Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
Член од
18 јуни 2011
Мислења
28
Поени од реакции
1
Можно е, пошо ми спомна мајка ми го оставила прозорот од собава кај што седи папагалов, а он не бил покриен. (тоа беше пред 3-4 дена)
Ама и денес праеше така, а го пазев да не биде на промаја од последниот пат кога му се деси тоа.

Член од
8 декември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
mi treba pomos!! cuvam papagal samo edna nedela (tigrica) denes go pustiv da leta od sabajle i toa mislejki deka e otvoren prozorot se udri vo nego ali nisto ne mu bese (ne mu se slucilo do sega da se udri vo prozor). se bese okej dodeka ne pocna malku po malku da go iskrivuva vratot sega e kako deformirano a i mu e strav da leta! :place: ve molam pomagajte neznam sto da pravam strav mi e da ne mi umre znam deka treba da go odnesam na veterinar ama moitre ne me svakaat seriozno koga im zboram za toa :( ve molaam koj i da znae nesto neka mi kaze sto da pravam

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.574
Поени од реакции
87.869
mi treba pomos!! cuvam papagal samo edna nedela (tigrica) denes go pustiv da leta od sabajle i toa mislejki deka e otvoren prozorot se udri vo nego ali nisto ne mu bese (ne mu se slucilo do sega da se udri vo prozor). se bese okej dodeka ne pocna malku po malku da go iskrivuva vratot sega e kako deformirano a i mu e strav da leta! :place: ve molam pomagajte neznam sto da pravam strav mi e da ne mi umre znam deka treba da go odnesam na veterinar ama moitre ne me svakaat seriozno koga im zboram za toa :( ve molaam koj i da znae nesto neka mi kaze sto da pravam
Па носи го на ветеринар, што ги слушаш твоите... да не сакаш папагалот со кренати нозе да го најдеш? Или пак ако немаш доволно пари за на лекар, прашај во најблискиот петшоп што да правиш. Се надевам дека ти помогнав ;)

Член од
8 декември 2012
Мислења
3
Поени од реакции
1
Па носи го на ветеринар, што ги слушаш твоите... да не сакаш папагалот со кренати нозе да го најдеш? Или пак ако немаш доволно пари за на лекар, прашај во најблискиот петшоп што да правиш. Се надевам дека ти помогнав ;)
abe imam pari ;) inace se e ok samo glavata mu e nekako iskrivena znaes koga ke te fati nesto vo vratot pa nemozes da go mrdas ? e takvo e. inace fala na sovetot se nadevam deka ke mu bide podobro

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Сакав да споделам две клипчиња од моето папагалче. Инаку многу е питомо и знае да зборува, и кажува еден куп фрази, меѓу кои: "малецко", "душичка", "шеќерче", "ѓубре", "кај е срцко?", "шо праиш?", "шо работкаш?" (хаха), "kiss kiss", "повторачки папагал", "фрли го надвор", "пилко" итн.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.574
Поени од реакции
87.869
Сакав да споделам две клипчиња од моето папагалче. Инаку многу е питомо и знае да зборува, и кажува еден куп фрази, меѓу кои: "малецко", "душичка", "шеќерче", "ѓубре", "кај е срцко?", "шо праиш?", "шо работкаш?" (хаха), "kiss kiss", "повторачки папагал", "фрли го надвор", "пилко" итн.
Имам исти ваков папагал, ама машко, твоево колку што гледам по боите на пердувите мислам дека е женско.
Еве ги фразите на мојот папагал: "Срценце", "Душиче", "Ангелче", "Рики ( знае да си го изговара името ) "Олелелеле", "Пичка ти матер", "На мајка ти", "Ќути", "Еби се", а понекогаш ги сврзува зборовите и можеш да го слушнеш како вика "Рики педер, пичка ти матер, на мајкати" :pos:. Го научив и "Јуве" да изговара. А од пред некое време почна да ја свири оваа песна:D. Металец у душа (y)

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Имам исти ваков папагал, ама машко, твоево колку што гледам по боите на пердувите мислам дека е женско.
Еве ги фразите на мојот папагал: "Срценце", "Душиче", "Ангелче", "Рики ( знае да си го изговара името ) "Олелелеле", "Пичка ти матер", "На мајка ти", "Ќути", "Еби се", а понекогаш ги сврзува зборовите и можеш да го слушнеш како вика "Рики педер, пичка ти матер, на мајкати" :pos:. Го научив и "Јуве" да изговара. А од пред некое време почна да ја свири оваа песна:D. Металец у душа (y)
Мојот папагал е машко. Тоа не е нешто што се распознава по пердувите, туку по бојата на носето. Инаку женски тигрици не зборуваат, тоа е голема реткост. Имитирањето е способност на машките.
Инаку ти многу си го научил да пцуе, :D. Моево малку по културно го учам да биде... хаха. "Ѓубре" му е нај погрдниот збор што го научил, :D

Член од
30 јули 2012
Мислења
135
Поени од реакции
41
Сакам да купам папагал па ако може некој да ми препорача каков папагал да земам имам негде од 1000 до 2000 денари за да купам папагал.
Кафез и храна имам така да ме интересира што папагал би земал ѕа тие пари
Поздрав
PS: И доколку некој продава млади папагали ѕа отприлика таа цена нека ми пише ПП.

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
За таа цена можеш да земеш нимфа, околу 1500 денари се. Ама битно е колкав ти е кафезот. Ако е мал, тогаш можеш само тигрица да земеш :)

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Сакам да купам папагал па ако може некој да ми препорача каков папагал да земам имам негде од 1000 до 2000 денари за да купам папагал.
Кафез и храна имам така да ме интересира што папагал би земал ѕа тие пари
Поздрав
PS: И доколку некој продава млади папагали ѕа отприлика таа цена нека ми пише ПП.
Младо папагалче сега нема да најдеш,тамо околу мај се младите :)
како што кажа членката над мене,зависи каков е кафезот,немој да мачиш нимфа во мал кафез,за мал кафез,некоја тигрица,или пак две,машко и женско па со малку среќа и пилиња ќе добиеш. :)
Пример за млада и стара тигрица

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Има млади тигрици, баш вчера видов во петшоповите. Имаат и во Амазон и во Јасмин, а сигурна сум дека има и на други места :)

Член од
14 август 2012
Мислења
16
Поени од реакции
3
Дечки папагалот има пролив.Што може да му биде ? И каква вода да му давам сега зимава престоена или млака од бољер ?

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Дечки папагалот има пролив.Што може да му биде ? И каква вода да му давам сега зимава престоена или млака од бољер ?
Да одиш на ветеринар, да видиш дали требаат антибиотици. Водата најубаво е да е на собна температура.

Член од
9 март 2012
Мислења
19
Поени од реакции
14
Тури од чешма, и остави ја 10-15 минути пред да му ја дадеш... а ако имаш од оние купечките во шише, уште поубаво. Тури му од таа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom