Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Не, а и да се наоѓаат, Asus и MSI прават многу подобри графички, и се наоѓаат тука.
ОК, штом викаш така. Машинава е стара негде околу 5 години може и нешто повеќе, твој совет дали да менувам нешто или комплетно нова?
MB: Biostar TA770 A2+ SE
VGA: NVIDIA GeForce 9800 GTX+ (1024 MB) оваа е на EVGA
CPU: QuadCore AMD Phenom X4 9650, 2300 MHz (11.5 x 200)
HDD: WD 320GB
PW: CM 460W
2х2 GB DDR2 мислам дека е на 800MHz

Од оваа конф. сум презадоволен од тоа како се има покажано и колку време ме служи без А да каже. Нормално времето си го прави своето и затоа сакам или да менувам или во скора иднина нова да земам.
За менување се мислам дали уште една VGA плус врзана crossfire/sli или пак понова да се земе, ако се иде на DDR3 ќе мора и плоча да се мења или само би доземал една плочка од 4 или повеке GB RAM.
Твое мислење?

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Значи вака,
Го уклучувам пц-то, почнува да бучи (работи) ама не покренува ни BIOS-от а камоли Windows-от. Бучи така минута-две и после се рестартира самиот и пак одново и одново. Пред некое време ке се рестартираше така сам едно пола саат и после ке се уклучеше а сеа не ни се уклучува. Екранот црн ко ѓуптин и ништо не излегува....значи прашањето ми е:
До што може да е? Ви се десило нешто слично?Јас сумјам во напојувањето ама не знам да не се заебам да купам ново и да ми остане така, да не биде до него....

п.с. Кај има во Скопјево поквалитетни напојувања со поприфатлива цена?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
До што може да е? Ви се десило нешто слично?Јас сумјам во напојувањето ама не знам да не се заебам да купам ново и да ми остане така, да не биде до него....

1. Матична/напајање.

2. Сет.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
1. За што ќе се користи новата ако ја земеш?
2. Колкав монитор имаш?
3. Никако уште една карта од таа генерација.
Од најосновни работи до гејминг, графички дизајн итн итн.
Монитор 22 инчен samsung T220HD

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Максимален буџет заборавив да те прашам....
:) хаха, буџетот не е заокружен али ако би идел на нешто ново нели кога оваа би ја продал би заокружил околу 600 ипак многу релативно е неможам да прецизирам :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
:) хаха, буџетот не е заокружен али ако би идел на нешто ново нели кога оваа би ја продал би заокружил околу 600 ипак многу релативно е неможам да прецизирам :D

CPU: i5-3450 = 11.000
MB: P8B75-M LX = 3.300
GPU: GTX650 Ti = 10.000
PSU = CM 2.700
RAM: HyperX Blu 4GB = 1200
HDD: WD Blue 500GB = 3000
SSD: Vertex 4 (Мебиус) 6.700

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
1. Матична/напајање.

2. Сет.
Не е малце скапо напојувањето? :)
Ми уриваш се живо кога ми спомнуваш матична....само тоа да не е :/
Без да видиш процентуално според ''симптомите'' на што прогнозираш?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
1. Tи кажав горе што мислам дека е, мада тешко е вака на слепо да се предвиди...може 100 работи да се.

2. Не е скапо, тоа е најефтиното солидно напајање кај нас, тие по 1000 денари што се, се ѓубре живо.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Значи вака,
Го уклучувам пц-то, почнува да бучи (работи) ама не покренува ни BIOS-от а камоли Windows-от. Бучи така минута-две и после се рестартира самиот и пак одново и одново. Пред некое време ке се рестартираше така сам едно пола саат и после ке се уклучеше а сеа не ни се уклучува. Екранот црн ко ѓуптин и ништо не излегува....значи прашањето ми е:

Матичната да не ти е Gigabyte? Имав баш пред неколку недели ист ваков проблем, или boot loop. Го исклучив напојувањето, почекав едно 10тина секунди, го пуштив и проблемот беше решен.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Матичната да не ти е Gigabyte? Имав баш пред неколку недели ист ваков проблем, или boot loop. Го исклучив напојувањето, почекав едно 10тина секунди, го пуштив и проблемот беше решен.
Таква е и мојата ама проблемот изглеа е друг. Истото го правев и неќеше да тргне. Последно само пред месец дена кога му го менував местото на пц-то од прва ми упали и стварно бев изненаден....сеа додека не го средам да му мењавам место секој ден :)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Таква е и мојата ама проблемот изглеа е друг. Истото го правев и неќеше да тргне. Последно само пред месец дена кога му го менував местото на пц-то од прва ми упали и стварно бев изненаден....сеа додека не го средам да му мењавам место секој ден :)
Eпа не знам, симптомиве што ги опишуваш се исти, на Гугл побарај може ќе најдеш нешто, има многу со сличен проблем: gigabyte motherboard boot loop

Kajgana Shop

На врв Bottom