101 причина зошто верувам дека Исус е единствениот вистински Бог

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Пробај во иднина да ги цитираш Мојсиевите закони и тоа да ми ги дадеш оригинал со објаснувања од рабини, не ова. (ако не можеш да најдеш, твој проблем)
Ова, не го сметаме за валидно преведено ниту пак за валидно разбрано. Грчки кованици од III-IV век, а!!!
аха сватив дека си антихрист ,оргинал друже постои само во свитоците кој се најдени пред векови и можат да се најдат во музеј како тогаш ти бараш да ти дадам оргинал хаха
инаку јас немам ништо со мојсеевиот закон зошто тој бил даден за евреите кој биле божјиот народ пред да дојде Месијата и да го испони законот бидејќи човек не можеше да го исполни ,а одкога дојде Исус и воскресна секој може да биде дел од Божјиот народ преку вера во Исус Христос ,значи Новиот завет кој е напишан после Исус е напишан за Христијаните

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Ок, ако тоа е една од твоите причини да веруваш, ок...

Јас ќе си останам „анти-спасител“! Христос е на грчки, негувај го својот јазик!
твој избор не те ни терам јас

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
инаку јас немам ништо со мојсеевиот закон зошто тој бил даден за евреите кој биле божјиот народ пред да дојде Месијата и да го испони законот бидејќи човек не можеше да го исполни ,а одкога дојде Исус и воскресна секој може да биде дел од Божјиот народ преку вера во Исус Христос ,значи Новиот завет кој е напишан после Исус е напишан за Христијаните
Не си во право. Или, попрецизно, опасно хулиш. Еве што вика самиот Исус за ваквите богохулници како тебе:

Матеј 5:
17 ”Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот и Пророците! Не дојдов да ги поништам, туку да ги исполнам.
18 Зашто вистина ви велам, додека не поминат небото и земјата, ниту најмалата буква, ни цртичка, не ќе ја снема од Законот, додека не се збидне сè.
19 И така, кој ќе наруши една од овие најмали заповеди и така ги научи луѓето, ќе биде наречен најмал во царството небесно; а кој ги држи и поучува, ќе биде наречен голем во царството небесно;

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Не си во право. Или, попрецизно, опасно хулиш. Еве што вика самиот Исус за ваквите богохулници како тебе:

Матеј 5:
17 ”Не мислете дека дојдов да ги поништам Законот и Пророците! Не дојдов да ги поништам, туку да ги исполнам.
18 Зашто вистина ви велам, додека не поминат небото и земјата, ниту најмалата буква, ни цртичка, не ќе ја снема од Законот, додека не се збидне сè.
19 И така, кој ќе наруши една од овие најмали заповеди и така ги научи луѓето, ќе биде наречен најмал во царството небесно; а кој ги држи и поучува, ќе биде наречен голем во царството небесно;
верните разбираат шо мислев со напишаното а неверните нема да разберат така да џабе е до утре да ти објаснувам кога имаш камено срце ,зошто богохулник е само оној кој не го признава Исус Христос дека дојде во тело и умре за гревовите на човештвото

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
верните разбираат шо мислев со напишаното а неверните нема да разберат така да џабе е до утре да ти објаснувам кога имаш камено срце ,зошто богохулник е само оној кој не го признава Исус Христос дека дојде во тело и умре за гревовите на човештвото
Taka... Nema veze shto Isus rekol. Ti si pofraer od Isus.

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Se zavisi od goleminata i oblikot na cicinjata!

Ako se krufcinja, problema araris [ara problemshi (na gruziski)]
Кога се запна за тие крувчиња и облици, аман веќе!Ти да не не си нацицан ко шо треба бе Дивајдерчо? Така ми изгледа работава...:icon_lol: Ќе те казни Исус бе море хеј.:pos:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кога се запна за тие крувчиња и облици, аман веќе!Ти да не не си нацицан ко шо треба бе Дивајдерчо? Така ми изгледа работава...:icon_lol: Ќе те казни Исус бе море хеј.:pos:
Мори круфчо една :tapp::tapp::tapp::tapp: Што е убаво и Богу е угодно!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Море Исус дојде заради нас, и се жртвуваше за нашите гревови минати, сегашни и идни. Воскресна за нас, да ни покаже што не чека во рајот, ако сме со него во земскиот живот.

Ама меѓу редови ни кажа да бидеме пред се разумни и да иаме памет у глава.
Ти се пронаоѓаш ли у последново? Не ми личи.

Kajgana Shop

На врв Bottom