Mажот-жртва на семејно насилство

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
Ok aj vaka da gledame na rabotive, mozebi se raboti za subjektiven karakter koj bez razlika na pol e dominanten vo brakot, vsusnost i samiot brak bi trebalo da bie kompromisis koi optimisticarite go narekuvaat nadopolnuvanje.
Megjutoa stavete se vo pozicija na tranziciski maz vo nasevo opststvo : stecaec ili bez voopsto sigurnost za utre sto go ceka na rabota, soocen so sekojdnevie od kogo se bara da go ``odrzi`` kursot na brodot narecen semejstvo, namesto idol za sopstvenite deca bez svoja vina od istite e primer sto ne sakaat da bidat vo zibvotot i na seto toa stavi labilna, agresivna zena koja za nauspehot na svoite devojacki zelbi go okrivuva brakot i soprugot kako glaven vinovnik i ete vi plodno potencijalno pole za zlostavuvanje na soprugot pred se na psiholosko emotivna osnava a kako sto gledame od gorniot primer i fizicka.

zeni doma da sedat da perat da cistat i da cuvaat deca a ne da rabotat. Taka rekol Gospod, citaj U Biblija Nov Zavet, apostol pavle do krintjanite.

spored najnovi socioloski istrazuvanja mazot e poveke zrtva vo semejstvoto od strana na zenata, samo ne se javuva na sos, a zenata koristi bezbol palki, lupa casi, frla so cinii, da mazot e zagrozen od zenite, zenite dobija ramnopravnost no sega sakaat da bidat nad mazot, oni rabotat se lesni raboti, ne rabotat vo rudnici, uzas, pa taka e nema ramnopravnost, borbata za ramnopravnost e prviot del a vtoriot del e borba nad frugite, nema ramnopravnost vo prirodata. zenite ja koristat svojata seksualnost za da napreduvaat vo svojata kariera, zatoa nasekade gi ima...

Според чии нови социолошки истражувања е податокот? Објавени се негде, некој линк, поткрепа на муабетов? Вака општо напишано ништо не значи. Исто ко ја сега да изнапишам спротивно на твоево и да тврдам дека е тоа вистината.

Уште нешто: и да сака жена да работи во рудник и да е физички способна за тоа не може пошто со закон e забранетa тешка физичка работа за жена, посебно работа во рудник.
Ова е еден од поретките случаи на семејно насилство каде жртва е мажот и стигнавме до борба за рамноправност, машки-женски улоги и сл. квазифеминистички глупости.
Да слушнеме вест дека жена била жртва на семејно насилство пола од работиве што се наведени во постовиве нема да ги има пошто тоа некако "понормално е".

...abe temava si e taman na mesto, ama prichinata za frustracijava na zenite ke treba da ja otkrieme, i ke doeme do toa...zasho zenite maltretiraat psi-hihihihi-chki...:baeh:

Тоа многу многу ретко се случува мажот да биде жртва на семејно насилство:tapp:

Кумановка го натепала сопругот, па со бејзбол палка матретирала негова познаничка

kumanovka-go-natepala-soprugot-pa-so-bejzbol-palka-matretirala-negova-poznanichka-112413.jpg
Кумановската полиција поднесе кривична пријава против 32-годишната С.Б. за насилство, противправно лишување од слобода и телесна повреда при вршење семејно насилство.

Пријавената во понеделникот околу 18:30 часот во семејната куќа започната расравија со нејзиниот сопруг, 36-годишниот Т.Б. по што физички го нападнала, нанесувајќи му повреда на главата.
Потоа, таа заминалата во домот на 22-годишната кумановка С.И. инаку познаничка на нејзиниот сопруг, по што почната да ја навредува и со бејзбол палка да и се заканува по животот, за потоа насилно да ја внесе во нејзиното возило и физички да ја матретира.
Потоа, нападнатата ја однела во домот на мајката на нејзиниот сопруг, каде повторно ја навредувала.

Види ги Кумановките се налутиле :)

Се менуваат времињата :icon_mrgr:

Шо бе, маж или жена, да седиш и да те тепа некој, озбилно треба проблем да имаш.

Зарем морониве дошле до тој степен да јадат ќотек од своите жени??? :pos::pos:
Па ќе ја чапнам еднаш за коса со главата в ѕид па после вечито ќе ми служи: Ооооооо семоќен господару, како да ти удоволам?? :coffee:

Опасни се кумановките :)

Sent from my Nexus

Секој маж е жртва на семејно насилство,според сите оженети мажи кои ги познавам.Се нешто се жалат,кукаат,советуваат да не се жениш,ако се ожениш-ќе се заебеш и ќе ти заврши животот.Јас не знам што им е на жениве,дали окуражени од феминизмот почнаа и рака да креваат на мажот.Не знаеш што е полошо,дали да те тепа еднаш месечно или секој ден да ти ги тенчи нервите.

Секој маж е жртва на семејно насилство,според сите оженети мажи кои ги познавам.Се нешто се жалат,кукаат,советуваат да не се жениш,ако се ожениш-ќе се заебеш и ќе ти заврши животот.Јас не знам што им е на жениве,дали окуражени од феминизмот почнаа и рака да креваат на мажот.Не знаеш што е полошо,дали да те тепа еднаш месечно или секој ден да ти ги тенчи нервите.
Зошо не викнат полиција кога ги тепаат жените? :pipi:

Се додека гледате со подбив на ваквите работи ваквиот тип на насилство ќе постои а на мажите што се подложени на него ќе им биде уште толку повеќе страв да истапат за себеси. Дали од тоа што некој се подбивал со вас вие ќе добиете храброст?

Бидете сериозни, сигурно кога некоја жена е подложена на семејно насилство нема да ставате смајлиња и да се исмевате, а посебно не ги сфаќам мажите кои што не застануваат во одбрана на своите права како пол.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom