Како настанал исламот: Кој бил Мухамед?

• Креатор на темата Креатор на темата Neemo
  • Време на започнување Време на започнување
Според некои теории Исламот е создаден од страна на Евреите со цел да го потисне и уништи Христијанството и тоа ова сум го слушнал од еден Историчар со кој лично сум правел муабет, човекот е нешто професор по Историја такви ствари !
Од друга страна пак имам чуено и дека Исламот е создаден од Христијаните со цел Муслиманите да ги уништат/прогонат Евреите од Јудеја/Израел ............. која теорија е по-точна никој незнае ............ но факт е дека Исламот е Judaism version III а пак Христијанството е Judaism version II ........ сите три религии и Еврејството и Христијанството и Исламот се Abrahamic religions !

Според некои теории Исламот е создаден од страна на Евреите со цел да го потисне и уништи Христијанството и тоа ова сум го слушнал од еден Историчар со кој лично сум правел муабет, човекот е нешто професор по Историја такви ствари !
Од друга страна пак имам чуено и дека Исламот е создаден од Христијаните со цел Муслиманите да ги уништат/прогонат Евреите од Јудеја/Израел ............. која теорија е по-точна никој незнае ............ но факт е дека Исламот е Judaism version III а пак Христијанството е Judaism version II ........ сите три религии и Еврејството и Христијанството и Исламот се Abrahamic religions !
Грешка си бе....Исламот е да се доусовршат претходните, да се модернизираат....даааааа.

Е како не,Евреите го создале Исламот и во Куранот вметнале дека се проколнат народ и дека на Судниот ден Муслиманите ќе војуваат против Евреите:D Ова не држи вода,ниту дека бил создаден од Христијаните,тоа се само теории и заговори.Како и претходниците на Исламот,така и самиот Ислам го создале луѓе,кои во тоа време биле нешто попаметни од останатите,се е тоа создадено за контрола и манипулација.

Е како не,Евреите го создале Исламот и во Куранот вметнале дека се проколнат народ и дека на Судниот ден Муслиманите ќе војуваат против Евреите:D Ова не држи вода,ниту дека бил создаден од Христијаните,тоа се само теории и заговори.Како и претходниците на Исламот,така и самиот Ислам го создале луѓе,кои во тоа време биле нешто попаметни од останатите,се е тоа создадено за контрола и манипулација.

Да но за се нешто се измислуваат некакви ’’теории‘‘ ...
Во секој случај и Исламот(во сите негови форми) кад-тад ќе отиде на буниште исто како што и Христијанството(во сите негови форми) веќе одамна е отидено таму .......... се повеќе и повеќе декларативни верници т.е. ’’верници‘‘ а се помалку вистински верници ............ денеска е дури и смешно и заостанато некој да изјави дека е верник во нешто ......... се си има свој почеток, свој зенит и свој крај !
--- надополнето: 16 декември 2012 во 23:06 ---
Грешка си бе....Исламот е да се доусовршат претходните, да се модернизираат....даааааа.

Yeah ........... (n)

темава не е за некој свештенски педофил туку за пророкот мухамед

Една работа никако да ја сфатам е тоа што го кажал за турците, практично ѓи мрази, ѓи исмејува, а Турција е муслиманска земја :facepalm: Или пак појма си немаат што у ствари следат како релиѓија....
Ја силувал женаму на синот :eek:

--- надополнето: 17 декември 2012 во 03:41 ---

Да но за се нешто се измислуваат некакви ’’теории‘‘ ...
Во секој случај и Исламот(во сите негови форми) кад-тад ќе отиде на буниште исто како што и Христијанството(во сите негови форми) веќе одамна е отидено таму .......... се повеќе и повеќе декларативни верници т.е. ’’верници‘‘ а се помалку вистински верници ............
zdravo priatele toa sto ti go zboruvas navistina si vo pravo se pomalku ima bogobojazilivi luge , taka da istoto vazi i za islamot, , vernici ke ima se pomal broj malkumina ke ostanat i tie na kraj ke isceznat site,
poboznite luge nema da bidat vo grupata na onie koi mu se odavaat na satanata, , vrs coveckite srca paga r'ga, kako sto paga na zelezoto , srcata se cistat so sekavanje i spomnuvanje na boga, ubavita vrata na site pobozni i dobri luge se otvoreni , so toa se ukazuva otvoranje na sirok pat sto vodi kon sovrsenstvo na dusata.
--- надополнето: 17 декември 2012 во 14:40 ---
nitu prvata teorija nitu vtorata nitu pa tvojata teorija drzi voda, priatele, ;)

nitu prvata teorija nitu vtorata nitu pa tvojata teorija drzi voda, priatele, ;)
Џабе,ти не можеш да докажеш ништо,сето тоа што ти го тврдиш се засновува на вера,а не на факти или сознание.А се верува во нешто што се надеваш дека постои,како на пример децата во Дедо Мраз или Бабарога.А Бог во кој вие верувате е баш нешто помеѓу Дедо Мраз и Бабарога:)

Џабе,ти не можеш да докажеш ништо,сето тоа што ти го тврдиш се засновува на вера,а не на факти или сознание.А се верува во нешто што се надеваш дека постои,како на пример децата во Дедо Мраз или Бабарога.А Бог во кој вие верувате е баш нешто помеѓу Дедо Мраз и Бабарога:)
nekoi luge ednostavno ne razbiraat , ne svakaat , mnogumina ne veruvaat ,, samo somnevanje sledat i samo besmislici zboruvaat.ajde pozdravce priatele, i prodolzisi so tvoite teorii,;)

nekoi luge ednostavno ne razbiraat , ne svakaat , mnogumina ne veruvaat ,, samo somnevanje sledat i samo besmislici zboruvaat.ajde pozdravce priatele, i prodolzisi so tvoite teorii,;)
Сомничавоста е доблест,не е мана,не знам зошто ја поврзуваш со бесмисленоста.Безмислено да ја да веруваш во се што ќе ти кажат,како што е безмислено да јадеш расипана храна и некој да ти вели-Добра е,а ти вечер од шоља нема да станеш и ќе ги запушиш цевките.Не е на одмет да се провери тоа што го конзумираш.
И ти благодарам за советот...и ти продолжи си со безмисленоста.

Дали воопожшто постои не-манипулативен систем според тебе? И ако постои , те молам објасни ми го.

Што ако и ти припаѓаш на таква групација т.е манипулативна?
Што ако и ти си изманипулиран?

Сомничавоста е доблест,не е мана,не знам зошто ја поврзуваш со бесмисленоста.Безмислено да ја да веруваш во се што ќе ти кажат,како што е безмислено да јадеш расипана храна и некој да ти вели-Добра е,а ти вечер од шоља нема да станеш и ќе ги запушиш цевките.Не е на одмет да се провери тоа што го конзумираш.
И ти благодарам за советот...и ти продолжи си со безмисленоста.

Sosema se soglasuvam. Veruvanjeto e veruvanje,toa ne moze so sila da mu se dade na nekomu a i dzaba mu e na sekomu samo ako veli deka veruva i toa od sram zaradi nekoj da ne go narece nevernik. A i takvi ima dosta. Naj ubavo e koga covek ke proveri,ke se uveri i ke se ubedi.A gi ima i takvi.
Sekoj dolzen e da razmisluva za negovoto postoenje,za postoenjeto na svetot pa taka ke si dojde samiot do soznanie deka nisto slucajno ne e i samiot ke si ja pobara svojata religija,samo,treba sekoj da bide iskren tragac,sto retko gi ima. Za zal,tuka poveketo se provokatori i nikoj ne postavuva prasanje od cista ljubopitnost tuku za da isprovocira i na kraj misli deka e pokulturen i po pameten od nekoj religiozen.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom