Транспорт и шпедиција

Не ги тужевте? :)

Па не. Пропадна фирмата, и за 620 евра не вреди да се ангажираат дополнителни средства, адвокати и губење време. А и никој не ти гарантира дека ќе ги добиеш парите назад.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:13 ---
Нема ... ама да претпоставиме дека сум заинтересиран за нивниот процент од турата

Како мислиш ? Секој си зема провизија :)

Па не. Пропадна фирмата, и за 620 евра не вреди да се ангажираат дополнителни средства, адвокати и губење време. А и никој не ти гарантира дека ќе ги добиеш парите назад.
Мислев преку Тимоком да не ги добивте, иначе со адвокати у Полска немаш шанси.
Ај шо се за вас 620 евра :icon_lol:

Мислев преку Тимоком да не ги добивте, иначе со адвокати у Полска немаш шанси.
Ај шо се за вас 620 евра :icon_lol:

Им пративме се што беше потребно, уредна документација, почекавме некој ден и ни вратија одговор : За жал не можеме ништо да направиме, пробавме со се што е во наша моќ. Доколку сакате можете да се обидете со адвокат. Од тогаш, работа со: пољаци, словаци, чеси, украинци или слично - НЕ.

Им пративме се што беше потребно, уредна документација, почекавме некој ден и ни вратија одговор : За жал не можеме ништо да направиме, пробавме со се што е во наша моќ. Доколку сакате можете да се обидете со адвокат. Од тогаш, работа со: пољаци, словаци, чеси, украинци или слично - НЕ.
Затоа ме нервира мене Тимоком. Земаат пари, а немаат никаква заштита. Може само да им е жал и ништо повеќе. Во последно време маџарите крадат роба преку тимоком, бегај од нив. А се појави и италијанска крими група. Страшно.

--- надополнето: 16 декември 2012 во 21:13 ---

Како мислиш ? Секој си зема провизија :)

На провизијата мислев .. понекогаш и европските шпедиции земаат тури една од друга .. така одат низ повеќе раце и сите раце треба да земат нешто ... поентата ми е , колку си поблиску до извозникот/увозникот толку подобра цена добиваш

i do kaj sme so muabetot ke bide ovaa rabota so transportot ili ne? oti utre sakam da odam za germanija po kamion

i do kaj sme so muabetot ke bide ovaa rabota so transportot ili ne? oti utre sakam da odam za germanija po kamion
Ako imaš nekoe iskustvo probaj i fati se na oroto. Kako prvo ako misliš nagore da voziš edinstvena opcija ti e firma u bugarija i bg pasoš. Ako nemaš bg pasoš ič ne se nafakaj. Racunaj deka posle nova godina nema rabota,ponudata paga najmalku za 50% vo januar,februar i mart. A ti verovatno ako počneš ke počneš posle 2-3 meseci taka da mrtviot period ke go preskokaš.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 22:38 ---
На провизијата мислев .. понекогаш и европските шпедиции земаат тури една од друга .. така одат низ повеќе раце и сите раце треба да земат нешто ... поентата ми е , колку си поблиску до извозникот/увозникот толку подобра цена добиваш
Kolku naplaka timokom godišno? Inace ova e ubava rabota,gi preskoknueš špediciite,ima firmi sami što si nudat bez posrednici,pa i si gledaš tovar sto najveke ti odgovara.

На тимоком се шпедиции, не фирми извозници и увозници.

ај пак да ве потсетам ако има некој потреба за превоз до 5т нека ме контактира ;)

nikoj nisto ne kaza dali ima osiguruvajne na kamionot i sto vleguva vo nego,dali gi pokrivaat trosocite za defekt....

здраво планирам да купам влекач еуро3 -4 до 10 000 евра дајте некој предлог каде се најефтини и која марка одприлика е најефтина

здраво планирам да купам влекач еуро3 -4 до 10 000 евра дајте некој предлог каде се најефтини и која марка одприлика е најефтина

со ова сума тешко дека ќе налеташ на нешто што можи да вади пари... гледај да не испаднат уште толку пари за сервиси , па пак да останеш и без камион и без пари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom