Слава

• Креатор на темата Креатор на темата Almala
  • Време на започнување Време на започнување
И кај му е место на видеото? Хаххааа а бре Гарфил! :eek:

namesto e

Znaes deka na Sveti Nikola pocnuva Yule!

Slusni gi Scorpions nekade na:
minut i tri sekundi do minut i triesdevet zaedno so videoto.

Ma, celata pesna ide so videoto.

Yule...

Vladenie na Chernobog aka Jutvog/Jutbog...partner na Morana od dolniot svet.
Kraj na godinata....

Ma, daj, znaes so kogo pravis muabet, barem za deizmi....teizmi...mitologiii i kultovi ;)

само Исус е достоен за слава ни едно друго битие

A BRAVO ajde sega u crkva kiloipol zejtin i dva peskia i na bakniraka.
Да не пукнеш, ме изнасмеа.:pos::pos::pos: И после немало мито во црквите.Абе сите го подмитуваат Господ со масло, чорапи, пари, маици, крпи...Бизнис ти е тоа браткооо, бизнис.:icon_lol:

На славите секој пат се први тие што немаат слава дома.. у календар гледаат и планираат кога, каде и кај кого ќе одат и една недела пред слава ништо не јадат по дома. :cautious:

На славите секој пат се први тие што немаат слава дома.. у календар гледаат и планираат кога, каде и кај кого ќе одат и една недела пред слава ништо не јадат по дома. :cautious:

Кажа и преживеа :pos:

Јеботе, свашта на светов добило интернет.

Јеботе, свашта на светов добило интернет.
хахахха знаеш како ми дојде коа го прочитав? Као да отворил врата, да протнал глава, да извика она шо го напиша и да затвори врата и да го снема....а ти да седиш на трпеза онака, за Св Никола и да останеш со отворена уста откоа ќе замине аххахаххаааа :pos:

Да не пукнеш, ме изнасмеа.:pos::pos::pos: И после немало мито во црквите.Абе сите го подмитуваат Господ со масло, чорапи, пари, маици, крпи...Бизнис ти е тоа браткооо, бизнис.:icon_lol:
се сложувам со вас дека православната црква не е исправна ама па затоа има други цркви што се проповеда радосната вест и прави се според библијата како што функционирала раната црква

Што сте се закачиле за црквите сеа тука , никој со сила никого не натерал да остава по цркви и мене некој дома да ми дојде да ми даде пешкир или зејтин и пари ќе си ги земам ...
А славата е една друга работа и позитивно нешто , бидејќи луѓето во последно време се одалечуваат и многу ретко идат некаде , а вака ете барем неколку пати ќе се видиш во годината со пријатели и подалеќни роднини :)

се сложувам со вас дека православната црква не е исправна ама па затоа има други цркви што се проповеда радосната вест и прави се според библијата како што функционирала раната црква
Во ред е да веруваш во што сакаш.Јас немам религиски предрасуди.Можеби постојат такви цркви, не знам.Ама ама ако се повикаме на манускриптот пронајден во Наг Хамади следува: „Божјото царство е во вас и насекаде околу вас, не во градбите од дрва и камења.“Според тоа верските објекти се неважни.Ако веруваш во нешто, не ти треба црква во која со своето присуство ќе докажеш дека си верник.Денес присуството во верските објекти е репер за тоа кој е поголем верник, а надвор од нив се знае...се продолжува по старо.Мене ова ми е смешно да бидам искрена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom