Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
хех.. богами бајаги вешто беше тоа.. дури и апла храбро без многу мислење.. ми се допадна тоа...

Али уште поише ќеф ми напраи што после Batman Begins, откога го прочитав Batman-Year One, тој стрип баш така и завршува.. на покривот од MCU .. Бетмен и Гордон праат „муабет“ и Гордон му ја кажува „причата“ за Џокерот.. кратко и јасно... Нолан не му ја мислел очигледно, го шлапнал директно од стрипот.. секоја чест.. некои режисери го думаат и го думаат и го думаат некој толку едноставен момент, а во суштина за такви ствари и не треба нешто многу да му се мисли..

Иначе, пак сеа, за Man of Steel.. ако веќе ја праат длабока приказнава, а ја праат, и почнале со Зод и остала Криптонска багра, онда нели Супермен без Лекс не ја бива.. гарант нешто на крајот од овој филм, ќе го спомнат и вметнат Лекс, као Џокерот во Бетмен.. едноставно мора да напраат некој таков трик ако веќе ја продлабочуваат приказната...

тоа е еден добар континуитет за франшизата, иначе за најтвинг најубаво ќе биде да направат серија како arrow што е, не верувам дека најтвинг на филмско платно ќе покаже голема заинтересираност кај останатата публика, серија ќе биде доволно

Ех.. добро сепак лично е доживувањето, нели?... Мене ми се допадна исклучиво ради Вал Килмер као глумец, имаше одличен пристап кон ликот на Бетмен.. се друго ми беше ѓубре..
Жалам Biggus Dickus, али, денес, колку и да изглеа момаков стока дебела .. сепак добро си го одглуми Бетмен.. штета што другите околу него беа ... :sick:

Да да да .. тоа после у сериите за JLA, му откриваат на Тери дека е ин-витро генетски „продукт“ за преземање на „оставштината“ на Брус..

А ова со Џон Блејк, поарно и да не праат...

Немам ништо против Килмер, и мене он ми беше најдобриот дел од филмот. Проблемот е што Шумахер не беше вистинскиот режисер за франшизата во таа доба. Човекот се инспирираше од серијата со Адам Вест за двата филма а пак фановите тогаш пробуваа да го дистанцираат Бетмен од тоа. А сликата едноставно денот ми го разведрува кога и да ја видам.

Искрено според мене лошо беше изведен аркот со потеклото на Тери. Batman Beyond е добра али од тоа време повеќе ми се допаѓа Phantom 2040. Е Phantom заслужува еден добар римејк да му се направи.

Немам ништо против Килмер, и мене он ми беше најдобриот дел од филмот. Проблемот е што Шумахер не беше вистинскиот режисер за франшизата во таа доба. Човекот се инспирираше од серијата со Адам Вест за двата филма а пак фановите тогаш пробуваа да го дистанцираат Бетмен од тоа. А сликата едноставно денот ми го разведрува кога и да ја видам.

Искрено според мене лошо беше изведен аркот со потеклото на Тери. Batman Beyond е добра али од тоа време повеќе ми се допаѓа Phantom 2040. Е Phantom заслужува еден добар римејк да му се направи.
колку што памтам филмот беше исклучително лош

Дефинитивно ДА!

А ова Фантом 2040 не сум гледал... првите.. постарите да.. но ова јок... али ти верувам дека е одлично...

за фантом ти правев муабет :)

Па затоа заслужува добар римејк да има. И Кетрин Зета Џонс пак да игра. Нема проблем со мене :).

А Batman Returns, најлош филм според мене од сите.

Па затоа заслужува добар римејк да има. И Кетрин Зета Џонс пак да игра. Нема проблем со мене :).

А Batman Returns, најлош филм според мене од сите.
тоа беше грешка на WB му дадоја премногу слобода на човек кој немаше прочитано ниеден бетмен стрип, и бетмен и робин беше полош додуша

Баталете тоа..
Глејте шо праат јапанциве со Бетмен.. Ова се вика.. Холивуд?.. гомна да јадете :pos::pos:

1.

2.

3.

Ептен се јаки, ги гледав пред некое време. А не сум сигурен, ама мислам дека не е од јапанци анимирано. Moжда грешам. :D

Ептен се јаки, ги гледав пред некое време. А не сум сигурен, ама мислам дека не е од јапанци анимирано. Moжда грешам. :D

Мене ми изглеа дека се јапанци.. а што реално, не значи дека се..
Како и да е.. изгледа AWESOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е замисли вакво нешто и со Superman? Знаеш.. да го фураат Man of Steel, али паралелно со тоа и разработка на некои стрипови за Супермен.. као со Бетмен шо направија..
Е тоа би било јако!

тоа беше грешка на WB му дадоја премногу слобода на човек кој немаше прочитано ниеден бетмен стрип, и бетмен и робин беше полош додуша

Барем Бетмен не убиваше луѓе во Бетмен и Робин. А и Шварци ми беше цар. Фриизшш! Штик Араунд! Освен тоа се друго во врска со тој филм ми е избришано од сеќавање. Не го ни сметам како официјален дел од филмовите, можеби дејствието е во паралелен универзум. Who knows!

Мене ми изглеа дека се јапанци.. а што реално, не значи дека се..
Како и да е.. изгледа AWESOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е замисли вакво нешто и со Superman? Знаеш.. да го фураат Man of Steel, али паралелно со тоа и разработка на некои стрипови за Супермен.. као со Бетмен шо направија..
Е тоа би било јако!

Ти реков дека не се јапанци, кинези биле. :D http://wolfsmoke.blogspot.com/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom