Кој е Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Wolver1nE
  • Време на започнување Време на започнување
Па и нив бог ги чува :D
--- надополнето: 17 декември 2012 во 19:02 ---

Дервишите не се секта, глеам Ѓурџи постирал таму......ама ко што решивне у темана за секти....све живо е секта :coffee:
Дали е секташки да гаѓаш со чатал по Џурџевци?

Не треба Бог да те чува.
Најди силеџија од периферијата на Скопје,за 500 денари ни секта ни бутур ќе се види.

:)
хаххахаа Бог за без пари бе еј, се нема пари денес :eek:

Ѓурџо што има врска ако е секта.
Кај мене во маало имаше Црна-Ружа и мене многу ме сакаа,мало,убаво Атеистче со 10 годинки,секогаш ме частеа сокче,наполитанки има добри луѓе и меѓу нив.

:pos:
A си се прашал ли што имало у сокчето и наполитанките?:facepalm:
Иди преспиј у црква три ноќи, и однеси литро зејтин за здравје.

:cuc:
П.С. Имам моќ бе Gurdjieff, што ми љубомориш? Тебе те банираа од телема темата, а јас ете си затворам теми според тебе. МОЌ бе БРАААТ! :D
И тебе ќе те затворам :)
Каква моќ...тоа јас го викам немоќ или пичколижач.
Како пичка само пријавуваш кај админите, прво провоцираш и после трчиш да пријавиш.
А кога ќе те предизвикам на дебата, си ја подвиткуваш опашката како измокрето кученце, оти толку ти е моќта брат, поима немаш ни тоа што пропагираш.
Затоа , не се прчи многу многу, него оди лажи дечиња....можеби ќе дојдат во твојата секта.....прави што ти е воља и к“р да не те боли....така беше законот.
Ама заебано е кога ќе ти догори свеќата...

Џурџо има помалку мозк од врабец.
По врапци само е несекташки.
Затоа прашуем, дека Бог ќе го казни оноега шо го стокмил со теслата и го однел со виор.

А ти паѓаш на провокации а толку си многу просветлен и паметен, кој што си цитира Тесла цитати од книги што не ги чита. Бреј :D

Твојот бог не ти помага многу кога јас ти смислувам провокации момче. Не ти помагаат ниту оние фрази „сакам речам не знам кажам“.
Не сме во виница, да ми сецкаш во зборувањето.
Биди јасен и гласен во ставовите, море човек, не ми глуми мистик-тинејџер. :facepalm:

Секташките размисли од Гурџиев и цитати од Тесла те прават само детиште кое бара внимание (па и со бедните навреди кои пробуваш да ги протнеш кон мене, си тотално пропаднат). Ако нечие туѓо учење го гледаш како сета за да твоето е ок, си обичен рисјанин или муслиман! Ништо посебно...
Еден телемит те провоцира ко мало дете кога му даваш и земаш лижавче...
Ме фати жал,,, не те провоцирам веќе ајде... не си ми предизвик веќе.
Се скрши!

И сега, Богот е еден или ниеден? Многу или ниеден? ПОдобро е да е ниеден тој бог за да се освести човекот дека Еден нуди само поделба овде. А не обединување.
Мислам, видете ги муабетите... мерење п*ниси бидејќи мојот бог е навреден од твојот говор! Глупости! :facepalm:
Човечки особини многу луѓе ги немаат, не пак да ги имаат боговите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom