото дело.” - И. Линтон
19. “Тврдењето дека Исус е единствениот начин за спасение е или точно или погрешно. Ова може да биде одредено само врз основа на докази.” - Ј. Анкерберг и Ј. Велдон
20. “После шест години поминати во непристрасно истражување на Христијанството, неговата вистинитост или невистинитост, дојдов до конечен заклучок дека Исус Христос беше Месијата.” - Л. Велс
http://www.mkbible.net/isus/101.php
Времето доаѓа... де бре Ванчо!!!,,,,
не сери,,никаде не пишува дека времињата нема да ги знаеме туку дека денот никојј не го знае,и верните во Христос нема да видат Смрт на тој ден туку живи ќе отидат на неботоВремето доаѓа... де бре Ванчо!!!
Времето никаде не оди ниту доаѓа...
И ви рекоа вам хритсијаните дека нема да го знаете времето... Така да, од каде знаете дека доаѓа некакво си време?
Далеку сте вие од познавање на времињата... не смеете да го правите тоа...
Богохулник си?
Молчи си таму и надевај се дека доаѓаат знаците... секако ќе умреш.
Ништо ново под сонцето. Отсекогаш имало војни, земјотреси и тешки времиња.не сери,,никаде не пишува дека времињата нема да ги знаеме туку дека денот никојј не го знае,и верните во Христос нема да видат Смрт на тој ден туку живи ќе отидат на небото
Лука: 21:24 Ќе паѓаат од сечилото на мечот, и ќе ги одведуваат во ропство меѓу сите народи; а народите ќе го газат Ерусалим, додека не се исполнат времињата на народите.”
Галатјани: 4:10 Внимавате на деновите, и месеците, и времињата, и годините.
2 Тимотеј: 3:1 А ова знај го: во последните денови ќе настанат тешки времиња,
Јован: 16:4 А Јас ви го кажав ова, за да се сетите, кога ќе дојде времето, дека ви го реков тоа. Ова не ви го реков од почеток, зашто бев со вас.”
Марко: 13:8 зашто ќе се крене народ против народ и царство против царство; ќе има земјотреси по разни места; ќе има глад. Тоа е почеток на страдањата.” овој почеток почна уште пред еден век во времето на светските војни
Лука: 21:11 ќе има големи земјотреси, а на разни места ќе има глад и помор; ќе има стравотии и големи знаци на небото.
не е така,светски војни немало отсекогаш,а дека овие времиња се подобри се сомневам оти сега има повеќе глад од кога било,ти ја гледаш напредноста на технологијата ама и тоа не ни носи подолг век ,смртноста од тешки болести како рак и др ја немало никогаш ,процентот на самоубиства е на високо ниво, квалитетот на храната е на нула? секој 5ти човек страда од депресија ?? а тоа за рамена на стоки и услуги го олеснува животот ама не го прави поквалитетенНишто ново под сонцето. Отсекогаш имало војни, земјотреси и тешки времиња.
Всушност ако се направи споредба сега и во минатото, не само што не се полоши овие времиња, туку се дааааааааалеку подобри во секој поглед.
Квалитетот на животот е зголемен, човечкиот животен век е продолжен, знаењето и пристапот до информации за просечниот човек е нешто кое луѓето во минатото можеле да само да го сонуваат, размената на стоки и услуги е како никогаш во историјата...итн, итн.
Така да, аргументите за последни денови и тешки времиња ти се на стаклени нозе....или подобро речено срушени до темел.
Дечко, не туку лупај како Максим по дивизија, срамота е, ќе ти се смеат...не е така,светски војни немало отсекогаш,а дека овие времиња се подобри се сомневам оти сега има повеќе глад од кога било,ти ја гледаш напредноста на технологијата ама и тоа не ни носи подолг век ,смртноста од тешки болести како рак и др ја немало никогаш ,процентот на самоубиства е на високо ниво квалитетот на храната? секој 5ти човек страда од депресија ?? а тоа за рамена на стоки и услуги го олеснува животот ама не го прави поквалитетен
1.Светски војни немало од секогаш,но имало инквизиции,лов на вештерки,крстоносни војни кои резултирале со милиони жртви.не е така,светски војни немало отсекогаш,а дека овие времиња се подобри се сомневам оти сега има повеќе глад од кога било,смртноста од тешки болести како рак и др ја немало никогаш
- Просечен животен век пред неколку века бил одприлика 30, сега е 70 години.не е така,светски војни немало отсекогаш,а дека овие времиња се подобри се сомневам оти сега има повеќе глад од кога било,ти ја гледаш напредноста на технологијата ама и тоа не ни носи подолг век ,смртноста од тешки болести како рак и др ја немало никогаш ,процентот на самоубиства е на високо ниво, квалитетот на храната е на нула? секој 5ти човек страда од депресија ?? а тоа за рамена на стоки и услуги го олеснува животот ама не го прави поквалитетен
Ми се допаѓа кога вака христијани ќе избувнат со гнасни зборови со цел да навредат. А ни проповедаат сите тие за „вртење образ“, мир во душата, да се љуби непријателот... Сонце...
циркуз си ама кога некој сере за нешто шо не го знае нормално е да му речеш така ,јас ти наведов со стихови од библијата дека времињата ќе ги познаваат верните во Христа,а за смртта библијата ја објаснува како едноставен премин од телесност во духовност и се плашат само оние што не се сигурни што после смртта а верните знаат што после тоаМи се допаѓа кога вака христијани ќе избувнат со гнасни зборови со цел да навредат. А ни проповедаат сите тие за „вртење образ“, мир во душата, да се љуби непријателот... Сонце...
Јас не „серам“, ами ти велам како зборуваат законите на богот.
Не реков јас дека ти си рекол, ами писанијата ви велат дека не е дадено на вас да ги знаете точно времињата, ами ете вака да си погаѓате...
Бидејќи реално и не постои такво време кое вие го проповедате 2000 години и сеуште ништо... И нема да има нешто, ама ајде...
На вашите 101 причина зошто верувате во Исус, јас ќе дадам само едно решение: Верувате бидејќи не знаете! А тоа е најлошо.
Зошто додавате оправдувања за вашето незнаење?
Ќе одите живи на небото? Навистина?
Што е смрт? Па толку страв од нејзе и сите овие имиња на богови и молитви за да се избегне таа толку „страшна“ смрт?
Стравот би го додал во овие ваши 101 причина...
Размисли!
Само за болдод еден виц.не е така,светски војни немало отсекогаш,а дека овие времиња се подобри се сомневам оти сега има повеќе глад од кога било,ти ја гледаш напредноста на технологијата ама и тоа не ни носи подолг век ,смртноста од тешки болести како рак и др ја немало никогаш ,процентот на самоубиства е на високо ниво, квалитетот на храната е на нула? секој 5ти човек страда од депресија ?? а тоа за рамена на стоки и услуги го олеснува животот ама не го прави поквалитетен
Пробај во иднина да ги цитираш Мојсиевите закони и тоа да ми ги дадеш оригинал со објаснувања од рабини, не ова. (ако не можеш да најдеш, твој проблем)
The Lord is my Shepherd; I shall not want.Стравот би го додал во овие ваши 101 причина...
Размисли!
Оваа верзија повеќе ми се допаѓа ..The Lord is my Shepherd; I shall not want.
He maketh me to lie down in green pastures:
He leadeth me beside the still waters.
He restoreth my soul:
He leadeth me in the paths of righteousness for His name' sake.
Yea, though I walk through the valley of the shadow of death,
I will fear no evil: For thou art with me;
Thy rod and thy staff, they comfort me.
Thou preparest a table before me in the presence of mine enemies;
Thou annointest my head with oil; My cup runneth over.
Surely goodness and mercy shall follow me all the days of my life,
and I will dwell in the House of the Lord forever.