Зошто модерната жена се плаши од брак?

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ја мислам дека модерната македонска жена избегава брак (или, ај, се плаши од брак) заради неописиво високиот ризик да налета на тип Evo XII. Паметна е македонската жена, кој како сака нека каже...

...ризик јак, мила душа...:P

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Ја мислам дека модерната македонска жена избегава брак (или, ај, се плаши од брак) заради неописиво високиот ризик да налета на тип Evo XII. Паметна е македонската жена, кој како сака нека каже...

...ризик јак, мила душа...:P[/quote

Ооооооооооооооо,па тоа ние почнуваме да врегамееееееееее?

Па од вас и тоа се очекуваше.:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

БУАААААААААААААААААААААХХХХХХХХХХХХХХХХХХААААААААААААААААААААХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Добар виц,ама ме насмеа пред спиење хохохохохохохохохоххохоохохохохохо:pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 16 декември 2012 во 18:22 ---
Кутрото фрустрирано маже кое барало submissive тип на жени, а ламјата која ја оженил е опсесивна купохоличарка ем кофеиноконзумирачка во Сити мол (веројатно пати и од синдром неизрафинирана сељанка па мора да бира вакви називи на локации и да купува штикли за да заборави на опинците) а.к.а спонзоруша, па оттаму мисли дека сите жени се такви, мое искрено сочувство :(...
:pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Да не си плавуша случајно?:icon_lol:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
--- надополнето: 16 декември 2012 во 18:22 ---

:pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Да не си плавуша случајно?:icon_lol:
Што жена ти е плавуша, па повторно ги рефлектираш и проектираш сопствените случувања? :icon_lol:

Слушај, ја разбрав твојата тешка положба, некаде си заакан 6.000 км Авганистан или Саудиска Арабија, па цело време мислиш дали некој е качен над жена ти, и тоа таа ги носи најновите штикли за време на чинот притоа, на мака си голема, па најде да проповедаш како девојките стравуваат од брак ;) . Слушај, најдобро отвори си тема зошто печалбарите сопрузи на спонзоруши се плашат од многу веројатни неверства, ќе си најдеш и истомисленици и ќе се тешите меѓусебно...

Вака ме загрижуваш, повеќето смајлиња сведочат дека си во бунило и тешка пустинска фатаморгана, а може си станал и мултипла персона :(...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Оти е страшно да се фанеш у костец со Македонско мажиште. :(
Македнските модерни жени не се плашат од брак, тие relish in the challenge!

Помодаркиве кај нас, фолирантките, кои мислат дека се што лета на запад освен хеликоптер или авион се јаде изводат и глумат дека ете, нејќат брак, оти се плашат дека во брак ќе се дознае дека се фејк.
Бракот е љубов, компромис, помагање, одмагање, заедничките интереси со личните да се спојат, одвојат. Битка на умови, натпоревар на карактери, каде победите и поразите не се важни, туку играта.
Тоа им е страв, дека не знаат како и затоа ќе се узнае дека се фејкерки.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А зошто женскиве членови овде толку многу скокаат на темава? Ево искрено не кажа ништо кузнае колку лошо или "примитивно".

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
А зошто женскиве членови овде толку многу скокаат на темава? Ево искрено не кажа ништо кузнае колку лошо или "примитивно".
Освен што ги направи жените спонзоруши прво суптилно прикриено, потоа со отворено признание и освен тоа што го стави како примарен аргумент стравот од домашни обврски, како чистење, готвење и сл. кои се по тежина налик на квантна физика и виша математика заедно, во превод ги направи мрзливи и глупави за најелементарни домашни активности... Сеуште мислиш дека нема ништо лошо и примитивно во тоа?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Стравот т.е. бегањето од брак, односно неговото одолговлекување денеска мислам дека е подеднакво и од двата пола ............ еве гледам машките(и јас сум машко) се испотепаа да влезат во брак, но не и тие ја оставаат оваа обврска подоцна најчесто во доцните 20ти години или пак во текот на 30ите години, така да не држи вода дека само жените бегаат од брак !
Бракот е сериозна работа, не е заебанција, бракот е природна и индивидуална работа и многу фактори тука влијаат .......... треба да се има како прво желба за таков чекор(од двете страни), психо-физичка подготвеност, потоа треба да се имаат финансиски средства, решено станбено прашање и.т.н. без овие работи тешко дека некој/а ќе ти влегува во брак денеска ! :icon_lol:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Освен што ги направи жените спонзоруши прво суптилно прикриено, потоа со отворено признание и освен тоа што го стави како примарен аргумент стравот од домашни обврски, како чистење, готвење и сл. кои се по тежина налик на квантна физика и виша математика заедно, во превод ги направи мрзливи и глупави за најелементарни домашни активности... Сеуште мислиш дека нема ништо лошо и примитивно во тоа?
Не кажа спонзоруша додека ти не му се пушти да го глодаш. После тоа еве се кладам дека инатот е излезен на видело.

А остало за домашни обврски итн итн, тоа си е негово мислење. Има различни тактики за разговарање. Тоа едно. Друго, по читањето не ми изгледаше он како особа што би била неразумна и што не би можела да го сфати твојот поглед....се разбира, со соодветен пристап.

Со вакви начини на комуницирање преку веб, посебно кога некој не може експресиите на лицето и очите да ти ги види, добива многу неубава слика за женскиот пол....
--- надополнето: 16 декември 2012 во 19:46 ---
Стравот т.е. бегањето од брак, односно неговото одолговлекување денеска мислам дека е подеднакво и од двата пола ............ еве гледам машките(и јас сум машко) се испотепаа да влезат во брак, но не и тие ја оставаат оваа обврска подоцна најчесто во доцните 20ти години или пак во текот на 30ите години, така да не држи вода дека само жените бегаат од брак !
Така е....ги гледам и другарки и братучеди и сл.....ама знаеш што е проблемот. Тоа што после кога ќе наближат накај 30 и преку, тешко е на човек компромиси веќе да прави. А каде што нема место за компромис, нема место ни за заедничко живеење во брак.

А ако некој чека за станбено решение прво....никад нема да дочека и ќе биде касно. Исто е и за праење деца....нема да се деси тоа. Почни, скокни па кажи оп. Заедно ќе може да се решат тие проблеми.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не кажа спонзоруша додека ти не му се пушти да го глодаш. После тоа еве се кладам дека инатот е излезен на видело.

А остало за домашни обврски итн итн, тоа си е негово мислење. Има различни тактики за разговарање. Тоа едно. Друго, по читањето не ми изгледаше он како особа што би била неразумна и што не би можела да го сфати твојот поглед....се разбира, со соодветен пристап.

Со вакви начини на комуницирање преку веб, посебно кога некој не може експресиите на лицето и очите да ти ги види, добива многу неубава слика за женскиот пол....
Искрено, не знаеш колку не ми е гајле за тоа кој каква слика ќе добие за полот поради мене, демек сега бидете фини и кога ве навредуваат, бидејќи тоа од вас се очекува, не е мој тип на реакција, тоа на субмисивните оставам :pipi: ... Инаку и комично ми е правење на психолошки профил на личност врз база на неколку постови, ама ако те усеќува тоа терај си, не дека ме допира на било кој левел...

Околу делот со ,,глодањето, признавам ми се допадна изразот, никој не доаѓа со етикета ,,внимателно, кршливо,, на форум, ако некој не е спремен за вербална конфронтација, најмалку е тоа мој проблем ;)...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Искрено, не знаеш колку не ми е гајле за тоа кој каква слика ќе добие за полот поради мене, демек сега бидете фини и кога ве навредуваат, бидејќи тоа од вас се очекува, не е мој тип на реакција, тоа на субмисивните оставам :pipi: ... Инаку и комично ми е правење на психолошки профил на личност врз база на неколку постови, ама ако те усеќува тоа терај си, не дека ме допира на било кој левел...

Околу делот со ,,глодањето, признавам ми се допадна изразот, никој не доаѓа со етикета ,,внимателно, кршливо,, на форум, ако некој не е спремен за вербална конфронтација, најмалку е тоа мој проблем ;)...
Нема врска тоа со субмисивност. Има врска со итрост. Ако не те допираше ич што кажав јас, зошто потребата да одговараш и да се браниш - па пред мене, женско сум. Немаш потреба да се објаснуваш, не сум ја потенцијален утискувач на женски права ;)

И....не ја потценувајте силата на вебот. Прави утисак, и те како на луѓе.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Нема врска тоа со субмисивност. Има врска со итрост. Ако не те допираше ич што кажав јас, зошто потребата да одговараш и да се браниш - па пред мене, женско сум. Немаш потреба да се објаснуваш, не сум ја потенцијален утискувач на женски права ;)
Не се бранам аман, ми дојде бессмислен делот дека треба да сум некаков репер или репрезентативен претставник или слика на полот, ако погледнеш низ форум каква диверзификација има, по било која основа или критериум, веднаш ќе ти стане јасно зошто изреагирав токму на тој дел ;) ...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pravat muabet dve moderni zeni, ednata vo brak so dve deca, ednata ne vo brak i bez deca.
I toa okolu odredeni stavovi na maz, zenet, so svoi licni misli i ubeduvanja.
Interesno, caaat fiiight.
:)
Seriously, neli ne bevte za generaliranja?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не се бранам аман, ми дојде бессмислен делот дека треба да сум некаков репер или репрезентативен претставник или слика на полот, ако погледнеш низ форум каква диверзификација има, по било која основа или критериум, веднаш ќе ти стане јасно зошто изреагирав токму на тој дел ;) ...
Гледам, како не....и стварно се нервирам. На модерната жената е фрлен таков товар, а ретко кој маж има доволно разум да помогне. Не сите, повеќето се заглавени уште во некој си турски век. Луѓе сме, не можеме а да не земеме впечаток од она што го читаме.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 20:12 ---
Pravat muabet dve moderni zeni, ednata vo brak so dve deca, ednata ne vo brak i bez deca.
I toa okolu odredeni stavovi na maz, zenet, so svoi licni misli i ubeduvanja.
Interesno, caaat fiiight.
:)
Seriously, neli ne bevte za generaliranja?
Е како не, не се карам. Па баш ради тоа што сме од различни средини имаме различни мислења. Јас сум за жените да бидат итри, младиве денес сакаат да бидат конфронтални. Ништо не се добива така.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Гледам, како не....и стварно се нервирам. На модерната жената е фрлен таков товар, а ретко кој маж има доволно разум да помогне. Не сите, повеќето се заглавени уште во некој си турски век. Луѓе сме, не можеме а да не земеме впечаток од она што го читаме.
Netocno.
Vie taka mislite. Nie sme moderni dvajseprvovekovni mazi. Toa ve plasi vas najmnogu. Sto ne sme vo tursko.

Kajgana Shop

На врв Bottom