Па носи го на ветеринар, што ги слушаш твоите... да не сакаш папагалот со кренати нозе да го најдеш? Или пак ако немаш доволно пари за на лекар, прашај во најблискиот петшоп што да правиш. Се надевам дека ти помогнавmi treba pomos!! cuvam papagal samo edna nedela (tigrica) denes go pustiv da leta od sabajle i toa mislejki deka e otvoren prozorot se udri vo nego ali nisto ne mu bese (ne mu se slucilo do sega da se udri vo prozor). se bese okej dodeka ne pocna malku po malku da go iskrivuva vratot sega e kako deformirano a i mu e strav da leta! ve molam pomagajte neznam sto da pravam strav mi e da ne mi umre znam deka treba da go odnesam na veterinar ama moitre ne me svakaat seriozno koga im zboram za toa ve molaam koj i da znae nesto neka mi kaze sto da pravam
abe imam pari inace se e ok samo glavata mu e nekako iskrivena znaes koga ke te fati nesto vo vratot pa nemozes da go mrdas ? e takvo e. inace fala na sovetot se nadevam deka ke mu bide podobroПа носи го на ветеринар, што ги слушаш твоите... да не сакаш папагалот со кренати нозе да го најдеш? Или пак ако немаш доволно пари за на лекар, прашај во најблискиот петшоп што да правиш. Се надевам дека ти помогнав
Имам исти ваков папагал, ама машко, твоево колку што гледам по боите на пердувите мислам дека е женско.Сакав да споделам две клипчиња од моето папагалче. Инаку многу е питомо и знае да зборува, и кажува еден куп фрази, меѓу кои: "малецко", "душичка", "шеќерче", "ѓубре", "кај е срцко?", "шо праиш?", "шо работкаш?" (хаха), "kiss kiss", "повторачки папагал", "фрли го надвор", "пилко" итн.
Мојот папагал е машко. Тоа не е нешто што се распознава по пердувите, туку по бојата на носето. Инаку женски тигрици не зборуваат, тоа е голема реткост. Имитирањето е способност на машките.Имам исти ваков папагал, ама машко, твоево колку што гледам по боите на пердувите мислам дека е женско.
Еве ги фразите на мојот папагал: "Срценце", "Душиче", "Ангелче", "Рики ( знае да си го изговара името ) "Олелелеле", "Пичка ти матер", "На мајка ти", "Ќути", "Еби се", а понекогаш ги сврзува зборовите и можеш да го слушнеш како вика "Рики педер, пичка ти матер, на мајкати" . Го научив и "Јуве" да изговара. А од пред некое време почна да ја свири оваа песна. Металец у душа
Младо папагалче сега нема да најдеш,тамо околу мај се младитеСакам да купам папагал па ако може некој да ми препорача каков папагал да земам имам негде од 1000 до 2000 денари за да купам папагал.
Кафез и храна имам така да ме интересира што папагал би земал ѕа тие пари
Поздрав
PS: И доколку некој продава млади папагали ѕа отприлика таа цена нека ми пише ПП.
Да одиш на ветеринар, да видиш дали требаат антибиотици. Водата најубаво е да е на собна температура.Дечки папагалот има пролив.Што може да му биде ? И каква вода да му давам сега зимава престоена или млака од бољер ?
значи можи водата да е стоена во шише затворено ?Да одиш на ветеринар, да видиш дали требаат антибиотици. Водата најубаво е да е на собна температура.