Што е неопростлив грев?

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
т

така кажува библијата ја не измислувам Бог го казни својот син Исус на крстот за секој еден човечки грев и како сега да не им прости на оние што станале синови Негови преку Господ Исус

а инаку дека ти нема да ми простиш баш ми е гајле секој што не простува се огорчува а за верните што нема да простат и самиот Бог кажува дека нема Тој да им прости
Napravi nekoe krivicno delo [grev] zatvor neti gine neka te spsi isus.za sitni grevovi postojat prockite aza teski grevovi ima zakon, jas sum gestapo bite zatvoril.Sekogas dobrite vernici za velik den i za bajram gi kacuvat cenite,avo zapad obratnoe pagat cenite itoa mnogu.Retko nekoj se plasi od gospod samo koga mue gusto ili koga jajceto ke mu dojde vo zadnocata lele gospode pomognimi?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Непростлив грев е кога на некоја и се сака а ти ја одбиеш.
Е тоа е грев над гревовите. Кога ке влезите во црква сите свеќи ке се изгаснат од што е голем гревот. Ако не ми вервате прашајте го Џумерко:)

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Непростлив грев е кога на некоја и се сака а ти ја одбиеш.
Е тоа е грев над гревовите. Кога ке влезите во црква сите свеќи ке се изгаснат од што е голем гревот. Ако не ми вервате прашајте го Џумерко:)
Jas zenite negi odbivam:vozbud:cbekite mozat dase izgasnat ako ima promaja:pos:

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Бог е милостив и ги сака сите луѓе луѓе.Па затоа верувам дека сите ќе се спасат само на кој колку ќе му биде дадено.Пр: Атеист или било кој од друга религија кој е добронамерен добар,чесен зар тој пепел ќе се стори? Неопростлив грев е хулењето и смртта со злоба. Такво размислување имам барем јас.
Но не можеме да збориме и да погодуваме само Господ,Бог знае и негова е воњата како ќе суди и ќе ни пресудува.

Kajgana Shop

На врв Bottom