Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не се случило, утна 3-4 контри на самиот почеток од мечот :icon_mrgr:
Али тоа беше ревијален меч, првите три ги утна пошто изведуваше глупости, не одеше кон тоа да даде асален гол, е четвртото одеше да даде гол ама Милиќ му ја фати :icon_mrgr:
Првиот пат отиде со финтана на Кире Лазаров, кога ја пушта топката пред да се одрази, ама од подот топката удри во пречката. После ни самиот незнам што сакаше да направи во контрите, пробуваше некои глупости...

Ако одс овој меч треба да се суди кој треба да се земе кој не, ондак далеку ќе отидеме. Меч во кој Левов даде највеќе голови од едната, а Лазовиќ од другата страна :icon_lol: Меч во кој Димовски даде гол со шрауба, Прибак се изнаутка цепелини ама затоа Митревски една топка неможеше да му фати од шутеви од далеку :icon_mrgr:

Манасков е секако стартер, тука нема дилеми. На Ојлески горе-доле тука му е максимумот, додека Манасков може и да напредува во иднина, засега најголем минус му е што кога оди во контри многу се лепи до голманите и често утка најважни зицери.
Уште тоа да го поправи испремен е за странство, не дека и сега не е.
Ојлески има добра сезона зад себе, т.е. добри сезона и пол, и сигурнозаслужува да игра во репрезентацијата, незнам што се бунат овие :facepalm:
Мада и сега немало да добие повик, ако Алушевски самиот не одбил да игра повеќе ;)
Ојлески мене се повеќе и повеќе ме разочарува.Ретко игра,а и кога игра не е ништо посебно......

Ојлески мене се повеќе и повеќе ме разочарува.Ретко игра,а и кога игра не е ништо посебно......
Се согласувам, и мене почнува да ме разочарува пошто знае да промаши по некоја контра во последно време. Него требаше со време да го земат кога беа во Шведска, за тие квалификации беше многу поспремен. Но и во ваков случај, пак е најдобар втор избор после Манасков.

Па нормално дека ќе промашува,шо сакате кога игра по некоја минута..
Ќе го видев и Манасков на шо ќе личеше ако не го туркаше Лино во прв тим(имаше и среќа шо Аљушо веќе не е како на времето)....
Манасков промаши мал милион чисти контри во првите 6 кола од ЛШ,не знам дали има некој статистика,ама сигурно е МИСТЕР ПРОМАШАЈ (или во самиот врв)во цела лига....
За развој,усовршување на еден млад надежен играч треба МИНУТАЖА,треба работа,треба форсирање од страна на тренерите,а не дерење ако промашил некоја контра.....и седни го на клупа...

„Разочаран сум...Навистина не знам зошто сум изоставен од репрезентацијата за ова СП. Нема образложение од селекторот каде го загубив репрезентативното место. Учествував во проектот „СП Шпанија“ во бараж-мечот со селекцијата на Австрија, а претходно и на ЕП во Србија. Знам дека никој не е вечен во спортот, но сепак треба да се образложи сето тоа. Сметам дека Шундовски ова го сторил по диктат на некој од страна“, е изјавата на Петар Ангелов.

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=13517

Митревски во моментот е подобар сосем оправдана одлука.
--- надополнето: 17 декември 2012 во 00:45 ---
Нема потреба да се буни Ангелов...сам треба да си сфати дека со 35 години е навистина стар за да брани.
Далеку од стар у најдобри години е за голман.

А Даскаловски тродупло подобар од двајцата заедно според моменталната форма :icon_mrgr:
СЕХА лига: Даскаловски го запре Вардар Про

zlatkodaskalovski.jpg
Ракометарите на Вардар про со пораз се враќаат од гостувањето на Цетиње во натпревар од 9.коло од СЕХА лигата. „Црвено-црните“ на почетокот на вториот дел за првпат имале водство од 18:16 (38.минута), но домаќините со серија од 4:0 повторно го презела водството кое го сочувала до крајот на натпреварот.
Јунак на победата за Ловќен беше македонскиот интернационалец на голот на црногорската екипа и поранешен голман на Вардар Про, Златко Даскаловски (ФОТО), кој натпреварот го заврши со 20 одбрани, од кој три седмерци.

Митревски во моментот е подобар сосем оправдана одлука.
--- надополнето: 17 декември 2012 во 00:45 ---

Далеку од стар у најдобри години е за голман.
Да, голманите можат да бранат и до 40, ама овде се работи репрезентација, што кога ќе се пензионира? На негово место ќе дојде Митревски со 30 години и никакво искуство на големи натпреварувања?
Подмладувањето на репрезентацијата е неминовен и доста тежок процес, само не сум премногу сигурен дека смената на оваа генерација ракометари по некое време ќе помине глатко и без поголем пад во играта.

А зашто го избркаа Даскаловски од вардар ја никогаш нема да сфатам? (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom